Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Magazín

Polemika o slovenskom hokeji - súčasný stav a budúcnosť

PR článok
17.05.2023

Fanúšikom ale aj odbornej verejnosti dávame do pozornosti knihu, ktorá vyšla v spolupráci so SZĽH s názvom Polemika o slovenskom hokeji a jeho perspektívach.

Od vzniku samostatnej Slovenskej republiky ide o prvú komplexnú odbornú hokejovú publikáciu, ktorá dáva do súvislosti vzťah metodiky športového tréningu k dosahovanej hernej výkonnosti. Prvá časť tejto viac ako 400 stranovej publikácie sa zaoberá vývojom metodiky ľadového hokeja od jeho vzniku až po súčasnosť a to v rámci svetového, československého a slovenského hokeja, pričom je v nej venovaná pozornosť najvýznamnejším osobnostiam, ktoré v tejto oblasti pôsobili a ešte pôsobia. Druhá časť knihy, ktorá je doplnená množstvom štatistických údajov a záverov z nich, je venovaná odporúčaniam, ktoré by mal slovenský hokej akceptovať, ak sa chce dlhodobo udržateľne vrátiť do absolútnej svetovej hokejovej špičky.

Kniha Polemika o slovenskom hokeji a jeho perspektívach

Krátke recenzie k publikácii napísali uznávaní slovenskí a českí hokejoví a športoví odborníci, z ktorých vyberáme:

„Aj v kontexte s posudkami recenzentov je táto kniha nepochybne významným príspevkom k naštartovaniu diskusie o tom, ako ďalej smerovať vývoj hokeja na Slovensku. Kniha má hlboký inšpiratívny charakter pre vzdelávanie všetkých ľudí, ktorí to s hokejom myslia dobre, teda trénerov, funkcionárov, hráčov, ale aj fanúšikov.“ Miroslav Šatan - prezident SZĽH.

„Zaujalo mě i množství pasáží s čerstvými statistikami, porovnání s ostatními hokejovými zeměmi Evropy. Velice dobře je akcentována kvalitní metodika, nutnost trenérů se celoživotně vzdělávat a být v aktivním kontaktu se zahraničím. V závěru se autoři ptají „Čo s tým ďalej?“. Ten, kdo je zvídavý, hledá souvislosti a najde si čas, se může mnohými pasážemi této skvělé publikace inspirovat.” Slavomír Lener - bývalý tréner ČR, olympijský víťaz z Nagana 1998.

„To, co jste vytvořil, má moje nejvyšší uznání, nemám k tomu co dodat. Já podobnou publikaci neznám a skoro závidím, že bych nebyl schopen ji takhle sepsat sám. Je to nejen výborná analýza nejen slovenského hokeje, ale představuje pohled na vývoj pojetí hokeje a tréninku ve světovém měřítku.” Josef Dovalil – aktivně působil v oblasti metodiky ve vedení Českého svazu ledního hokeje. Byl členem trenérských kolektivů u českého národního týmu pod vedením hlavních trenérů Luďka Bukače a Stanislava Neveselého. 19.12.2013 byl uveden do Síně slávy českého hokeje.

„Kniha vychádza v nanajvýš aktuálnom čase a tým, že je polemikou, ako vyplýva z jej názvu, vytvára priestor pre naštartovanie širšej diskusie, akým smerom sa má slovenský hokej v budúcnosti uberať. Vrelo túto jedinečnú publikáciu doporučujem nielen hokejovým trénerom, ale aj hráčom, funkcionárom a fanúšikom a do pozornosti ju dávam aj iným kolektívnym športovým hrám.” Július Šupler - prvý tréner slovenskej hokejovej reprezentácie.

Kto má záujem, môže sa oboznámiť s množstvom informácií v knihe uvádzaných v súvislostiach, o ktorých mnoho hokejových odborníkov, ale aj priaznivcov hokeja ani netuší, tak kniha mu pomôže v lepšej orientácii zákutiami jedného z najpopulárnejších slovenských športov a to každému, kto sa o hokej zaujíma.

Viac o tejto publikácii, fotogalériu z krstu knihy a možnosť jej zakúpenia nájdete na stránke www.hokej-polemika.sk




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies