Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Juniori

CHL: Najviac sa darilo slovenským hráčom vo WHL

Počas uplynulých siedmich dní sa najviac bodov podarilo získať dvojici útočníkov z WHL Marekovi Viedenskému a Milanovi Kytnárovi. Hviezdami minulého týždňa sa v CHL stali Mikhail Stefanovich a brankár Robin Lehner.

OHLOHL (Ontario Hockey League)
Zmeny na vedúcich miestach v OHL sa ani v poslednom týždni neudiali, no spoznali sme už dva tímy s istou účasťou v play-off. Windsor, líder Západnej divízie, a Barrie, prvý tím Centrálnej divízie, majú istú účasť vo vyraďovacích bojoch. Východnej divízii kraľuje Ottawa a Stredozápadnej London.

V OHL bodovali počas uplynulého týždňa obaja slovenskí útočníci. Richard Pánik strelil v dvoch zápasoch jeden gól a Miroslav Preissinger zaznamenal jednu asistenciu, pričom odohral tri duely. Slováci sa nepredstavili v Zápase hviezd, v ktorom Východ zdolal Západ pomerom 17:10.

Tyler Seguin z Plymouthu sa stále drží na prvom mieste kanadského bodovania, keď pridal tri body a spolu ich má už 85. Taylor Hall z Windsoru má na svojom konte 82 bodov. Najlepším strelcom je stále Jeff Skinner z Kitcheneru, ktorý strelil už 38 gólov. Pánik s 25 bodmi klesol o jednu pozíciu na 148. miesto.

Článok pokračuje pod reklamou

Slováci v OHL Tím Z G A B TM
Richard Pánik (C) Belleville 44 13 12 25 29
Miroslav Preisinger (C) Sarnia 51 10 11 21 49

Slováci v OHL Tím Z V P PP GAA %
Jaroslav Janus (B) Erie 13 7 4 2 2,81 91,8



QMJHLQMJHL (Quebec Major Junior Hockey League)
Moncton prišiel o svoju víťaznú sériu, ktorá sa zastavia na čísle 12. Saint John, lídra Atlantickej divízie, však táto séria nijak neovplyvnila a stále je so slušným náskokom najlepším tímom ligy. Vo Východnej divízii kraľuje stále Quebec, lídrom Západnej divízie je Rouyn-Noranda a v Centrálnej divízii je na prvom mieste Victoriaville.

V QMJHL bodovali v poslednom období dvaja útočníci Tomáš Jurčo a Marek Hrivík. Obaja odohrali dva zápasy a zaznamenali zhodný počet bodov – tri. Jurčo zaknihoval dva góly a jednu asistenciu, rovnako ako Hrivík, ktorý však zaznamenal všetky body v stretnutí proti tímu P.E.I. Rocker, v ktorom bol vyhlásený za prvú hviezdu.

Na čele bodovania sa nič nezmenilo. So 74 bodmi je na prvom mieste Nicolas Deschamps z Monctonu. Najlepším strelcom sa stal center Cape Breton Luke Adam, ktorý strelil už 35 gólov. Hrivík je v bodovaní nováčikov stále na treťom mieste, v celkovom bodovaní na 45. pozícii.

Slováci v QMJHL Tím Z G A B TM
Marek Hrivík (ĽK) Moncton 52 23 24 47 12
Tomáš Jurčo (PK) Saint John 48 19 15 34 22
Adam Jánošík (O) Gatineau 48 8 21 29 32
Radovan Puliš (C) Acadie-Barthurst 2 0 1 1 2



WHLWHL (Western Hockey League)
Všetci štyria lídri divízii si už zabezpečili účasť v play-off. Konkrétne sú to Brandon Wheat Kings z Východnej divízie, Tri-City Americans z Americkej divízie, Vancouver Giants z divízie Britskej Kolumbie a Calgary Hitmen z Centrálnej divízie.

Vo WHL sa podarilo bodovať trom slovenským hráčom. Andrej Kudrna, najproduktívnejší Slovák v tejto lige, zaznamenal dve asistencie v štyroch zápasoch. Najviac bodov nazbieral opäť Marek Viedenský, ktorý strelil gól a na ďalších päť nahrával. Dva góly strelil Milan Kytnár, ktorý k ním pridal aj tri asistencie.

Craig Cunningham z Vancouveru sa ako prvý dostal cez 80-bodovú hranicu a s 81 bodmi kraľuje kanadskému bodovaniu WHL. Na čele poradia strelcov nastala zmena. S 38 gólmi na ňom nájdeme Jordana Eberleho z Reginy. Kudrna sa v kanadskom bodovaní klesol na 74. miesto.

Slováci vo WHL Tím Z G A B TM
Andrej Kudrna (ĽK) Red Deer 51 23 21 44 16
Marek Viedenský (C) Saskatoon 42 10 28 38 43
Dalibor Bortňák (C) Kamploops 29 7 14 21 26
Milan Kytnár (C) Vancouver 29 6 14 20 20
Tomáš Hričina (ĽK) Regina 45 7 8 15 27
Matej Bene (ĽK) Kamploops 48 3 8 11 34



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies