Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Slováci v NHL

Slovák bol hrdinom jedného z najväčších šokov v play-off od roku 2010 + video

Harrison Brown z Nova Caps pred časom zostavil prehľad štyroch najväčších prekvapení play-off od roku 2010. Nechýba v ňom tohtoročný finalista či prekvapenie, ktorého strojcom bol slovenský brankár Jaroslav Halák.

2010 – 1. kolo – Montreal (8) vyradil Washington (1)

Washington v základnej časti mal 18-bodový náskok pred druhým tímom Východnej konferencie a 33-bodový náskok pred Montrealom, ktorý mal podľa papierových predpokladov vyradiť. A dokonca v sérii aj vyhrával 3:1. Potom sa však na hlavu postavil Halák, ktorý v zápasoch číslo päť až sedem kryl 37, 53 a 41 striel. Capitals ho napriek tomu prekonali len raz v každom z týchto zápasov a vypadli z bojov o Stanleyho pohár. Canadiens následne prekvapili aj Pittsburgh a postúpili do finále konferencie.

2012 – 1. kolo – Los Angeles (8) vyradilo Vancouver (1)

Vancouver získal Prezidentskú trofej a mal o 16 bodov viac ako Los Angeles, ktoré si účasť v play-off zaistilo tri dni pred koncom základnej časti. Kings však do play-off vstúpili troma výhrami po sebe a nakoniec vyradili Canucks v piatich zápasoch. Nakoniec vyradili aj ďalších dvoch divíznych šampiónov, St. Louis a Arizonu, aby sa dostali do finále, v ktorom získali svoj prvý Stanleyho pohár v histórii.

2019 – 1. kolo – Columbus (DK) vyradil Tampu Bay (1)

Tampa Bay vyrovnala rekord NHL so 62 výhrami v základnej časti a chýbali jej len štyri body aj k bodovému rekordu. Dokonca aj v otváracom zápase play-off mala nakročené k úspechu, keď viedla už 3:0. Columbus však prvý zápas otočil, v druhom favorita zdolal 5:1, v treťom 3:1 a nakoniec dokázal zvrátiť aj zápas číslo štyri, aby najväčšieho adepta na titul vyradil v štyroch dueloch. Dovtedy pritom Blue Jackets nevyhrali sériu play-off ani raz. V druhom kole nestačili na Bruins.

2023 – 1. kolo – Florida (DK) vyradila Boston (1)

Pred štyrmi rokmi, aj v tomto roku bol súčasťou tímu, ktorý sa postaral o prekvapenie, Sergej Bobrovskij. V tomto roku bol pri vyradení Bostonu, ktorý ovládol základnú časť historickým spôsobom – vytvoril rekordy v počte výhier i bodov. Florida naň stratila až 43 bodov a ledva sa dostala do play-off. V sérii trikrát čelila hrozbe vyradenia, no zakaždým uspela. O vypadnutí Bruins rozhodla v predĺžení siedmeho zápasu. Následne vyradila favoritov z Toronta a Caroliny, aby teraz mohla začať boj o prvý Stanleyho pohár vo svojej histórii.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies