Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Slafkovský nie je Bedard ani Crosby. Mohol by uviaznuť v treťom útoku?

Zámorský odborník Matthew Paradise z Toutsurlehockey sa zaoberal otázkou umiestnenia slovenského útočníka Juraja Slafkovského v hierarchii mužstva tímu Montreal Canadiens v sezóne 2023/24. Zhodnotil však aj prvý ročník poslednej draftovej jednotky v NHL.

„Nie som z tých, čo to so Slafkovským vzdávajú. Bolo by to veľmi krivé, keďže som ho pred draftom 2022 radil na štvrté miesto v rebríčku nádejí,“ poznamenal Paradise.

„Táto sezóna nebola dostatočná na to, aby sme načrtli konečnú predstavu o jeho vývoji. Zranenia ho významne spomalili. Ak by zostal zdravý, mohol byť zaradený do vyšších pozícií.“

„Na druhú stranu, ako som už vysvetľoval v podcaste, verím, že by mu bola prínosom sezóna v Lavale. Len málo hráčov začína tak skoro v NHL. V týchto dňoch sú to len tváre organizácie. Slafkovský nie je Bedardom, Crosbym ani McDavidom. Bol schopný hrať v NHL? Áno. Bol pripravený? Neverím tomu. Nejaké obdobia učenia sa mohli konať v Lavale. Je to však len môj osobný názor.“

Článok pokračuje pod reklamou

Tohtoročné leto bude pre prestavbu Canadiens dôležité. Paradise pripomína špekulácie o príchode Pierre-Luc Dubouisa i fakt, že tím na tohtoročnom drafte bude pravdepodobne vyberať dostatočne vysoko na to, aby získal nádej, ktorá by mohla hrávať v NHL už v budúcom ročníku.

Canadiens by tak podľa neho na drafte mohli získať hráča s väčším potenciálom ako má košický rodák, ktorý by mohol v prvom útoku doplniť Nicka Suzukiho a Colea Caufielda. Ak by tím získal aj Duboisa, ten by tiež mal miesto v hornej šestke. Hypoteticky by to teda mohlo znamenať, že by utrpela Slafkovský pozícia v hierarchii mužstva.

„Mohol by sa Slafkovský stať len hráčom tretieho útoku? Domnievam sa, že má potenciál byť vo vyššom útoku, no zdá sa, že vzhľadom na ťahy, ktoré na strane Canadiens uvidíme, by mohol uviaznuť v štruktúre organizácie,“ skonštatoval Paradise.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies