Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Riaditeľ Montrealu hovoril, na čom so Slafkovským pracovali a na čo sa zameria v lete

Riaditeľ hráčskeho rozvoja Montrealu, Adam Nicholas, hovoril o jeho spolupráci so slovenským útočníkom Jurajom Slafkovským v jeho nováčikovskej sezóne v NHL a o aspektoch, na ktoré sa v prípade poslednej draftovej jednotky Canadiens zameriavali.

„Snažíme sa ho naučiť, ako hrať celoplošnú hru, aby vedel, kedy tak má hrať a kedy nie. Videli ste momenty, keď sa najskôr snažil pri prechodoch držať neustále puk na hokejke a ukazovať svoje zručnosti. No, v NHL to nie je vždy vhodné. Práve tu prichádza na rad vplyv sledovania videí,“ poznamenal Nicholas.

„Pracovali sme s ním len na tej hre. Ukazovali sme mu, že toto je okamih, keď puk treba nahodiť, toto je okamih, kedy ho treba poslať do priestoru, vrátiť sa a získať ho späť. Na to sme sa zameriavali a chceli sme, aby sa v tom zdokonalil.“

Devätnásťročný košický rodák odohral vo svojej prvej sezóne v zámorí 39 zápasov, v ktorých strelil štyri góly a pridal šesť asistencií. A hoci jeho výkonnosť mnohých fanúšikov nepotešila, v tíme veria, že je mladík na správnej trajektórii.

„Mám pocit, že Slafkovský ide veľmi pozitívnym smerom tam, kde potrebujeme, aby sa dostal. Počas tohto leta sa bude zameriavať najmä na ovládnutie hru za bránkovou čiarou, pred bránou a využívanie takýchto schopností na to, aby bol produktívny aj v týchto oblastiach,“ skonštatoval Nicholas.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies