Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Dvojbodoví Hossa a Kopecký, Gáborík sa zranil

V siedmich piatkových stretnutiach sa predstavilo sedem Slovákov. Do bodovania sa zapísali štyria, Hossa a Kopecký skórovali. Marián Gáborík si vykĺbil rameno.

Chicago zvíťazilo na ľade Columbusu Blue Jackets 5:2. Z výhry sa tešili aj útočníci Marián Hossa a Tomáš Kopecký. Obaja získali dva body za jeden gól a jednu asistenciu. Ako prvý skóroval Hossa, ktorý sa presadil v 11. minúte (asistoval mu Kopecký). 15 sekúnd po začiatku tretej tretiny sa do streleckej listiny po prvý raz v tejto sezóne zapísal Kopecký. Na gól mu nahral Hossa, ktorý sa dostal na prvé miesto v bodovaní celej NHL! Steve Mason v bráne Blue Jackets (35/40) inkasoval aj z hokejok Viktora Stalberga a Patricka Sharpa, ktorý skóroval dvakrát. Marty Turco zlikvidoval 30 streleckých pokusov a prekonali ho len R.J. Umberger a Kristian Huselius. Hossa strávil na ľade 21 minút a 48 sekúnd a bol najvyťažovanejším útočníkom Blackhawks. Okrem dvoch bodov nazbieral aj jeden plusový bod. Kopecký, druhá hviezda zápasu, odohral vyše šestnásť minút, počas ktorých získal aj jeden plusový bod, šesť striel a štyri trestné minúty.

Marián Gáborík sa zranil! Smutná správa pre slovenských fanúšikov i fanúšikov tímu New York Rangers. Gáborík odohral v piatkovom dueli len osem minút a v druhej tretine preňho zápas skončil, keď si pri kolízii s Colbym Armstrongom vykĺbil rameno. Mimo hru bude dva až štyri týždne. „Jazdci“ nakoniec v domácej Madison Square Garden podľahli Torontu 3:4 po predĺžení. Vítazný gól strelil na začiatku štvrtej minúty nadstaveného času Phil Kessel, ktorý dal gól aj v normálnej hracej dobe. Ďalšie gól Maple Leafs strelili Clarke MacArthur a Mike Komisarek. Michal Rozsíval a Brian Boyle (dva góly) skórovali za newyorský klub. V zápase sa zranil aj kapitán Chris Drury, ktorý si opäť zlomil prst. „Javorové listy“ zvíťazili štvrtý raz v rade, Rangers prehrali druhé stretnutie za sebou.

Aktuálnu sezónu dobre odštartovali aj „králi“ z Los Angeles, ktorý v piatok porazili Vancouver 4:1 a vyhrali tretí z posledných štyroch duelov. Výraznou mierou pomohol k víťazstvu kapitán Dustin Brown, ktorý strelil dva góly. Víťazný gól však strelil Justin Williams a do streleckej listiny sa kalifornský tím zapísal aj Jarret Stoll, ktorý otvoril v tretej minúte skóre zápasu. Jeidný presný zásah Canucks dosiahol za stavu 0:3 Daniel Sedin. V zápase malo zastúpenie aj Slovensko. V drese Kings nastúpil Michal Handzuš, ktorý strávil v akcii takmer 17 a pol minúty, počas ktorých nazbieral jednu asistenciu (nahral na druhý Brownov gól), jednu strelu, dva bodýčeky. Okrem toho zaznamenal 50 % úspešnosť na vhadzovaniach.

Článok pokračuje pod reklamou

Bodovo sa presadil aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorý hráva za Anaheim Ducks. Kalifornský klub nastúpil v domácej aréne proti Atlante, ktorá si zo západného pobrežia USA odnáša dva body za víťazstvo 5:4 po trestných strieľaniach. Autorom rozhodujúceho nájazdu bol Nigel Dawes. V základnej hracej dobe skórovali za Thrashers Chris Thorburn a Anthony Stewart, ktorý zaknihoval hetrik Za „káčerov“ sa presadili Corey Perry, ktorému nahral Višňovský), Toni Lydman, Ryan Getzlaf a Teemu Selänne, ktorý strelil 608. gól v NHL a v historických tabuľkách sa posunul na 16. priečku, o ktorú sa delí d Dinom Ciccarellim. Višňovský odohral vyše 29 a pol minúty, čo bolo najviac zo všetkých hráčov, ktorí v tomto stretnutí nastúpili. Bránu súpera ohrozil štyrikrát a nazbieral aj dve trestné minúty.

Pittsburgh zvíťazil v domácej Conson Energy Center nad newyorskými Islanders 3:2 po predĺžení, keď o víťazstve rozhodol na konci druhej minúty nadstaveného času Alex Goligoski. Michael Rupp a Eric Tangradi skórovali za „tučniakov“ v základnej hracej dobe. Josh Bailey a Radek Martínek sa presadili za „ostrovanov“, za ktorých hral aj obranca Milan Jurčina. Jeho ice-time bol 18 minút a päť sekúnd. Do štatistík si pripísal jeden mínusový bod, jeden strelecký pokus a štyri trestné minúty.

Zo Slovákov sa v noci sa v akcii predstavil aj obranca Andrej Sekera, ktorý nastúpil v drese Buffala proti Montrealu, ktorý sa nakoniec radoval z tesnej výhry v pomere 2:1. Alexandre Picard a Josh Gorges, strelec víťazného gólu, skórovali za Canadiens. Carey Price inkasoval len z hokejky Dereka Roya, ktorý v 44. minúte strelil posledný gól stretnutia. Sekera hral vyše osemnásť a pol minúty, počas ktorých získal jeden plusový bod a tri zbokované strely. Sabres prehrali štvrtý duel v rade.

V poslednom stretnutí zvíťazilo Colorado na ľade New Jersey tesne 3:2, Víťazný gól strelil Chris Stewart v 45. minúte. Martina Brodeura, ktorý chytil devätnásť striel, prekonali aj Cody McLeod a T.J. Galiardi. Craig Anderson zlikvidoval 41 zo 43 striel a inkasoval len dva góly z hokejok Matta Taorminu a Iľju Kovaľčuka.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (CHI) 21:48 1 1 2 +1 3 0
Tomáš Kopecký (CHI) 16:04 1 1 2 +1 6 4
Marián Gáborík (NYR) 07:59 0 0 0 0 1 0
Michal Handzuš (LAK) 17:23 0 1 1 0 1 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 29:34 0 1 1 0 4 2
Milan Jurčina (NYI) 18:05 0 0 0 -1 1 4
Andrej Sekera (BUF) 18:37 0 0 0 +1 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies