Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Černák pečatil výhru, vyhral aj Tatar. Fehérvárymu sa play-off vzďaľuje

Vo štvrtok sa v NHL odohralo až 11 zápasov. Spoznali sme držiteľa Prezidentskej trofeje, ďalšieho postupujúceho do play-off a z troch Slovákov sa presadil jeden. Dvaja sa tešili z výhry.

Highlighty noci
  • Černák strelil gól, Fehérváry a Tatar nebodovali
  • Boston si zaistil Prezidentskú trofej
  • Istotu play-off má už aj Vegas
  • Chicago prehralo siedmy zápas po sebe, Anaheim šiesty
  • McDavid strelil svoj 300. gól v NHL
  • M. Tkachuk strelil hetrik, bol štvorbodový a pokoril métu 100 bodov
  • Farrell strelil svoj prvý gól v NHL
  • Jarry a Skinner vychytali čisté kontá
  • Saros a Skinner urobili 43 zákrokov, Sandstrom 41


TBL - WSH 5:1

Černák pečatil výhru nad Fehéváryho Washingtonom

Erik Černák svojím druhým gólom v sezóne pridal poistku do prázdnej brány, ktorá znamenala víťazstvo Tampy Bay nad Washingtonom pomerom 5:1. Slovenský obranca si pritom z duelu odniesol až štyri plusové body. Odohral v ňom 21 minút aj so ziskom štyroch striel, štyroch bodyčekov a jedného bloku. Andrej Vasilevskij pomohol k druhej výhre po sebe po štvorzápasovej sérii prehier 30 zákrokmi, dva góly streil Pat Maroon a po jednom pridali dvojbodoví Alex Killorn a Steven Stamkos. Anthony Cirelli dvakrát asistoval. O jediný gól Capitals sa postaral Craig Smith, zatiaľ čo Darcy Kuemper urobil 29 zákrokov. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral 16 a pol minúty so ziskom mínusového bodu, bloku a štyroch bodyčekov. Po šiestej prehre z posledných siedmich zápasov stráca jeho tím na play-off už sedem bodov, keďže Pittsburgh získal do rána ďalšie dva body. Duel pre zranenie nedohral T.J. Oshie.

Černákov druhý gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. P. Maroon (TBL), 2. S. Stamkos (TBL), 3. A. Vasilevskij (TBL)

NJD - NYR 2:1

Devils zdolali Rangers, aby si pred nimi zvýšili náskok

Erik Haula a Timo Meier skórovali v prvej tretine, Vítek Vaněček urobil 24 zákrokov a New Jersey zdolalo Rangers 2:1, aby vyhralo druhý zápas z posledných troch a ukončilo trojzápasovú víťaznú sériu svojho rivala spoza rieky Hudson. Kontaktný gól strelil v druhej tretine Chris Kreider a Igor Šesťorkin zastavil 29 striel. Trikrát ho ohrozil aj Tomáš Tatar. Slovenský útočník odohral necelých 16 minút a pripísal si aj plusový bod a jeden blok. Jeho tím si na druhej pozícii v Metropolitnej divízii zvýšil vedenie pred Rangers na štyri body. Na vedúcu Carolina, ktorá má zápas k dobru, stráca bod.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. T. Meier (NJD), 2. E. Haula (NJD), 3. V. Vaněček (NJD)

BOS - CBJ 2:1 PP

Bruins si zaistili Prezidentskú trofej výhrou nad Blue Jackets

David Pastrňák strelil svoj 53. gól v sezóne v úvodnej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Bostonu 2:1 nad Columbusom, po ktorej má dominantný tím tejto sezóny už istotu zisku Prezidentskej trofeje pre najlepší tím základnej časti. Tyler Beruzzi vyrovnal v druhej tretine stav a Linus Ullmark urobil 25 zákrokov. Kým Bruins vyhrali ôsmy zápas z posledných deviatich, Blue Jackets prehrali posledné tri. O ich gól sa postaral Jack Roslovic, zatiaľ čo Michael Hutchinson kryl 29 striel.


Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. L. Ullmark (BOS), 3. T. Bertuzzi (BOS)

MTL - FLA 2:5

Tkachuk zažiaril pri dôležitej výhre nad Canadiens

Florida udržala krok s Pittsburghom, na ktorý v tabuľke stráca jeden bod, keď zdolala Montreal pomerom 5:2. Výhru i hetrik spečatil gólom do prázdnej brány Matthew Tkachuk, ktorý k trom gólom pridal aj asistenciu. V druhej sezóne po sebe dosiahol stobodovú métu. Dva góly a asistenciu si pripísal Anton Lundell, Sam Reinhart dvakrát asistoval a Alex Lyon kryl 18 striel. Sean Farrell strelil svoj prvý gól v NHL a neskôr na neho nadviazal Rafael Harvey-Pinard. Sam Montembeault inkasoval štyri góly z 29 striel. Kým Panthers vyhrali posledné dva zápasy, Canadiens ich prehrali. Tkachuk je štvrtým americkým rodákom s minimálne dvoma stobodovými sezónami po sebe po Jeremym Roenickovi, Kevinovi Stevensovi a Jimmym Carsonovi.


Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk (FLA), 2. A. Lundell (FLA), 3. S. Farrell (MTL)

PIT - NSH 2:0

Jarry doviedol Penguins k výhre nad Predators

Tristan Jarry pri návrate zo zranenia zneškodnil všetkých 28 striel, aby so svojím druhým čistým kontom v sezóne a 13. v kariére doviedol Pittsburgh k výhre 2:0 nad Nashvillom. Oveľa viac práce mal v bráne Juuse Saros, ktorý čelil 45 strelám. Prekonali ho Jason Zucker a Jake Guentzel. Penguins si druhou výhrou z posledných troch zápasov udržali druhú divokú kartu vo Východnej konferencii s jednobodovým náskokom pred Floridou. Predators prehrali tretí zápas z posledných štyroch a na Winnipeg na poslednej postupovej pozícii na západe stráca tri body.

Hviezdy duelu: 1. T. Jarry (PIT), 2. J. Zucker (PIT), 3. J. Guentzel (PIT)

OTT - PHI 5:4 PP

Senators prišli o vedenie, ale nie o výhru

Alex DeBrincat skóroval v druhej minúte nadstaveného času, aby Ottawa zdolala Philadelphiu 5:4 a vyhrala tretí zápas z posledných štyroch. V normálnom hracom čase skórovali Austin Watson, dvojbodový Tim Stützle, Shane Pinto a Claude Giroux. Cam Talbot čelil len 11 strelám, z ktorých ho pokorili dvojbodový Tony DeAngelo, dvojbodový Cam York, Noah Cates a Owen Tippett. Poslední traja menovaní zmazali v tretej tretine trojgólovú stratu. Flyers prišli o štvorzápasovú víťaznú sériu, ale bodovali v siedmom zápase po sebe (5-0-2). Felix Sandstrom ho opustil so 41 zákrokmi. Ottawa zostáva päť bodov za Pittsburghom na pozícii druhej divokej karty vo Východnej konferencii. V zápase sa jej zranili Travis Hamonic a Derick Brassard.


Hviezdy duelu: 1. T. Stuetzle (OTT), 2. C. Giroux (OTT), 3. T. DeAngelo (PHI)

DET - CAR 3:2

Náskok Hurricanes na čele Metropolitnej divízie znížila prehra v Detroite

Jake Walman skóroval štyri sekundy pred koncom tretej tretiny, aby Detroit zdolal Carolinu 3:2 a natiahol jej sériu prehier na tri zápasy. Dominik Kubalík a Dylan Larkin sa tiež tešili z gólov, David Perron dvakrát asistoval a Alex Nedeljkovic proti bývalému tímu urobil 31 zákrokov. Prekonali ho Brent Burns a dvojbodový Jaccob Slavin. Frederik Andersen opustil duel s 19 zásahmi. Hurricanes majú na čele Metropolitnej divízie spomínaný jednobodový náskok pred New Jersey. Neskoršie víťazné góly v histórii Red Wings ako Walman strelili len Steve Yzerman (59:58, 2003) a Brendan Shanahan (59:57, 1998).

Walmanov neskorý víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Walman (DET), 2. A. Nedeljkovic (DET), 3. D. Larkin (DET)

CHI - STL 3:5

St. Louis natiahlo Chicagu sériu prehier

Jordan Kyrou strelil víťazný gól, Jordan Binnington urobil 30 zákrokov a St. Louis zdolalo Chicago 5:3, aby oslávilo štvrtú výhru z posledných piatich zápasov. Do čierneho sa trafili aj Jakub Vrána, Logan Brown a Alexej Toropčenko, do prázdnej brány dvojbodový Brandon Saad. Dva body vďaka dvom asistenciám zaznamenal aj Justin Faulk. Andreas Athanasiou, Tyler Johnson a Boris Katchouk strelili góly Blackhawks, ktorí prehrali siedmy zápas po sebe. Johnson pridal aj asistenciu, dve si pripísal Taylor Raddysh. Petr Mrázek kryl 24 z 28 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Kyrou (STL), 2. B. Saad (STL), 3. J. Vrána (STL)

EDM - LAK 2:0

Skinner vynuloval Kings, McDavid s 300. gólom

Stuart Skinner vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne a druhé v kariére a až so 43 zákrokmi položil základy výhry Edmontonu 2:0 nad Los Angeles. Víťazný gól strelil na konci prvej tretiny Evander Kane, v tretej tretine ešte skóroval Connor McDavid, ktorý má šesť zápasov pred koncom základnej časti na konte 144 bodov. Bol to jeho 300. gól v kariére a natiahol si ním bodovú sériu na desať zápasov. Kým Oilers vyhrali tretí zápas po sebe a bodovali v deviatom zápase v sérii (8-0-1), Kings prehrali posledné dva zápasy. Joonas Korpisalo urobil 35 zákrokov.


McDavid a jeho 300. gól v kariére:

Hviezdy duelu: 1. S. Skinner (EDM), 2. C. McDavid (EDM), 3. J. Korpisalo (LAK)

SEA - ANA 4:1

Kraken si upevnili postupovú pozíciu výhrou nad Ducks

Matty Beniers a Jaden Schwartz zaznamenali po góle a asistencii, Martin Jones urobil 18 zákrokov a Seattle zdolal Anaheim 4:1, aby si zvýšil náskok na pozícii prvej divokej karty na západe na päť bodov pred Winnipegom. Do čierneho sa trafil aj Daniel Sprong, do prázdnej brány Alex Wennberg. O čestný úspech Ducks sa postaral Brock McGinn, zatiaľ čo Lukáš Dostál kryl 35 striel. Kalifornský tím prehral šiesty zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. M. Beniers (SEA), 2. J. Schwartz (SEA), 3. D. Sprong (SEA)

SJS - VGK 4:3 PP

Golden Knights majú istotu play-off aj napriek prehre so Sharks

Prehra Nashvillu zaistila Vegas účasť v play-off ešte predtým, ako tím z Nevady podľahol San Jose 3:4 po predĺžení. O druhej výhre Sharks po sebe rozhodol Logan Couture po 50 sekundách nadstaveného času. Nadviazal na góly Maria Ferrara, Oskara Lindbloma a Tomáša Hertla z normálneho hracieho času. Ferraro pridal aj asistenciu, dve zaznamenal Henry Thun. James Reimer čelil 26 strelám, z ktorých ho prekonali Nicolas Hague, Ivan Barbašov a Michael Amadio. Ben Hutton dvakrát asistoval a Laurent Brossoit kryl 21 striel. Golden Knights prehrali druhý zápas po sebe. Vegas je prvým tímom zo Západnej konferencie s istotou play-off. Po prvýkrát si ho vyskúša Jack Eichel, ktorý bude ôsmym hráčom s debutom v play-off o tom, čo nazbieral 400 alebo viac bodov v kariére. Inými sú Mario Lemieux, Dennis Maruk, Marc Savard, Olli Jokinen, Taylor Hall, Joe Sakic a Marcel Dionne.

Couture rozhodol o výhre v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. L. Couture (SJS), 2. H. Thrun (SJS), 3. M. Ferraro (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Fehérváry (WSH) 16:26 0 0 0 -1 0 0 4
E. Černák (TBL) 21:03 1 0 1 +4 0 4 4
T. Tatar (NJD) 15:52 0 0 0 +1 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies