Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Kopecký dal dva góly, bodovali štyria Slováci

V dvanástich sobotňajších stretnutiach National Hockey League sa predstavilo aj pol tucet Slovákov. Bodovať sa podarilo štyrom - Gáborík, Handzuš, Hossa a Kopecký.

Najviac slovenských bodov – 4 – videli diváci v Scottrade Center, v ktorej proti domácim Blues hrali Blackhawks z Chicaga aj s Mariánom Hossom a Tomášom Kopeckým v zostave. Obaja trenčianski odchovanci pri výhre „čiernych jastrabov“ v pomere 6:3 zaznamenali dva kanadské body. Hossa získal dve asistencie a Kopecký dvakrát skóroval. Strelecky sa za Blackhawks presadili aj Brian Campbell, Kris Versteeg (víťazný gól) a dvakrát Patrick Sharp. O tri góly St. Louis sa postarali Eric Brewer, Andy McDonald a Keith Tkachuk, ktorý v 58. minúte uzatváral skóre stretnutia. Marián Hossa odohral vyše 16 minút a nazbieral aj jeden plusový bod a jednou strelou ohrozil Tya Conklina, gólmana „bluesmanov“, ktorý zlikvidoval 27 z 33 striel. Tomáš Kopecký strávil na ľade takmer osem a pol minúty s dvoma plusovými bodmi a štyrmi streleckými pokusmi. Okrem toho bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. V dueli udelili rozhodcovia až 107 trestných minút a diváci videli aj štyri bitky. Chicago vyhralo štvrtý z posledných piatich stretnutí, St. Louis prehralo štvrtý domáci duel v rade a celkovo piaty v rade.

V Los Angeles privítali domáci Kings súperov z Washingtonu na čele s Alexandrom Ovečkinom. V drese domáceho mužstva sa predstavil aj útočník Michal Handzuš. Banskobystrický rodák strelil v zápase jeden gól, ktorým rozhodol o výhre „kráľov“ v pomere 2:1. Stalo sa tak v 43. minúte, kedy hralo Los Angeles oslabenie. Pre Handzuša to bol 4. víťazný gól v sezóne. Celkovo prekonal súperových brankárov deväťkrát. Na ľadovej ploche strávil takmer 19 minút a ďalšie dve na trestnej lavici, kde bol poslaný za hákovanie. Štatistiky si obohatil aj o jeden plusový bod a tri strelecké pokusy. Druhý gól Kings pridal Ryan Smyth a ako jediný z tímu Capitals sa do streleckej listiny zapísal Mike Green. Pre Los Angeles to bolo druhé víťazstvo v rade, „Caps“ prehrali tretí duel za sebou.

V prvom zápase sobotného programu na seba narazili tímy NY Rangers a Carolina Hurricanes. Zápas v Madison Square Garden nepriniesol fanúšikom veľa gólov. Na prvý sa čakalo až do 40. minúty, kedy sa po prihrávke Jiřího Tlustého strelecky presadil Tom Kostopoulos. Rangers sa podarilo v tretej tretine vyrovnať. Úspešným strelcom nebol nikto iný ako náš ostrostrelec Marián Gáborík, ktorý tak ukončil svoju trojzápasovú sériu bez gólu. Svojim 27. presným zásahom v sezóne poslal zápas do predĺženia a svojmu tímu zabezpečil aspoň bod za remízu v normálnom hracom čase. Ten druhý si však na svoje konto pripísali Hurricanes. Vo štvrtej minúte predĺženia rozhodol o víťazstve 2:1 Ray Whitney. Gáborík, tretia hviezda zápasu, strávil na ľade 23 minút a 20 sekúnd. Okrem gólu, ktorý bol jeho druhým v normálnom hracom čase v posledných 14 zápasoch, si na svoje konto pripísal aj päť streleckých pokusov. Okrem toho, že jeden skončil v bráne, dve trafili tyčku Wardovej brány. Ten zaznamenal 27 zákrokov pri treťom víťazstve Caroliny na klzisku súpera v aktuálnom ročníku.

Článok pokračuje pod reklamou

Lightning na domácom ľade privítali hokejistov Pittsburghu. V zápase nechýbal ani slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý sa spolu so spoluhráčmi mohol tešiť z víťazstva 3:1. Tampa Bay bola v zápase aktívnejším tímom a dva body získala zaslúžene. Gólmi sa o ne pričinili Martin St. Louis, Zenon Konopka a Steve Downie. Konopka rozhodol o víťazstve svojim druhým gólom v sezóne. Dal si tak pekný darček k 29. narodeninám. Brankár Mike Smith zaznamenal 25 zákrokov a prekonať ho dokázal len veterán Bill Guerin. „Bolts“ ohrozili Marc-Andreho Fleuryho 37 strelami, z ktorých jedna patrila aj Meszárošovi. Rodák z Považskej Bystrice odohral v stretnutí 16 minút a 51 sekúnd. Jeho tímu sa v poslednom období darí – z posledných siedmich zápasov vyhral päť. Naopak, obhajca titulu prehral štvrtý duel v rade.

Zo Slovákov nastúpil aj obranca Milan Jurčina, ktorý pri prehre Columbusu proti Coloradu nebodoval. Počas zápasu odkorčuľoval na ľade vyše 17 minút a zaknihoval jeden mínusový bod, dva strelecké pokusy, tri bodyčeky a jednu zblokovanú strelu. Z gólmanov mal viac práce Steve Mason z Columbusu, na ktorého smerovalo 37 striel a inkasoval iba tri góly z hokejok Kylea Cumiskeyho, Chrisa Stewarta a T.J. Galiardiho, ktorý strelil víťazný gól 58 sekúnd pred koncom 60. minúty. V drese „modrokabatnikov“ skórovali Kristian Huselius a Derrick Brassard. Craig Anderson, brankárska jednotka „Avs“, zaznamenal 26 úspešných zákrokov. Blue Jackets prehrali štvrtý raz z posledných piatich zápasov, Colorado, ktoré opäť hralo bez Marka Svatoša (zápas vynechal z preventívnych dôvodov), vyhralo prvýkrát po dvoch prehraných dueloch.

Daniel Sedin strelil svoj 11. gól sezóny, ktorým rozhodol o víťazstve Vancouveru 3:1 nad Dallasom. Roberto Luongo zaznamenal 31 zákrokov a strelecky sa presadili aj Ryan Kesler, ktorý v 22. minúte otvoril skóre zápasu, a Alex Burrows, ktorý v poslednej minúte strelil gól do prázdnej brány Stars. Jediný gól domáceho tímu dosiahol v 41. minúte Loui Eriksson. Marty Turco zaznamenal 24 zákrokov.

Dva góly Curtisa Glencrossa rozhodli o výhre Calgary Flames nad Torontom Maple Leafs, ktoré porazili 3:1. Jeden gól za Calgary dal aj kapitán Jarome Iginla. V drese „javorových listov“ sa do streleckej listiny zapísal Jason Blake, pre ktorého to bol 10. gól v aktuálnej sezóne. Brankármi oboch tímov boli tímové jednotky – Jonas Gustavsson (Toronto – 32/34) a Miikka Kiprusoff (Calgary – 24/25). Flames vyhrali štvrtý zápas v rade (tretí domáci), Maple Leafs sa z dvoch bodov neradovali druhý raz za sebou.

Strelecké hody videli diváci na Long Islande, kde privítali domáci Islanders hráčov Atlanty, medzi ktorými nefiguroval opäť obranca Boris Valábik. Stretnutie skončilo výhrou domácich, ktorí zvíťazili 6:5 po predĺžení. Víťazný nájazd premenil Tambellini a počas základnej hracej doby sa za víťazné mužstvo presadili Moulson, Sim, Park, Hunter a Bailey. Za Atlantu skórovali Afinogenov (dvakrát), Antropov, Peverley a Kovaľčuk, ktorý dal 25. gól v aktuálnej sezóne. Thrashers sa neradovali z výhry už v ôsmom dueli v rade, Islanders zvíťazili v troch z posledných piatich zápasov.

Jason Arnott strelil za Nashville proti Anaheimu jeden gól a na ďalšie dva prihral, aby nakoniec Predators porazili „káčerov“ v pomere 3:1. Ďalšie dva presné zásahy „predátorov“ pridali Weber a Legwand. Autorom jediného gólu Ducks sa stal Brown, ktorý otvoril skóre duelu, v ktorom bol jeho tím prestrieľaní 26:35. Anaheim prehral z posledných piatich stretnutí až štyri, Nashville ťahá šnúru troch víťazných zápasov.

Ani 32 úspešných zákrokov Iľju Bryzgalova nepomohlo Phoenixu k víťazstvu nad Detroitom, pretože Red Wings boli strelecky úspešní štyrikrát a Coyotes iba raz. Víťazný gól si na svoje konto pripísal Tomas Holmström, ktorý dal dva góly. Za Detroit sa presadili aj Daciuk a Helm, ktorý strieľal do opustenej brány Phoenixu. Ako jediný sa za Coyotes dokázal gólovo presadiť Lombardi. V Jobing.com Arene bolo prítomných 17 125 divákov.

V zápase medzi Minnesotou a New Jersey sa z výhry radoval druhý menovaný tím, ktorý zvíťazil 5:3. Martin Brodeur z New Jersey čelil 32 streleckým pokusom prekonať ho dokázali Belanger, Koivu a Brunette. Niklas Bäckström zlikvidoval 21 striel a inkasoval štyri góly z hokejok McAmmonda, Langenbrunnera (dva góly) a Pandolfa. Skóre zápasu uzatvoril Langenbrunner, ktorý zaznamenal prvý hetrik v NHL. Wild prehrali tretí raz v rade, Devils sa z výhry radovali tretíkrát v posledných štyroch dueloch.

V poslednom zápase na seba narazili hráči San Jose Sharks a Edmontonu Oilers, za ktorý pre zranenie nehral obranca Ľubomír Višňovský. Výhru vybojovali „žraloci“, ktorí sa po góloch McGinna, Murrayho, Heatleyho a Marleaua radovali z výhry 4:1. Autorom jediného presného zásahu „olejárov“ bol útočník Robert Nilsson. Diváci videli v zápase aj dva bitkárske súboje. Oilers sa v uplynulých desiatich stretnutiach radovali zo zisku dvoch bodov iba raz. Sharks ťahajú šnúru siedmich víťazných zápasov.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 23:20 1 0 1 0 5 0
Michal Handzuš (LAK) 18:48 1 0 1 +1 3 2
Marián Hossa (CHI) 16:17 0 2 2 +1 1 0
Milan Jurčina (CLB) 17:12 0 0 0 -1 2 0
Tomáš Kopecký (CHI) 08:25 2 0 2 +2 4 0
Andrej Meszároš (TAM) 16:51 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies