Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Prečo by mali Flames vyhodiť Suttera? A prečo by si ho mali ponechať?

Táto sezóna je jednou z najviac frustrujúcich v histórii tímu Calgary Flames. Do sezóny vstupoval so štvrtými najvyššími šancami na zisk Stanleyho pohára a fanúšikovia boli optimistickí. Aktuálne to však vyzerá tak, že „Plamene“ budú bez play-off.

Jednou z osôb, ktoré sú za túto sezónu vinené, je hlavný tréner Darryl Sutter.

„To neznamená, že táto sezóna je celá na jeho pleciach. Určite nie. No, zohral významnú úlohu v tom, ako sa to vyvinulo,“ skonštatoval Robert Munnich z Flames Nation, ktorý sa následne zaoberal dôvodmi, prečo Suttera pri kormidelne ponechať i dôvodmi, prečo ho vyhodiť.

Dôvody, prečo by si Flames mali udržať Suttera

Taktika – veľkými dôvodmi úspešnej kariéry Suttera sú jeho chápanie hokeja a jeho taktiky. Jeho systém funguje. V tejto sezóne skôr dopláca na to, že jeho hráči nedokážu vytvárať vysoko nebezpečné šance. A to viac súvisí s úrovňou talentu, ako s trénerovým systémom.

Článok pokračuje pod reklamou

Prvky, ktoré sú mimo kontroly Suttera – Flames mali v tejto sezóne aj veľa smoly. Často sa týkala zakončenia, či už sa netrafila odkryte brána alebo puky skončili na bránkovej konštrukcii. Problémom je aj bránkovisko, ktorého tandem patrí medzi najhoršie v lige v úspešnosti zákrokov. Toto hlavný tréner zmeniť nedokáže.

Konštrukcia zostavy – na to, aby ste mali úspech v NHL, musíte mať v zostave elitný talent. V minulej sezóne malo pod Sutterom 14 hráčov svoje najlepšie sezóny v kariére, najmä vďaka Johnnymu Gaudreauovi a Matthewovi Tkachukovi. Tí však tímu chýbajú viac, ako sa čakalo, kým Jonathan Huberdeau zaostal za očakávaniami. Flames majú v zostave dosť dobrých hráčov, no chýbajú im skutočne elitní hokejisti.

Minulosť Flames pri vyhadzovaní trénerov – za 43 rokov histórie klubu boli len dvaja tréneri, ktorí na lavičke vydržali viac ako tri sezóny – Bob Johnson a Bob Hartley. Sú tu teda pochybnosti, či Flames nájdu trénera, ktorý dokáže byť úspešnejší dlhodobo.

Nová zmluva – Sutter podpísal na začiatku sezóny novú dvojročnú zmluvu, takže mu tím bude musieť v ďalších dvoch rokoch poskytovať plat, či už by bol na lavičke alebo nie. Majitelia by tak nemuseli chcieť mrhať peniazmi.

Dôvody, prečo by Flames mali Suttera vyhodiť

Vzťah s hráčmi a manažmentom – hlavným dôvodom, prečo by mal byť vyhodený, je negatívna atmosféra, ktorú v tejto sezóne umocnil v kabíne. Rozprávalo sa o nej často a miestne média poukazovali aj na to, že Sutter a generálny manažér nie sú na rovnakej stránke. S trénerom vraj nie sú spokojní Nazem Kadri či Jonathan Huberdeau, no rovnako by sa mohli cítiť aj ďalší hráči.

Rozhodnutia o zostave – v tejto sezóne urobil kormidelník viacero rozhodnutí týkajúcich sa zostavy, ktoré vyvolali údiv a Munnich si myslí, že Flames nevyužívajú v tejto sezóne svoju najoptimálnejšiu zostavu. To ich mohlo stáť niekoľko bodov do tabuľky.

Komunikácia s médiami – Sutter je známy pre svoje svojrázne a strohé vyjadrenia, no v tejto sezóne to povýšil na novú úroveň. Nevyberavo sa vyjadroval aj v súvislosti so svojimi zverencami, čo jeho vzťahu s nimi neprospelo.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies