Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Bobrovskij sa vymanil z priemeru a stal sa Hašekom Floridy

Jozef Struhár  
26.05.2023

Brankár Sergej Bobrovskij nemal vplyv na to, že sa jeho tím Florida Panthers v závere základnej časti prebojoval do play-off. V ňom sa však odpisovaný veterán stal hrdinom tímu, ktorý si po druhýkrát vo svojej histórii zahrá vo veľkom finále.

Bobrovskij, ktorý v tejto sezóne zarába 12 miliónov amerických dolárov, sledoval zo striedačky, ako v posledných ôsmich zápasoch základnej časti dosiahol Alex Lyon bilanciu 6-1-1. Vo svojom prvom zápase v play-off, v štvrtom zápase série prvého kola proti Bostonu, inkasoval päť gólov z 30 striel.

Odvtedy je však takmer neporaziteľný – vyhral 10 zápasov z 11 a doviedol Panthers k prvej účasti vo finále Stanleyho pohára od roku 1996. Z posledných 111 striel, ktorým čelil, zneškodnil 110.

Tréner čerstvo vyradenej Caroliny Rod Brind’Amour ho dokonca prirovnal k legendárnemu Dominikovi Hašekovi: „Toto mi urobil Dominik Hašek. Pamätám si, ako som hral proti Buffalu a bol to presne taký istý pocit. Vystrelili ste na nich všetko možné, prišli ste domov a povedal si: Mohol som streliť štyri či päť gólov.“

Článok pokračuje pod reklamou

Zlepšenie u skúseného Rusa je dramatické – v základnej časti inkasoval o 18,6 gólu viac, ako sa očakávalo, v play-off chytil doteraz o 9,39 gólu viac ako sa očakávalo. Úspešnosť zákrokov zo šancí zo „slotu“ mu vzrástla z 82,2 % na 88,8 %, z vnútorného „slotu“ zo 77,9 % na 86,4 % a úspešnosť pri strelách pri zatienenom výhľade z 88,4 % na 95,7 %.

Adam Vingan zo Sportsnet poukázal aj na to, že okrem sledovania puku v premávke sa Bobrovskij významne zlepšil aj pri čítaní hry, ktorá si vyžaduje jeho laterálne pohyby. Skonštatoval, že dvojnásobný držiteľ Vezinovej trofeje píše príbeh svojho znovuzrodenia.

„Každý zápas, každý deň, ľudia o ňom hovoria a zaslúži si ešte viac uznania, ako sa mu dostáva. Je našou chrbtovou kosťou a dáva nám šancu vyhrať každý zápas,“ skonštatoval kapitán Panthers Aleksander Barkov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies