Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Tatar prispel k výhre, slovenský súboj sa nekonal, Stars strelili 10 gólov

Vo štvrtok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo 11 zápasov. V akcii boli dvaja Slováci.

Highlighty noci
  • Tatar asistoval, Černák nebodoval
  • Dallas strelil v Buffale 10 gólov
  • Los Angeles vyhralo 5. zápas v sérii
  • Montreal prehral 5. zápas v sérii
  • Boston prišiel o 10-zápasovú sériu výhier
  • Mercer bodoval v 11. zápase po sebe
  • Patrick Kane prvýkrát skóroval, asistoval i vyhral v drese Rangers
  • Kočetkov vychytal čisté konto
  • Prosvetov vychytal prvú výhru v NHL


WSH - NJD 2:3 SN

Tatar bodoval pri výhre nad Capitals

Martin Fehérváry sa do akcie ešte nevrátil, a tak sme v hlavnom meste USA videli v akcii len jedného Slováka. Útočník Tomáš Tatar odohral 16 a pol minúty a s piatimi strelami sa zaradil medzi najaktívnejších strelcov tímu. Nakoniec pomohol k výhre 3:2 nad Washingtonom asistenciou. O osude zápasu sa rozhodlo v nájazdoch, v ktorých ako jediný uspel Timo Meier. V normálnom hracom čase skórovali v rozmedzí 37 sekúnd druhej tretiny Erik Haula a dvojbodový Dawson Mercer, ktorý bodoval v 11. zápase po sebe. Akira Schmid urobil 20 zákrokov. Recept na neho našli Trevor van Riemsdyk a Dylan Strome. Darcy Kuemper kryl 38 striel. Tatar, ktorý nebodoval v predošlých troch zápasoch, si zo zápasu odniesol aj plusový bod, blok a jedno vyhrané vhadzovanie. Devils sa stali prvým tímom histórie, ktorý mal v zostave štyroch Švajčiarov (Schmid, Hischier, Meier a Siegenthaler).

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper (WSH), 2. T. van Riemsdyk (WSH), 3. D. Mercer (NJD)

Článok pokračuje pod reklamou

TBL - VGK 3:4 PP

Martinez rozhodol o výhre nad Lightning

Alex Martinez skóroval v štvrtej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Vegas 4:3 nad Tampou Bay. K štvrtej výhre z posledných piatich zápasov viedli aj góly Keegana Kolesara, Williama Karlssona a Chandlera Stephensona, ako aj 34 zákrokov Jonathana Quicka. Toho prekonali dvakrát Brayden Point a raz Nikita Kučerov. Point pridal aj asistenciu, Kučerov dve. Dvakrát asistoval aj Michail Sergačov a Andrej Vasilevskij urobil 17 zákrokov. Lightning prehrali šiesty zápas z posledných siedmich. Erik Černák v ňom odohral 22 minút a 22 sekúnd. Pripísal si mínusový bod, štyri strely a štyri bodyčeky. Jeho tím získal bod vďaka zmazaniu dvojgólovej straty v posledných 167 sekundách tretej tretiny. Point si so 41 gólmi v jednej sezóne vyrovnal osobné maximum.


Hviezdy duelu: 1. J. Quick (VGK), 2. B. Point (TBL), 3. N. Kučerov (TBL)

MTL - NYR 3:4 SN

Kane vynútil predĺženie a pomohol k výhre nad Canadiens

Patrick Kane zaznamenal gól a asistenciu, aby so svojimi prvými bodmi od výmeny pomohol Rangers k výhre 4:3 nad Canadiens, ktorá bola jeho prvou v troch zápasoch v drese newyorského tímu. Rozhodol o nej v nájazdoch Mika Zibanejad. Skórovali aj Alexis Lafreniere a Jacob Trouba. Artemij Panarin trikrát asistoval a Igor Šesťorkin kryl 22 striel. Montreal v zápase trikrát viedol zásluhou dvojbodového Kaidena Guhleho, Alexa Belzileho a Josha Andersona, no nakoniec prehral piaty zápas po sebe. Sam Montembeault ho opustil s 30 zásahmi.


Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad (NYR), 2. K. Guhle (MTL), 3. A. Panarin (NYR)

BUF - DAL 4:10

Dallas uspel v Buffale pomerom 10:4

Dallas po deviaty raz vo svojej histórii a po prvýkrát od 6. februára 2009 strelili desať gólov, aby uspel v Buffale 10:4 a vyhral štvrtý zápas z posledných piatich. Len Radek Faksa bol viacgólový – skóroval dvakrát. Jamie Benn a Mason Marchment zaznamenali po góle a po dvoch asistenciách, Jevgenij Dadonov, Joel Kiviranta, Joe Pavelski a Ryan Suter po góle a asistencii, Roope Hintz a Wyatt Johnston po góle. Jason Robertson asistoval trikrát, Jani Hakanpaa a Miro Heiskanen dvakrát. Jake Oettinger čelil 29 strelám, z ktorých ho prekonali Jordan Greenway, Kyle Okposo, Jeff Skinner a Victor Olofsson. Skinner pridal aj asistenciu, po dve zaznamenali Tage Thompson a JJ Peterka. Eric Comrie inkasoval desať gólov z 49 striel a Sabres prehrali tretí zápas po sebe a piaty z posledných šiestich. Pavelski, Benn a Greenway skórovali v rozmedzí 28 sekúnd – naposledy to rýchlejšie dokázali Maple Leafs a Coyotes 22. decembra 2015 – za 21 sekúnd. Dallas strelil v histórii len raz viac gólov v jednom zápase – 11. novembra 1981 porazil Winnipeg 15:2. Duel nedohral pre zranenie kolena Tyler Seguin.


Hviezdy duelu: 1. J. Benn (DAL), 2. J. Robertson (DAL), 3. J. Dadonov (DAL)

BOS - EDM 2:3

Oilers zastavili víťazné ťaženie Bruins

Boston bol po prvej tretine na ceste zaistiť si play-off, keď po góloch Brada Marchanda a dvojbodového Davida Pastrňáka viedol 2:0. Edmontonu sa však podarilo ukončiť desaťzápasovú víťaznú sériu domácich, keď na 3:2 otočili stav Evan Bouchard, Ryan McLeod a Darnell Nurse. Stuart Skinner pomohol k štvrtej výhre z posledných piatich zápasov 26 zákrokmi. Jeho náprotivok, Jeremy Swayman, ich urobil 19. Connor McDavid prišiel o 11-zápasovú bodovú sériu.

Hviezdy duelu: 1. D. Nurse (EDM), 2. R. McLeod (EDM), 3. D. Pastrňák (BOS)

PIT - NYI 3:4 PP

Nelson zavŕšil v predĺžení obrat proti Penguins

Brock Nelson v tretej minúte predĺženia rozhodol o výhre Islanders 4:3 nad Pittsburghom v zápase, v ktorom prehrávali 1:3. Natiahnuť víťaznú sériu na tri zápasy a bodovú na päť (4-0-1) pomohol dvoma góĺmi, vrátane vyrovnávajúceho, Anders Lee. Skóroval aj Hudson Fasching a Nelson pridal ku gólu aj asistenciu. Asistenciu na víťaznom góle zaknihoval Iľja Sorokin, ktorý inak kryl 33 striel. Prekonali ho Jake Guentzel, Jason Zucker a Josh Archibald. Jeff Petry dvakrát asistoval a Tristan Jarry urobil 24 zásahov. Penguins prehrali druhý zápas z posledných troch. Islanders vyhrali všetky štyri vzájomné zápasy v tejto sezóne.

Hviezdy duelu: 1. A. Lee (NYI), 2. B. Nelson (NYI), 3. J. Guentzel (PIT)

CAR - PHI 1:0

Kočetkov vynuloval Flyers, skóroval len Svečnikov

Piotr Kočetkov vo svojom prvom štarte v NHL od 15. januára zneškodnil všetkých 19 striel, aby zaknihoval svoje štvrté čisté konto v sezóne pri futbalovej výhre 1:0 nad Philadelphiou. Jediný gól zápasu strelil už v tretej minúte Andrej Svečnikov počas presilovky. Felix Sandstrom kryl zvyšných 28 striel. Kým Hurricanes vyhrali štvrtý zápas po sebe, Flyers prehrali šiesty z posledných siedmich. Kočetkov vyrovnal klubový rekord v počte čistých kont v jednej sezóne u nováčika. Štyri ich vychytal aj Peter Sidorkiewicz ešte v drese Hartfordu (1988/89).

Hviezdy duelu: 1. A. Svečnikov (CAR), 2. P. Kochetkov (CAR), 3. B. Burns (CAR)

STL - SJS 4:2

Vrána rozhodol o výhre nad Sharks

Jakub Vrána strelil svoj prvý gól v drese St. Louis, ktorým rozhodol o výhre 4:2 nad San Jose. Na listine strelcov figurovali aj Torey Krug, Sammy Blais a Robert Thomas, ktorý zaznamenal aj asistenciu. Dve si pripísal Pavel Bučnevič. Jordan Binnington čelil 34 strelám, z ktorých ho prekonali Erik Karlsson a Tomáš Hertl. Obom na góly prihrával Alexander Barabanov. Kaapo Kahkonen urobil 26 zákrokov a Sharks prehrali siedmy zápas z posledných ôsmich. Karlsson je tretím obrancom v histórii San Jose s 20 gólmi v jednej sezóne – napodobnil Brent Burnsa (3x) a Sandisa Ozolinša (1x).

Hviezdy duelu: 1. R. Thomas (STL), 2. J. Binnington (STL), 3. T. Krug (STL)

COL - LAK 2:5

Kempe, Danault pomohli Kings vyhrať piaty zápas po sebe

Adrian Kempe a Phillip Danault strelili po dva góly, Anže Kopitar trikrát asistoval a Joonas Korpisalo zastavil 28 striel, aby Los Angeles zdolalo Colorado 5:2 a natiahlo si víťaznú sériu na päť zápasov. Z gólu sa tešil aj Gabriel Vilardi. Evan Rodrigues a Nathan MacKinnon strelili góly Avalanche, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Alexandar Georgiev inkasoval štyri góly z 30 striel – Danaultov druhý gól padol do prázdnej brány. Bol to jeho 100. gól v NHL.

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. A. Kempe (LAK), 3. P. Danault (LAK)

ARI - NSH 4:1

Prosvetov vychytal prvú výhru v NHL, bol blízko k nule

Ivan Prosvetov urobil 39 zákrokov a štyri rôzni hráči skórovali, aby Arizona zdolala Nashville 4:1. Do čierneho sa trafili Brett Ritchie, Barrett Hayton a Jack McBain, do prázdnej brány Nick Schmaltz. Clayton Keller dvakrát asistoval. O čestný úspech Predators sa postaral Cody Glass, ktorý Prosvetovovi zničil čisté konto dve minúty pred koncom zápasu. Juuse Saros ho opustil s 39 zákrokmi. Ritchie odohral svoj prvý zápas za Coyotes. Jeho brat Nick tiež skóroval pri debute v drese nového tímu.

Hviezdy duelu: 1. I. Prosvetov (ARI), 2. B. Ritchie (ARI), 3. B. Hayton (ARI)

SEA - OTT 4:5

DeBrincat rozhodol o vydretej výhre nad Kraken

Alex DeBrincat skóroval menej ako dve a pol minúty pred koncom tretej tretiny, aby Ottawa zdolala Seattle 5:4 po tom, čo prišla o trojgólové vedenie. Jakob Chychrun a Claude Giroux zaznamenali po góle a asistencii, skórovali aj Patrick Brown a Shane Pinto, po dve asistencie si pripísali Nick Holden a Tim Stützle. Mads Sogaard pomohol k šiestej výhre z posledných siedmich duelov 29 zákrokmi. Philipp Grubauer ich urobil o tri menej. Kraken, ktorí prišli o päťzápasovú sériu výhier, strelili štyri góly po sebe, aby otočil stav na 4:3. Jared McCann strelil dva góly, po jednom pridali Jaden Schwartz a dvojbodový VInce Dunn. Yanni Gourde dvakrát asistoval.

Chychrun a Brown skórovali v rozmedzí 17 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. J. Chychrun (OTT), 2. A. DeBrincat (OTT), 3. J. McCann (SEA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 22:22 0 0 0 -1 0 4 4
T. Tatar (NJD) 16:29 0 1 1 +1 0 5 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies