Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
ARI
2
EDM
1
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Tatar skóroval, Černák bodoval, Ružička hral. Kto vyhral súboj Slovákov?

Vo štvrtok sme v NHL videli 11 zápasov, v ktorých si zahrali traja Slováci. Dvaja sa stretli vo vzájomnom zápase a obaja sa bodovo presadili. Z výhry sa však mohol tešiť len jeden z nich.

Highlighty noci
  • Tatar skóroval, Černák asistoval, Ružička hral
  • Quick prehral prvý zápas v drese Vegas
  • Panthers strelili Montrealu v prvej tretine 7 gólov
  • Coyotes bodovali v siedmom zápase po sebe, Kings v ôsmom
  • Matthew Tkachuk a Toffoli štvorbodoví
  • Swayman vychytal čisté konto
  • McDavid pokoril métu 130 bodov

NJD - TBL 3:4 SN

Tatar skóroval, no Černák prispel asistenciou k výhre

V Newarku sa stretli dvaja Slováci. Tomáš Tatar strelil svoj 16. gól v sezóne, ktorým o gól vylepšil svoj vlaňajší zápas, no bol to Erik Černák, kto pomohol k výhre. Asistenciu prispel k triumfu Tampy Bay 4:3 nad New Jersey, po ktorom nakoniec rozhodol až nájazd Alexa Killorna. V normálnom hracom čase Lightning trikrát viedli zásluhou Rossa Coltona a dvoch gólov trojbodového Stevena Stamkosa. Michail Sergačov dvakrát asistoval a k tretej výhre z posledných štyroch zápasov pomohol s 32 zákrokmi aj Andrej Vasilevskij. Toho okrem Tatara prekonal aj dvojgólový Timo Meier. Nico Hischier si pripísal dve asistencie a Akira Schmid 21 zásahov. Tatar odohral 14 minút aj so ziskom plusového bodu, dvoch striel a bloku. Absolvoval jedno neúspešné buly. Černák odohral necelých 21 minút a ďalšie dve strávil na trestnej lavici za sekanie. Zaregistroval aj plusový bod, strelu, blok a dva bodyčeky. Bodoval v druhom zápase po sebe. Tímy sa stretnú po tretíkrát po sebe v nedeľu.


Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. T. Meier (NJD), 2. A. Killorn (TBL), 3. S. Stamkos (TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

VGK - CGY 2:7

Ružička zažil víťazný návrat, Toffoli štvorbodový

Po11-zápasovom pobyte na tribúne sa do akcie vrátil Adam Ružička, ktorý sa tešil z výrhy Calgary 7:2 nad Vegas. Bodmi k nej neprispel, a tak nebodoval v 17. zápase po sebe. Darilo sa Tylerovi Toffolimu, ktorý zaznamenal dva góly a dve asistencie. Dvakrát skóroval aj Blake Coleman (druhý gól strelil do prázdnej brány), po góle pridali aj Mikael Backlund a dvojbodový MacKenzie Weegar. Rasmus Andersson a Elias Lindholm dvakrát asistovali, Jacob Markstrom kryl 17 striel. Kým Flames vyhrali druhý zápas z posledných troch, Golden Knights prišli o štvorzápasovú víťaznú sériu. Prvýkrát v ich drese prehral aj Jonathan Quick, ktorý kryl 23 z 29 striel. Z jeho spoluhráčov skórovali Zach Whitecloud a dvojbodový Reilly Smith, ktorí v druhej tretine vyrovnali stav na 2:2. Ružička odohral v zápase necelých 13 minút ako súčasť tretej formácie. Pripísal si mínusový bod, dve strely, dva bodyčeky a vyhral tri vhadzovania z piatich.


Toffoli vynútil stratu puku a skóroval:

Hviezdy duelu: 1. T. Toffoli (CGY), 2. B. Coleman (CGY), 3. R. Smith (VGK)

OTT - COL 4:5

Rantanen a MacKinnon trojbodoví pri výhre nad Senators

Travis Hamonic a Brady Tkachuk skórovali v tretej tretine, aby zdramatizovali zápas proti Coloradu. Ottawa si však nakoniec pripísala štvrté prehru po sebe, keď hostia vyhrali 5:4 a natiahli si víťaznú sériu na štyri zápasy. Mikko Rantanen zaznamenal gól a dve asistencie, Cale Makar gól a asistenciu, po góle strelili aj Lars Eller a Evan Rodrigues. Nathan MacKinnon nazbieral tri asistencie a Jonas Jogansson kryl 32 striel. Prekonal ho aj Drake Batherson. Tkachuk si pripísal aj asistenciu, dve Jake Sanderson a tri Tim Stützle. Mads Sogaard urobil 25 zákrokov. Makar je druhým obrancom histórie Avalanche/Nordiques so 60 viacbodovými zápasmi v kariére. O tri viac ich zažil Sandis Ozolinš.

Bizarný gól Ellera:

Hviezdy duelu: 1. M. Rantanen (COL), 2. T. Stuetzle (OTT), 3. N. MacKinnon (COL)

FLA - MTL 9:5

Panthers si vytvorili klubový rekord pri výhre nad Canadiens

Matthew Tkachuk zaznamenal gól a tri asistencie, Aaron Ekblad a Carter Verhaeghe strelili po dva góly a Florida zdolala Montreal 9:5, aby bodovala v piatom zápase po sebe a štyri z nich aj vyhrala. Do streleckej listiny sa zapísali aj Colin White, Gustav Forsling, Ryan Lomberg a Sam Rienhart, dvakrát asistovali Aleksander Barkov a Josh Mahura. Sergej Bobrovskij čelil 30 strelám, z ktorých ho prekonali Michael Pezzetta, Rafael Harvey-Pinard a Rem Pitlick, ako aj dvojbodoví Mike Matheson a Anthony Richard. Sam Montembeault inkasoval tri góly zo šiestich striel a následne ho vystriedal Jake Allen, ktorý inkasoval šesť gólov z 18 striel a vrátil sa na lavičku. Montembeault nakoniec ukončil zápas s 21 zákrokmi. Canadiens prehrali ôsmy zápas z posledných deviatich. Panthers strelil v prvej tretine sedem gólov, čím si vytvorili nový klubový rekord. Predtým strelil v jednej tretine raz šesť gólov – 5. apríla 2000 proti Bostonu.


Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk (FLA), 2. A. Ekblad (FLA), 3. C. Verhaeghe (FLA)

NYR - PIT 4:2

Kreider rozhodol o výhre nad Penguins

Chris Kreider skóroval dvakrát v druhej polovici tretej tretiny, aby sa Rangers definitívne odpútali od Penguins a natiahli si bodovú sériu na päť zápasov (4-0-1) triumfom 4:2. Na oba jeho góly prihrával Vincent Trocheck. Dvojbodový Mika Zibanejad a Tyler Motte posielali dvakrát New York do vedenia, no dvojbodový Rickard Rakell a Jake Guentzel ho po prihrávkach Sidneyho Crosbyho zmazali. Igor Šesťorkin urobil 30 zákrokov, Tristan Jarry 31. Duel pre zranenie nedohral obranca Pittsburghu Jeff Petry. Crosby už má istotu 18. sezóny s priemerom minimálne bod na zápas. Rekord NHL drží Wayne Gretzky s 19 sezónami. Zibanejad strelil v drese Rangers už 200 gólov. Potreboval na to 472 zápasov. Rýchlejšie to dokázal len Bill Cook - v 363 dueloch. Rakell pokoril métu 400 bodov v NHL.

Hviezdy duelu: 1. C. Kreider (NYR), 2. I. Šesťorkin (NYR), 3. T. Motte (NYR)

WPG - BOS 0:3

Swayman vynuloval Jets

Jeremy Swayman zneškodnil všetkých 36 striel, aby so svojím tretím čistým kontom v sezóne a ôsmym v kariére doviedol Boston k výhre 3:0 nad Winnipegom. Hrozba tretej prehry v sérii bola zažehnaná. Connora Hellebuycka z 23 striel prekonali Trent Frederic a Pavel Zacha predtým, ako Tomáš Nosek skóroval do prázdnej brány. Jets nevyužili ani jednu z piatich presiloviek a prehrali druhý zápas po sebe. Duel nedohral pre zranenie hosťujúci Derek Forbort. Bruins vyhrali už 51. zápas v sezóne. Vyrovnali tak svoj zápis z minulej sezóny.

Hviezdy duelu: 1. J. Swayman (BOS), 2. T. Bertuzzi (BOS), 3. J. Morrissey (WPG)

NSH - CHI 1:2

Stalock pomohol Blackhawks k výhre nad Predators

Lukas Reichel a Joea Anderson skórovali, Alex Stalock kryl 35 striel a Chicago zdolalo Nashville 2:1, aby vyhralo druhý zápas po sebe po troch prehrách. Stalock prišiel o čisté konto 25 sekúnd pred koncom zápasu, keď skóroval Roman Josi. Juuse Saros kryl 19 striel a Predators prišli o trojzápasovú víťaznú sériu. Nashville čaká v sobotu dôležitý zápas v boji o play-off s Winnipegom, na ktorý stráca štyri body s troma zápasmi k dobru. Stalock je prvým brankárom od ročníka 1934/35, kedy sa trestné strieľanie začali zapisovať, ktorý kryl trestné strieľanie v troch zápasoch po sebe.

Reichelovi bol pripísaný gól po vlastenci Fabbra:

Hviezdy duelu: 1. A. Stalock (CHI), 2. J. Saros (NSH), 3. L. Reichel (CHI)

EDM - DAL 4:1

Connor McDavid dosiahol 130. bod pri výhre nad Stars

Connor McDavid strelil gól a pridal asistenciu, aby pokoril métu 130 bodov a pomohol Edmontonu k výhre 4:1 nad Dallasom. K šiestej výhre z posledných ôsmich zápasov pomohol dvoma gólmi aj Mattias Janmark, jedným Warren Foegele. Evan Bouchard dvakrát asistoval a Stuart Skinner kryl 25 striel. Ako jediný ho prekonal Wyatt Johnston. Jake Oettinger kryl 26 striel z 29 – Janmark svoj druhý gól strelil do prázdnej brány. Stars prehrali druhý zápas po sebe po trojzápasovej sérii výhier. Miro Heiskanen si asistenciou natiahol bodovú sériu už na deväť stretnutí.


Foegele skóroval po peknej kombinácii:

Hviezdy duelu: 1. S. Skinner (EDM), 2. C. McDavid (EDM), 3. E. Bouchard (EDM)

ARI - VAN 3:2

Boyd pomohol Coyotes k natiahnutiu série a k výhre nad Canucks

Travis Boyd skóroval dvakrát, Lawson Crouse strelil víťazný gól a Arizona zdolala Vancouver 3:2, aby bodovala v siedmom zápase po sebe a vyhrala posledné tri. Ivan Prosvetov predviedol 29 zákrokov, Thatcher Demko 24. O góly Canucks, ktorí prišli o päťzápasovú sériu výhier, sa postarali Andrej Kuzmenko a dvojbodový Elias Pettersson, ktorí otvorili uzavreli stav zápasu. Kuzmenko vyrovnal klubový rekord Pavla Bureho z ročníka 1991/92 s 34 gólmi strelenými v premiérovej sezóne v NHL. Anthony Beauvillier dvakrát asistoval.

Hviezdy duelu: 1. T. Boyd (ARI), 2. I. Prosvetov (ARI), 3. L. Crouse (ARI)

LAK - CBJ 4:1

Copley pomohol k natiahnutiu bodovej série Kings

Pheonix Copley zastavil 29 striel a štyria jeho spoluhráči skórovali v druhej tretine, aby Los Angeles zdolalo Columbus 4:1 a bodovalo a vyhralo siedmy zápas z posledných ôsmich, v ktorých zakaždým bodovalo. Z gólov sa tešili Drew Doughty, Anže Kopitar, Viktor Arvidsson a dvojbodový Carl Grunstrom. O jediný gól Blue Jackets, ktorí prehrali piaty zápas z posledných šiestich, sa postaral Kirill Marčenko v tretej dvadsaťminútovke. Daniil Tarasov inkasoval štyri góly z 27 striel, Michael Hutchinson kryl zvyšných deväť striel.

Doughty skóroval po sólo prieniku:

Hviezdy duelu: 1. D. Doughty (LAK), 2. C. Grundstrom (LAK), 3. P. Copley (LAK)

SJS - SEA 1:2 PP

Dunn rozhodol v predĺžení o výhre nad Sharks

San Jose prehralo posledné štyri zápasy, Seattle posledné tri. Svoju sériu prehier si nakoniec ukončil druhý menovaný tím, ktorý vyhral vzájomný zápas 2:1 po predĺžení. V ňom skóroval Vince Dunn po prihrávke Olivera Bjorkstranda, ktorý v tretej tretiny vyrovnal stav na 1:1. Skóre stretnutia otvoril len necelých šesť minút pred ním William Eklund z trestného strieľania. Bol to jeho druhý gól kariéry. Philipp Grubauer inak zastavil 31 striel, o jednu viac ako James Reimer.

Hviezdy duelu: 1. W. Eklund (SJS), 2. J. Reimer (SJS), 3. V. Dunn (SEA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Ružička (CGY) 12:45 0 0 0 -1 0 2 2
E. Černák (TBL) 20:46 0 1 1 +1 2 1 2
T. Tatar (NJD) 14:05 1 0 1 +1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák mal dôvod na radosť, Matthews poslednú šancu na 70. gól! + videoHlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Jenčko ako hviezda duelu pomohol vynútiť rozhodujúci duel, druhý Slovák prispel k postupu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies