Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Tlak na Slafkovského sa ešte zvýši: Ak sa nezmení, najlepšie mu bude v AHL

Moe Khan z Hockey Inside/Out dal vo svojom podcaste otázku, či je nejaká šanca, že by slovenský útočník Juraj Slafkovský nebol v sezóne 2023/24 súčasťou otváracej zostavy tímu Montreal Canadiens.

„Nemyslím si. Myslím si, že v nej bude. Myslím si, že ak s ním začali poslednú sezónu, tak s ním začnú aj tú ďalšiu,“ myslí si Stu Cowan z Montreal Gazette.

„Ak by však v budúcej sezóne vyzeral tak ako v tej poslednej, nepripravene na NHL, kde je pre neho hra príliš rýchla, myslím si, že najlepšie by bolo poslať ho do Lavalu a nechať ho tam odohrať niekoľko zápasov.“

Podľa známeho novinára by pôsobenie na „farme“ mohlo pomôcť Slafkovskému nabrať sebadôveru a zvyknúť si ľahšie na rýchlosť hry. Tá je tam síce o niečo pomalšia ako v NHL, ale rýchlejšia ako v Európe.

Článok pokračuje pod reklamou

„V tejto sezóne to pre toho mladého chlapca bolo obrovské prispôsobovanie sa. Osemnásť rokov, príchod do novej krajiny, menšia plocha klziska, profesionálny hokej a všetko čo s ním prichádza. Neprišlo mi, že bol na to pripravený a nejaký čas v AHL by bol pre neho dobrý. Canadiens si mysleli opak, verili, že najlepšie mu bude v tíme a okolo Martina St. Louisa ako trénera. Mali s ním trpezlivosť a viem si predstaviť, že ju budú mať aj v budúcej sezóne,“ pokračoval Cowan.

Slafkovský skončil nováčikovský ročník predčasne pre zranenie kolena, pre ktoré nehral od stredu januára. Môže vzbudzovať pred začiatkom novej sezóny obavy, no vzhľadom na mladý vek sa toho Andrew Berkshire neobáva. Pripomína, že košický rodák je dlhodobým projektom.

„Je ešte pred ním veľký úsek z pretekárskej dráhy. Kent Hughes opakovane hovorí, že ide o dlhodobý projekt. Už v deň, keď bol draftovaný, o ňom hovorili, že ho nedraftovali ako najlepšieho hráča v daný deň, ale hráča, ktorý by mohol byť najlepší o päť rokov. Chcú od neho, aby sa vyvinul v silového útočníka v jeho najlepších rokoch kariéry. To sa musí zohľadňovať, no samozrejme, že každý bude chcieť vidieť nejaký pokrok,“ skonštatoval Berkshire, ktorý očakáva, že Slafkovský bude v novej sezóne ešte pod väčším tlakom.

Niekdajší obranca a asistent trénera Canadiens, Rick Green, tvrdí, že Slafkovský dostane v NHL ďalšiu príležitosť a bude na ňom, ako na ňu zareaguje.

„Pred zranením robil pokroky veľmi pozitívnym spôsobom. Zlepšoval sa. A to sa od chlapca v novom prostredí, v novej kultúre a so všetkým okolo toho, vyžadovalo veľa. Nejaký čas na aklimatizáciu potrebujete. Má nástroje, dostane príležitosť a uvidíme, či sa jej chopí. Nebol by veľký problém, ak by sa trápil. Ak by nebol na rovnakej dráhe pokrokov ako pred zranením, treba ho poslať dole do Lavalu, nech rastie tam, zlepšuje svoje zručnosti a pripravuje sa na návrat, keď sa rozbehne. Je to mladý chlapec so skvelými zručnosťami,“ skonštatoval Green.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies