Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Finále západu ukončené: Počet víťazov Stanleyho pohára sa rozrastie

Dallas chcel vyhrať tretí duel po sebe a poslať finále Západnej konferencie do zápasu číslo sedem. Vegas však bolo proti a na tretí pokus spečatilo svoj postup do finále Stanleyho pohára.

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2023

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 6
1
2
3
Stav série
 Dallas Stars
0
0
0
0
••••
 Vegas Golden Knights
3
1
2
6
••••
Podrobné štatistiky

William Karlsson zaznamenal dva góly a asistenciu, Adin Hill zneškodnil všetkých 23 striel a Vegas zdolalo Dallas v šiestom zápase finále Západnej konferencie hladko 6:0, aby spečatilo svoj postup do finále Stanleyho pohára. V ňom si zahrá po druhýkrát v histórii a po prvýkrát od ročníku 2018. Keegan Kolesar, Michael Amadio a William Carrier zaznamenali po góle a asistencii, skóroval aj Jonathan Marchessault a dvakrát asistoval Reilly Smith. Jake Oettinger inkasoval šesť gólov z 29 striel. Stars nepomohol ani návrat kapitána Jamieho Benna zo suspendácie. Vegas otvorí finálovú sériu proti Floride v sobotu v domácej T-Mobile Aréne. Ani jeden z finalistov ešte nikdy Stanleyho pohár nezískal.

Podanie rúk:


Vegas získalo Clarence S. Campbell Bowl:


Vegas vstúpilo do zápasu aktívne a už v štvrtej minúte otvoril skóre stretnutia Carrier po tom, čo domáci nedokázali vyhodiť puk a k nemu sa dostal, keď bol voľný pred bránou. Hostia pokračovali v aktivite a v deviatej minúte hralo v ich prospech vylúčenie Lindella za zdržovanie hry. V závere presilovky zvýšil na 2:0 z dorážky Karlsson. O tri a pol minúty neskôr bolo vedenie Vegas už trojgólové, keď rýchly protiútok zakončil po prihrávke Carriera presne Kolesar. Do prvej prestávky sa už stav nezmenil, no hostia mali hru pod kontrolou.

Dallas sa v druhej tretine pokúšal urobiť niečo s výsledkom, ale Hilla nedokázal prekonať ani počas presilovky po vysokej hokejke Eichela. Následne sa sám musel brániť v oslabení a Eichelovi vtedy v zvýšení vedenia zabránila tyčka. V 31. minúte však už hostia viedli o štyri góly, keď Marchessault zakončil rýchlu akciu po prihrávke Barbašova pomedzi betóny Oettingera. Stars sa snažili, ale obrana Golden Knights bola pre nich tvrdým orieškom.

Stars sa nevzdávali ani v tretej dvadsaťminútovke, v ktorej mali streleckú prevahu, no Hilla prekonať nedokázali. Naopak, už po zhruba dvoch minútach hry sa znova presadil Karsson, ktorý zvýšil vedenie Vegas na 5:0. Stars nevyužili presilovku po nedovolenom bránení Haguea a v 53. minúte Oettinger znova vyťahoval puk zo svojej brány, keď sa po prihrávke Karlssona od zadného mantinelu presadil v bezprostrednej blízkosti brány Amadio. Vegas domácich k ničomu nepúšťalo a po vylúčení Sutera sa už zápas len dohrával.  

Jake Oettinger
Adin Hill
59:54 23/29 60:00 23/23
Scott Wedgewood
Jonathan Quick
- - - -

Karlsson sa stal štvrtým hráčom v klubovej histórii s viac ako jedným gólom v zápase, v ktorom sa mohol spečatiť postup. Napodobnil Marchessault (3, 2023), Mattiasa Janmarka (3, 2021) a Chandlera Stephensona (2, 2023). ... Vegas vyhrali 10 sérií od vstupu do NHL v sezóne 2017/18. Viac ich za to obdobie vyhrala len Tampa Bay (13). Viac sérií v prvých šiestich sezónach existencie vyhral len Edmonton (12). ... Vegas je ôsmou organizáciou histórie NHL, ktorá si zahrala finále dvakrát v prvých šiestich sezónach svojej existencie. Dokázali to aj Edmonton (3), St. Louis (3), Rangers (3), Boston (3), pôvodná Ottawa (3), Toronto (2) a Montreal Maroons (2). ... Len po druhýkrát v histórii uvidíme vo finále dva tímy z južného slnečného pásu. V roku 2020 sa v ňom stretli Dallas a Tampa Bay. ... Za Golden Knights si vo finále zahrali z aktívnych hráčov tímu Carrier, Karlsson, Marchessault, Brayden McNabb, Smith a Shea Theodore. ... Bruce Cassidy je štvrtým trénerom za ostatných 20 rokov, ktorý sa dostal do finále Stanleyho pohára vo svojej prvej sezóne na lavičke tímu. Dokázali to aj Craig Berube (2019, St. Louis), DeBoer (2012, New Jersey; 2016, San Jose) a Mike Babcock (2003, Anaheim).

Hviezdy duelu: 1. A. Hill (VGK), 2. W. Karlsson (VGK), 3. W. Carrier (VGK)

William Karlsson, útočník Golden Knights: „Je to skvelý pocit konečne si zaistiť miesto vo finále. Všade naokolo je veľa úsmevov a radosti. Myslím si, že hĺbka zostavy je dôležitá. A myslím si, že to je jedna z našich silných stránok a dôvod, prečo sme sa dostali takto ďaleko. Ak môžeme točiť celý večer všetky štyri formácie, budeme ťažkým tímom na zdolanie.“

Peter DeBoer, tréner Stars: „Oettingera sme dostali do niekoľkých náročných situácií. Nemôžete od neho žiadať, aby nám vyhral ten zápas sám. Žiadali sme od neho v tejto sezóne veľmi veľa. Myslím si, že zažil skvelý ročník. Bol našou chrbtovou kosťou. Tento zápas sme neprehrali kvôli nemu. Je mi ľúto nášho mužstva. Ešte horšie sa cítim pri ňom, pretože si nezaslúži takýto koniec sezóny s tým, ako v nej chytal.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies