Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Fehérváry svedkom úspešného návratu, hral aj Černák. Ďalší tím je v play-off

Vo štvrtok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo 12 zápasov. V akcii boli len dvaja Slováci.

Highlighty noci
  • Fehérváry sa tešil i výhry, on ani Černák nebodovali
  • Carolina je druhým tímom s istotou play-off
  • Boston vyhral piaty zápas po sebe
  • San Jose prehralo ôsmy zápas v sérii
  • Tortorella vyhral 700. zápas v kariére
  • Edvinsson strelil svoj prvý gól v NHL
  • Pettersson bodoval v 10. zápase po sebe
  • Oettinger urobil 40 zákrokov

WSH - CHI 6:1

Carlson sa vrátil a pomohol k výhre nad Blackhawks

John Carlson zaznamenal gól a asistenciu v jeho prvom zápas od 23. decembra, aby pomohol Washingtonu k výhre 6:1 nad Chicagom, ktoré prehralo tretí zápas po sebe. Capitals si ukončil práve trojzápasovú sériu prehier, keď skórovali aj Nic Dowd, Anthony Mantha, Conor Sheary a dvojbodoví Nicklas Bäckström a Alex Ovečkin, ktorý bodoval v šiestom zápase po sebe. Dve asistencie si pripísal Dylan Strome a 27 zákrokov Darcy Kuemper. Recept na neho našiel len Nikita Zajcev. Anton Chudobin vo svojom prvom zápase v NHL od 15. januára 2022 kryl 22 striel. Raz ho ohrozil aj slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý odohral 19 minút a 11 sekúnd aj so ziskom plusového bodu, bodyčeku a bloku. Duel pre zranenie hornej časti tela nedohral hosťujúci Philipp Kurashev. Carlson začal zápas v páre s Fehérvárym, dokončil ho po boku Rasmusa Sandina. Fehérváry po boku Nicka Jensena.

Hviezdy duelu: 1. J. Carlson (WSH), 2. N. Backstrom (WSH), 3. D. Strome (WSH)

OTT - TBL 7:2

Trojbodový DeBrincat pomohol k výhre nad Lightning

Alex DeBrincat zaznamenal dva góly a asistenciu, aby doviedol Ottawu k výhre 7:2 nad Tampou Bay, ktorá prehrala tretí zápas po sebe. Dva góly, druhý do prázdnej brány, strelil aj Brady Tkachuk, gól a asistenciu zaknihoval Erik Brannstrom a po góle pridali aj Derick Brassard a Austin Watson. Claude Giroux dvakrát asistoval a k druhej výhre z posledných troch zápasov pomohol aj Mads Sogaard, ktorého z 29 striel prekonali len Brayden Point a Michail Sergačov. Steven Stamkos a Nikita Kučerov dvakrát asistovali, Brian Elliott kryl 28 z 34 striel. Slovenský obranca Erik Černák odohral 18 minút a 11 sekúnd, počas ktorých sa prezentoval jedným bodyčekom, dvoma blokmi a troma strelami - jedna skončila na tyčke. Ottawa stráca na posledné postupové miesto v konferencii päť bodov.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. DeBrincat (OTT), 2. B. Tkachuk (OTT), 3. E. Brannstrom (OTT)

PHI - MIN 5:4 SN

Flyers zdolali Wild po nájazdoch. Rozhodol Van Riemsdyk

James van Riemsdyk uspel ako jediný v samostatných nájazdoch, aby Philadelphia zdolala Minnesotu 5:4 a vyhrala tretí zápas z posledných štyroch, v ktorých zakaždým bodovala. Scott Laughton, dvojbodový Joel Farabee, Rasmus Ristolainen a Tyson Foerster sa postarali o góly v normálnom hracom čase, Tony DeAngelo dvakrát asistoval a Carter Hart urobil 20 zákrokov. Marc-Andre Fleury ich urobil o 10 viac, ale ani to neviedlo k natiahnutiu víťaznej série Wild na tri zápasy Matt Boldy strelil dva góly, po jednom pridali Marcus Foligno a Oskar Sundqvist. Joel Eriksson Ek dvakrát asistoval. Minnesota bodovala v desiatom zápase vonku po sebe (7-0-3). Domáci tréner John Tortorella sa stal 12. trénerom v histórii NHL so 700 výhrami.


Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. J. van Riemsdyk (PHI), 2. M. Boldy (MIN), 3. S. Laughton (PHI)

BOS - MTL 4:2

Pastrňák pomohol s 49. gólom k piatej výhre v sérii

David Pastrňák si stanovil nové osobné maximum so 49. gólom v sezóne a pridal aj asistenciu, aby pomohol Bostonu k výhre 4:2 nad Montrealom. K natiahnutiu víťaznej série na púť zápasov pomohol s rovnakou bilanciou 1+1 aj Tyler Bertuzzi, z gólov sa tešili aj Jake DeBruns a David Krejčí, dve asistencie zaznamenal Connor Cliffton a 29 zákrokov urobil Jeremy Swayman. Oba góly Canadiens, ktorí prehrali tretí zápas z posledných štyroch, padli v presilovkách. Strelili ich dvojbodoví Nick Suzuki a Kirby Dach. Jake Allen kryl 17 striel. Suzuki dosiahol svoj 200. bod, pričom hral v 281. dueli kariéry.

Hviezdy duelu: 1. T. Bertuzzi (BOS), 2. J. Swayman (BOS), 3. D. Pastrňák (BOS)

CAR - NYR 1:2

Carolina prehrala s Rangers, ale má už istotu play-off

Adam Fox skóroval v tretej tretine, aby rozhodol o výhre Rangers 2:1 nad Carolinou, ktorá má aj napriek tomu už ako druhý tím v NHL istotu play-off – vďaka prehre Panthers. Artemij Panarin mal pri piatej výhre z posledných šiestich duelov bilanciu 1+1, dve asistencie si pripísal Mika Zibanejada a Igora Šesťorkina prekonal z 30 striel len Sebastian Aho. Frederik Andersen opustil zápas so 14 zásahmi. Hurricanes postúpili do play-off v každej z piatich sezón pod vedením trénera Roda Brind’Amoura.

Hviezdy duelu: 1. I. Šesťorkin (NYR), 2. A. Panarin (NYR), 3. S. Aho (CAR)

FLA - TOR 2:6

Matthews dvojgólový pri výhre nad Panthers

Auston Matthews strelil dva góly, vrátane víťazného, pri výhre Toronta 6:2 nad Floridou. Gól a asistenciu si pripísali Mitchell Marner a William Nylander, skórovali aj Michael Bunting a Alexander Kerfoot, tri asistencie nazbieral John Tavares, dve Mark Giordano. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov viedlo aj 33 zákrokov Matta Murraya. Prekonali ho Matthew Tkachuk a Nick Cousins. Sergej Bobrovskij inkasoval päť gólov z 26 striel – Marner skóroval do prázdnej brány, aby strelil gól v štvrtom zápase po sebe. Tkachuk skóroval v šiestich zápasoch v sérii a bodoval v siedmich. Aleksander Barkov ťahá vďaka asistencii už deväťzápasovú bodovú sériu. Panthers prehrali druhý zápas po sebe a zostali bod za Pittsburghom v boji o druhú divokú kartu Východnej konferencie.


Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. W. Nylander (TOR), 3. J. Tavares (TOR)

DET - STL 3:4

Hofer pomohol Blues k výhre nad Red Wings

Detroit premárnil dvojgólové vedenie a prehral štvrtý zápas z posledných piatich, keď ho St. Louis zdolalo tesne 4:3. Joe Hofer urobil 25 zákrokov a k tretej výhre z posledných štyroch zápasov, v ktorých Blues získali sedem z ôsmich bodov, viedli aj góly Alexeja Toropčenka, Braydena Schenna, Sammyho Blaisa a Jakea Neighborousa. Robert Bortuzzo dvakrát asistoval. Svoj prvý gól v NHL strelil Simon Edvinsson, na ktorého z domácich hráčov nadviazali Jake Walman a Alex Chiasson. Magnus Hellberg inkasoval tri góly z 13 striel, Alex Nedeljkovic jeden z deviatich striel.


Hviezdy duelu: 1. J. Neighbours (STL), 2. R. Bortuzzo (STL), 3. S. Edvinsson (DET)

NSH - SEA 2:1 SN

Predators zdolali Kraken po nájazdoch

Matt Duchene a Philip Tomasino uspeli v nájazdoch, kým Juuse Saros v nich nekapituloval, aby Nashville zdolal Seattle 2:1 a vyhral druhý zápas po sebe. V normálnom hracom čase skóroval Kiefer Sherwood, zatiaľ čo Saros kryl 27 striel. Ako jediný ho prekonal Daniel Sprong. Joey Daccord opustil zápas s 23 zákrokmi. Kraken prehrali druhý zápas z posledných troch. Predators strácajú na Winnipeg na pozícii druhej divokej karty Západnej konferencie päť bodov, ale majú tri zápasy k dobru. Seattle je bod pred Jets.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene (NSH), 2. J. Saros (NSH), 3. K. Sherwood (NSH)

DAL - PIT 3:2

Stars sa výhrou nad Penguins osamostatnili na čele divízie

Joe Pavelski a Jamie Benn skórovali v rozmedzí 96 sekúnd v tretej tretine, aby sa Dallas osamostatnil na čele Centrálnej divízie po víťazstve 3:2 nad Pittsburghom. Z gólu sa tešil aj Roope Hintz, dve asistencie si pripísal Jason Robertson a 40 zákrokov predviedol Jake Oettinger. Sidney Crosby a Pierre-Olivier Joseph strelili góly Penguins, ktorí prehrali piaty zápas z posledných šiestich. Casey DeSmith ho opustil s 30 zásahmi. Pittsburgh figuruje na pozícii druhej divokej karty Východnej konferencie s náskokom jediného bodu pred Floridou.

Stars odolali záverečnému tlaku Penguins:

Hviezdy duelu: 1. J. Oettinger (DAL), 2. J. Benn (DAL), 3. M. Heiskanen (DAL)

CGY - VGK 2:3

Thompson utrpel zranenie pri výhre nad Flames

Logan Thompson urobil 37 zákrokov predtým, ako utrpel zranenie dolnej časti tela pri výhre Vegas 3:2 nad Calgary, za ktoré opäť Adam Ružička nenastúpil. Jonathan Quick odchytal posledných šesť minút zápasu a kryl zvyšných päť striel. Vegas vyhralo tretí zápas po sebe a siedmy z posledných ôsmich aj vďaka gólom Jonathana Marchessaulta, Michaela Amadia a Nicolasa Roya. Milan Lucic a Nazem Kadri strelili góly Flames, ktorí prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Jacob Markstrom v ňom urobil 29 zákrokov. Duel pre zranenie nedohral ani útočník Vegas Reilly Smith.

Hviezdy duelu: 1. M. Amadio (VGK), 2. N. Kadri (CGY), 3. J. Marchessault (VGK)

VAN - SJS 7:2

Canucks natiahli San Jose sériu prehier už na osem zápasov

Andrej Kuzmenko, Conor Garland, J.T. Miller, Phillip Di Giuseppe a Dakota Joshua zaznamenali po góle a asistencii, skórovali aj Vasilij Podkolzin a Sheldon Dries, aby Vancouver zdolal San Jose 7:2 a vyhral tretí zápas z posledných štyroch. Dve asistencie si pripísal Tyler Myers a Thatcher Demko urobil 17 zákrokov. Prekonali ho Tomáš Hertl a Andrew Agozzino. James Reimer inkasoval sedem gólov z 21 striel a Sharks prehrali už ôsmy zápas po sebe. Domáci Elias Pettersson zaznamenal asistenciu, aby bodoval v desiatom zápase po sebe.

Podkolzin a Di Giuseppe skórovali v rozmedzí 78 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. T. Myers (VAN), 2. C. Garland (VAN), 3. P. Di Giuseppe (VAN)

ANA - WPG 2:3

Lowry rozhodol o výhre nad Ducks

Adam Lowry strelil víťazný gól a pridal asistenciu, aby pomohol Winnipegu k výhre 3:2 nad Anaheimom. Mason Appleton a Kyle Connor tiež skórovali a k tretej výhre z posledných štyroch duelov viedlo aj 18 zákrokov Connora Hellebuycka. Jeho náprotivok, Lukáš Dostál, mal viac práce – urobil 30 zákrokov. O góly Ducks, ktorí prehrali tretí zápas po sebe, sa postarali Cam Fowler a Frank Vatrano. Jets majú v posledných 16 vzájomných dueloch bilanciu 13-2-1.

Hviezdy duelu: 1. A. Lowry (WPG), 2. F. Vatrano (ANA), 3. P. Dubois (WPG)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Fehérváry (WSH) 19:11 0 0 0 +1 0 1 1
E. Černák (TBL) 18:11 0 0 0 0 0 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies