Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Pavelski sa ozval v pravý čas: Prekonal rekord, rozhodol o prežití!

Vegas nevyužilo prvý postupový mečbal a vo štvrtkovom zápase číslo štyri z finále Západnej konferencie podľahlo domácemu Dallasu 2:3 po predĺžení. Hrdinom sa stal Joe Pavelski.

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2023

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 4
1
2
3
P
Stav série
 Dallas Stars
1
1
0
1
3
•••
 Vegas Golden Knights
1
1
0
0
2
•••
Podrobné štatistiky

Joe Pavelski využil presilovku v štvrtej minúte predĺženia, aby Dallas znížil stav série tretieho kola play-off proti Vegas na 1:3 triumfom 3:2. Bol to jeho prvý gól v sérii po tom, čo v predošlej skóroval osemkrát. O oba góly v normálnom hracom čase sa postaral Jason Robertson, ktorý zakaždým vyrovnával stav. V prvej tretine odpovedal na gól Williama Karlssona, v druhej na gól Jonathana Marchessaulta. Dvojbodoví v zápase boli už len Miro Heiskanen a Roope Hintz, ktorí dvakrát asistovali. Jake Oettinger urobil 37 zákrokov, Adin Hill o dva viac. Stars hrali bez kapitána Jamieho Benna, ktorý pre suspendáciu príde aj o piaty zápas série. Ten sa odohrá v sobotu na ľade Vegas.

Víťazný gól:


Hosťom vyšiel lepšie nástup do zápasu, keď už v piatej minúte otvoril skóre Karlsson, ktorý pred bránou tečoval strelu Smitha. Domáci sa snažili odpovedať, no Heiskanena v siedmej minúte vychytal Hill. Ďalšiu šancu Dallasu ponúkla prvá presilovka zápasu, ktorý hral od 15. minúty po faule McNabba. Jej začiatok nebol dobrý, no predsa počas nej stav vyrovnal Robertson, ktorý dorazil puk do brány zo vzduchu.

V druhej tretine sa na gól čakalo o niečo dlhšie. Domáci najskôr ubránili oslabenie, v 30. minúte podržal Oettinger svoj tím pri úniku Eichela, no len o pol minútu neskôr ho po peknej prihrávke McNabba prekonal Marchessault, ktorý obnovil vedenie Vegas. Stars zvýšili svoju aktivitu, no v 37. minúte sa do prečíslenia dostali hostia. Eichel však neskóroval. Radosť z gólu mal o minútu neskôr Robertson, ktorý v 38. minúte vyrovnal skóre z dorážky nepresnej strely Lindella.

Tretiu dvadsaťminútovku začali tímy opatrne, no v jej piatej minúte sa do prečíslenia troch na jedného dostali Golden Knights. Oettinger však Roya vychytal. Dve minúty pred koncom mohol skóroval domáci Olofsson, ale z dobrej pozície nezakončil presne. Duel tak nakoniec rozhodol nadstavený čas, v ktorom sa stalo kľúčové vylúčenie McNabba za vysokú hokejku. V strede presilovky dostal Pavelski puk od Heiskanena a strelou z prvej z ľavého kruhu trafil vinkel Hillovej brány.

Jake Oettinger
Adin Hill
63:18 37/39 63:18 39/42
Scott Wedgewood
Jonathan Quick
- - - -

Golden Knights prehrali prvé predĺženie v tohtoročnom play-off. Predtým vyhrali všetky tri. ... Heiskanen je tretím obrancom histórie Stars/North Stars s dvoma play-off s dvojciferným počtom 10 asistencií. Napodobnil Brada Maxwella a Sergeja Zubova, ktorí to dokázali tiež dvakrát. ... Pavelski nazbieral už 18 bodov v zápasoch, v ktorých jeho tím čelí vypadnutiu. Z aktívnych hráčov ich viac získali deviati, najviac David Krejčí (29). ... Pavelski sa vo veku 38 rokov a 318 dní stal najstarším hráčom histórie NHL s gólom v predĺžení v zápase, v ktorom jeho tímu hrozí vyradenie. Predošlý rekord držal Chris Kunitz, ktorý mal v roku 2017 ako hráč Penguins 37 rokov a 241 dní. ... Hintz má už na konte 24 bodov, s čím vyrovnal zápis Bretta Hulla (2000) na druhom mieste historického poradia tímu. Najviac bodov v jednom play-off nazbieral Heiskanen – 26 v roku 2020.

Hviezdy duelu: 1. J. Robertson (DAL), 2. J. Pavelski (DAL), 3. A. Hill (VGK)

Joe Pavelski, útočník Stars: „V tomto čase roka je tam tenká hranica. Darí sa vám a z ničoho nič prehrávate 0:3 na zápasy. Pár prehier v predĺženiach a hrali ste pritom dobrý hokej. Musíte len neprestávať hrať svoju hru a veriť, že si dokážete získať viac času. uvidíme teda, kam toto zájde. Z dnešku sme nadšení a trochu si teraz oddýchneme. Budeme sa snažiť dokázať to znova a budeme sa snažiť vložiť do ich hláv trochu pochýb.“

Jonathan Marchessault, útočník Golden Knights: „Myslím si, že hrali dobre defenzívne. Myslím si, že dnes boli lepší. My sme sa snažili hrať tým správnym spôsobom, ale myslím si, že ich snaha bola väčšia ako tá naša. V tomto čase roka to nie je o krížikoch a krúžkoch, je to viac o chcení. Myslím si, že oni dnes chceli vyhrať viac ako my.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies