Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
1
ANA
1
po 2. tr.
LAK
3
CHI
1
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Langenbrunner hviezdou týždňa, Hossa najlepším Slovákom

Prvou hviezdou prvého týždňa v roku 2010 sa stal Jamie Langenbrunner z New Jersey, ktorého v prvej trojke doplnili Mike Smith z Tampy Bay a Loui Eriksson z Dallasu. Najlepším Slovákom sa po prvýkrát v aktuálnom ročníku stal útočník Marián Hossa z Chicaga.

Najlepším hráčom uplynulého týždňa sa stal útočník Jamie Langenbrunner, kapitán New Jersey Devils. Krídelník, ktorý patrí medzi najlepších defenzívnych útočníkov v súčasnej NHL, nazbieral v troch dueloch päť bodov za päť gólov. 2. januára v zápase proti Minnesote strelil prvý hetrik v Národnej hokejovej lige. V dvoch zápasoch sa Devils radovali z výhry, v treťom prehrali.

Kanadský gólman Mike Smith z tímu Tampa Bay Lightning bol vyhlásený za druhú hviezdu týždňa. Za „blesky“ odchytal počas posledného týždňa tri stretnutia, v ktorých z 93 striel inkasoval štyri góly a dosiahol 95,8% úspešnosť zákrokov. Tampa Bay sa radovala z piatich bodov, keď dosiahla dve výhry a raz prehrala po predĺžení.

Útočník Louis Eriksson sa v drese texaského tímu Dallas Stars predstavil v troch minulotýždňových zápasoch, v ktorých bodoval päťkrát, keď zaknihoval päť presných zásahov. Súperových gólmanov ohrozil 17 streleckými pokusmi. „Hviezdy“ získali štyri zo šiestich možných bodov. 31. decembra zaznamenal proti Anaheimu druhý hetrik v kanadsko-americkej NHL. V súčasnosti je druhým najproduktívnejším hráčom Dallasu.

Skúsený útočník Marián Hossa, ktorý oblieka dres Chicaga Blackhawks, sa po prvýkrát v aktuálnom ročníku stal Slovákom týždňa. Počas uplynulých siedmich dní zaznamenal trenčiansky odchovanec päť kanadských bodov v štyroch stretnutiach. Súperových brankárov sa mu podarilo prekonať dva razy. Pripísal si aj tri gólové prihrávky a dva plusové body. V poslednom dueli „čiernych jastrabov“ proti Anaheimu Ducks strelil dvojnásobný finalista Stanley Cupu víťazný gól a bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. V doterajšom priebehu sezóny 2009/10 získal 18 bodov (8+10) v 20 stretnutiach.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies