Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

O Gajana je v NHL veľký záujem. Dobrý pocit má najmä z tímu „Original Six“

Slovenský brankár Adam Gajan na seba pred rokom nestrhával veľa pozornosti a nakoniec prešiel draftom v NHL bez povšimnutia. Tentoraz je však situácia iná. Po vydarenej sezóne v zámorí a úspešných majstrovstvách sveta juniorov je o neho záujem veľký.

„Kluby NHL ma začali oslovovať už na jeseň, aj keď ich záujem od januára narastal. Momentálne mám s nimi nejaký rozhovor takmer každý deň, takže je toho pomerne dosť. Potom sa mi aj ťažšie plánujú aktivity,“ povedal Gajan pre tvnoviny.sk.

„Rozprával som sa už s viac ako 25 tímami, takže už ich zostalo len pár, ktoré ma doteraz nekontaktovali. Najväčší záujem pociťujem určite z Chicaga, potom z Nashvillu. Početné debaty však sú aj s Arizonou, s Los Angeles či s New Jersey.“

Devätnásťročný rodák z Popradu má dobré dojmy najmä s komunikácie s tímom Blackhawks.

Článok pokračuje pod reklamou

„Brankárski skauti majú s gólmanmi oveľa bližší vzťah, ako keď sa skaut zhovára s hráčom. Brankársky skaut Chicaga so mnou často komunikuje, bol sa na mňa asi desaťkrát pozrieť naživo, taktiež si ma bol pozrieť na vlastné oči aj klubový šéf skautingu,“ poznamenal Gajan.

„Veľa tímov mi povie, že ma majú vysoko v hodnoteniach, že by ma chceli draftovať, ale u niektorých cítite, že majú eminentný záujem. Zhovárajú sa totiž so mnou detailnejšie. Z Chicaga máme s agentom veľmi dobrý pocit.“

Gajan tiež napravil informáciu, že v budúcej sezóne bude chytávať v NCAA za Minnesotskú univerzitu v Duluth. Na základe rozhovorov s agentom sa rozhodol, že mu prospeje ešte jeden rok v USHL, kde bude pokračovať v drese Green Bay Gamblers.

V drese tohto tímu absolvoval v tejto sezóne šesť duelov s 90,6% úspešnosťou zákrokov a bilanciou 5-1-0. Väčšinu ročníka strávil v NAHL, kde v drese Chippewy dosiahol bilanciu 19-12-1 s 91,7% úspešnosťou zákrokov. Pred draftom ho ešte čaká preddraftové testovanie pod hlavičkou NHL, na ktoré odletí ž 3. júna.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies