Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Prečo by výmena Nylandera bola pre Toronto chybou?

Jozef Struhár  
29.05.2023

Nie je to tak dávno, čo fanúšikovia v Toronte oslavovali prvý postup do druhého kola play-off za takmer dve dekády. To však bolo stropom pre tím, o ktorého budúcnosti sa začalo veľa špekulovať. Jednou z tém pritom je, čo urobiť s hviezdnou štvorkou útočníkov.

Mnoho ľudí sa zhodovalo v tom, že by jeden zo štyroch útočníkov, ktorí zaberajú takmer polovicu platového rozpočtu, mal odísť. Najčastejšie sa pritom s výmenou spájal William Nylander. To by však podľa Scotta Maxwella z Daily Faceoff mohla byť väčšia chyba, ako si môžu Maple Leafs uvedomovať.

Maxwell si uvedomuje, prečo tím nevymení Austona Matthewsa, ak ten sám nepovie, že s nepredĺži zmluvu. John Tavares je zase prakticky nevymeniteľný pre jeho kontrakt i klauzulu o nevymeniteľnosti.

Možnosťou tak zostávajú už len Mitch Marner a Nylander. Druhý menovaný je pravdepodobnejší, pretože vstupuje do posledného roku zmluvy a pravdepodobne bude chcieť zarábať viac, čo by spôsobilo pre Toronto ďalšie obmedzenia v rozpočte v roku, kedy by mala začať platiť aj nová zmluva pre Matthewsa. Prečo by sa však nemal stať Nylander obeťou situácie?

Článok pokračuje pod reklamou

„Najväčším dôvodom, prečo si mnohí myslia, že k takejto výmene má dôjsť, je, že sa v dôležitých obdobiach v play-off vytratia. Ak je to ten dôvod, prečo meniť jedného zo štvorice, ktorému sa v play-off konzistentne darí?“ pýta sa Maxwell.

„Pokiaľ ide o produktivitu v posledných sezónach, v ktorých boli Leafs elitným tímom, Nylander je hore spolu s Matthewsom a Marnerom. Čím viac sa do toho ponoríte, tým lepšie to pre neho vyzerá. Podstatné je, že v zápasoch číslo 4 až 7, v ktorých to v sériách začína byť náročnejšie, sa Matthews a Marner stávajú najhoršími hráčmi z tej štvorky, kým u Nylandera je možné vidieť zlepšenie.“

Podľa Maxwella nenechá Nylander na seba doľahnúť tlak z veľkých zápasov. To neznamená, že mu na úspechoch nezáleží, ale že sa jednoducho vie vyrovnať s negatívami takého horúceho hokejového trhu, akým je Toronto.

Nylander na ľade netrávi toľko času ako zvyšné trio, a preto je dobré sa pozerať na jeho prínos na 60 minút hry. A v tom má opäť výhodu oproti zvyšnej trojici. Súperi tiež musia pri ňom premýšľať o niečo viac, pretože vie dostávať spoluhráčov do vyložených šancí a zároveň má strelu, ktorá dokáže byť tiež hrozbou. Ak je to potrebné, vie hrať aj ako silový útočník. Tiež vie vďaka svojmu korčuľovaniu najlepšie zo štvorce prenikať do pásma.

„Iste, Matthews, Marner a Tavares nájdu so svojimi zručnosťami spôsoby, ako skórovať, no mať na stole viac možností vám dáva k dispozícii viac kreatívnych spôsobov strieľania gólov, čo Nylander určite robí,“ skonštatoval Maxwell.

Pokiaľ Nylander neprejaví záujem z tímu odísť, Maxwell nevidí logický dôvod, prečo by ho malo Toronto vymeniť. Podľa neho by mala zostať štvorka hviezdnych útočníkov nateraz ešte stále pokope.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies