Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Tatar by Devils mohol chýbať. Takýto kontrakt by dával zmysel, znie zo zámoria

Slovenský útočník Tomáš Tatar sa môže stať 1. júla neobmedzeným voľným hráčom. A hoci mnohí veria, že po slabých výkonoch v play-off by sa mal s New Jersey rozlúčiť, Mike Stromberg z All About The Jersey verí, že by sa Devils ešte stále hodil.

Tatar zažil vydarenú základnú časť, v ktorej sa odrazil od frustrujúceho ročníka 2021/22. V play-off však bol nulový. Napriek tomu by však podľa zámorského autora mali byť Devils aspoň otvorení diskusii o predĺžení spolupráce.

„Myslím si, že Devils by mohli byť v poriadku, ak by sa s Tatarom rozlúčili, no bol pre nich tiež veľmi slušným prínosom, takže pri absencii pokroku u Alexa Holtza alebo inej nádeje, by im jeho prínos mohol chýbať,“ povedal Stromberg.

„Ako tím s množstvom hráčov, ktorých si v nadchádzajúcich rokoch budú musieť zaplatiť, však musia urobiť to najlepšie pre to, aby si udržali flexibilitu. Myslím si, že môže dôjsť k dohode, no bude závisieť na tom, ako veľmi budú Devils či Tatar chcieť zatlačiť.“

Článok pokračuje pod reklamou

Odborník si nemyslí, že by Tatar vo svojom veku a pri svojom profile dostal tak ľahko dlhodobý kontrakt na trhu s voľnými hráčmi. Očakáva skôr dvojročný kontrakt, ktorý by mohol byť stropom aj pre Devils, ktorí budú musieť myslieť aj na budúce zmluvy Dawsona Mercera, Lukea Hughesa a ďalších šikovných mladíkov.

„Neviem, či by si Tatara upísali za rovnaký plat 4,5 milióna amerických dolárov. Myslím si, že bol toľko hodný v poslednej sezóne, no tá predošlá bola nevýrazná, takže by sa u hráča vo veku 33 rokov mal plat znížiť. Myslím si, že jeden rok za zhruba štyri milióny dolárov by dával zmysel pre každého,“ skonštatoval Stromberg.

„Ak by bol Tatar ochotný prijať nižší plat, potom by Devils mohli potenciálne premýšľať o pridaní druhého roku do zmluvy. Jeho prebiehajúce trápenie v play-off je trochu obavou pre tím, ktorého okno sa teraz otvára, no hokej je vrtkavý šport a neviem, či vidím niečo špecifické v Tatarovej hre, čo by v play-off nemalo fungovať.“

Ak by si Tatar myslel, že na trhu s voľnými hráčmi môže získať väčší plat, mohol by trh otestovať. Na jednu stranu je obmedzený platový strop významným faktorom u väčšiny tímov NHL, no na druhú stranu tejto triede voľných hráčov chýba kvalita, čo by mohla byť príležitosť pre veterána Tatarovho kalibru.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies