Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Špekulácie

Posledných 39 dní: Je výmena Austona Matthewsa neodvrátiteľná?

Pre fanúšikov tímu Toronto Maple Leafs by už v priebehu nasledujúcich 39 dní mohli prísť zlé správy ohľadom Austona Matthewsa. Nie je vylúčené, že v priebehu nich uvidíme jeho výmenu.

Elliotte Friedman z televízie Sportsnet tvrdí, že podpis novej zmluvy s hviezdnym útočníkom pred 1. júlom je „nepravdepodobný“. Zmena na pozícii generálneho manažéra pritom vnáša do situácie ešte viac neistoty.

1. júl je pritom v situácii kľúčovým termínom, pretože vtedy začne platiť v Matthewsovej zmluve klauzula o nevymeniteľnosti. Hrozilo by teda, že po vypršaní zmluvy v roku 2024 by mohol opustiť tím bez náhrady. Preto je pre tím dôležité, aby si ho pred koncom júna upísal.

Jim Parsons konštatuje, že Brendan Shanaha a Maple Leafs sa pripravujú na náročné rokovania s americkým ostrostrelcom. Ešte pred vyhodením Kyle Dubas sa povrávalo, že bude pripravený vyhovieť akýmkoľvek platovým požiadavkám svojej top hviezdy. Je nejasné, či tento prístup zdieľal aj zvyšok manažmentu.

Článok pokračuje pod reklamou

Odchod Dubasa tiež vnáša nejasnosť do toho, aké pocity má Matthews z plánov Maple Leafs a či bude chcieť byť ich súčasťou aj v prípade, ak by z neho boli v Toronte pripravení urobiť najlepšie zarábajúceho hráča v NHL. Tiež nie je známe, či novému generálnemu manažérovi bude vyhovovať to, že Matthews chce údajne podpísať len maximálne štvor- alebo päťročný kontrakt.

Je teda výmena Matthewsa neodvrátiteľná?

„Ak Maple Leafs najmú tvrdého manažéra, ktorý na seba nenechá tlačiť a nenechá sa zastrašovať, tak najpravdepodobnejším výsledkom je výmena. Pokiaľ nie je Matthews ochotný stretnúť sa s Maple Leafs tam, kde im to vyhovuje a urobiť tak pred 1. júlom, tím si nemôže dovoliť riskovať, že by potom mohol len tak odísť,“ konštatuje Parsons.

Friedmanov kolega Jeff Marek zase na otázku, či si Leafs môžu dovoliť vstúpiť do júla bez Matthewsa s novou zmluvou, odvetil: „Nie. To tejto organizácii urobiť nemôžete. Iní manažéri takto v minulosti zariskovali a popálili sa. Môže to zmeniť osud organizácie, keď dáte Matthewsovi všetku tú moc a schopnosť odísť bez náhrady.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies