Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Top 5 nádejí Canadiens podľa HabsWorld: Sú medzi nimi aj obaja Slováci

Známy fanúšikovský web HabsWorld, ktorý od roku 2003 píše o tímu Montreal Canadiens, zostavil rebríček najväčších nádejí kanadského tímu súčasnosti. A do prvej päťky sa dostali aj obaja Slováci.

Do rebríčka sa dostali hráči, ktorí mali 1. októbra 2022 nanajvýš 24 rokov, neodohrali viac ako 50 zápasov NHL a nemali podpísali len kontrakt na úrovni AHL.

Na piatom mieste rebríčka skončil slovenský útočník Filip Mešár, ktorý túto sezónu strávil v Kitcheneri z juniorskej OHL. V nej by mohol podľa Briana La Roseho pobudnúť ešte jeden rok a potom absolvovať rok v AHL alebo ďalšie dve sezóny stráviť v Lavale predtým, ako sa dostane do NHL.

„To, že v posledných rokoch doma hrával proti mužom bolo pre neho dobré aj zlé. Dobré bolo, že čelil väčšej úrovni tvrdosti, čím bol bližšie k úrovni NHL a AHL. To prináša veľkú hodnotu pre hráča menšej postavy, ktorý sa učí, ako to prekonať a kompenzovať to svojou rýchlosťou. Zároveň však hranie v extralige obmedzilo jeho ofenzívny cit. Šikovní hráči potrebujú veľa minút v ofenzívnych situáciách,“ skonštatoval La Rose.

Článok pokračuje pod reklamou

„Ešte má pred sebou veľa práce na svojej komplexnej hre. Keď je koncentrovaný, je schopný myslieť aj na obranu, čo mu určite vyslúži dlhšiu príležitosť v NHL. Je však pre neho výzvou, aby to robil konzistentne. Určite má ofenzívne potenciál na prvé dva útoky. Zručnosti má, má dobrú strelu a je silným korčuliarom. Úprimne, spôsob, akým hrá, sa extrémne dobre hodí tomu, ako chce hrať Montreal.“

Po ňom nasledovali na vyšších priečkach obranca Logan Mailloux, obranca Justin Barron a obranca Kaiden Guhle predtým, než sme sa dostali po nádej najväčšiu – Juraja Slafkovského.

Najvyššie draftovaný hráč minulého roka má postavu silového útočníka, pričom na medzinárodnej scéne ukázal aj svoje ofenzívne zručnosti. Má teda potenciál stať sa vplyvným produktívnym hráčom.

„Slafkovský je skôr projektom ako typickou jednotkou drafu, aj napriek jeho postave stavanej pre NHL. Pre tím, ktorý zdôrazňuje rýchlosť, nie práve najsilnejším korčuliarom a má tendenciu pozerať sa dole, čo ho už dostávalo do problémov. Na oboch týchto frontoch je priestor na zlepšenie,“ poznamenal La Rose.

Autor ocenil schopnosť košického rodáka chrániť puk pri mantineloch a ochotu chodiť do náročných oblastí klziska. Vie si postavou vytvoriť miesto a má slušnú strelu, ktorá by sa časom mala ešte zlepšiť. Má dobré základy aj v defenzívnej hre.

„Aj Slafkovský naplní rozvojom svoj potenciál, bude silovým útočníkom top útoku, čo z neho urobí vzácneho hráča v NHL, ktorý si zaslúži toto hodnotenie. Od toho má však stále ďaleko a rozsah možných výsledkov je celkom široký. Ak by nepreukázal veľa pokrokov, mohol by byť len hráčom spodnej šestky, čo by nebola skvelá návratnosť prvej voľby na drafte. Je tu veľa miesta pre optimizmus, ale Slafkovského delí ešte pár rokov od ukázania toho, či naplní očakávania,“ doplnil La Rose.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies