Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Jurčina dal dva góly, Hossa a Kopecký opäť bodovali

Až dvanásť stretnutí bolo v NHL na programe v noci z piatka na sobotu. Zo Slovákov sa najviac darilo Milanovi Jurčinovi, ktorý získal tri body. Okrem neho bodovali aj Hossa a Kopecký. Celkovo hralo šesť Slovákov.

Skvelý zápas má za sebou obranca Milan Jurčina z NY Islanders, ktorý nazbieral v zápase proti Coloradu tri kanadské body, keď strelil dva góly a na jeden nahral. Premiérový gól v drese newyorského tímu strelil v 34. minúte a potreboval naň päť stretnutí. Ďalší gól zaknihoval na začiatku 39. minúty. Josh Bailey, Michael Grabner a John Tavares (asistoval mu Jurčina), ktorý sa vrátil do zostavy „ostrovanov“ po otrase mozgu, skórovali tiež za tím z Long Islandu. Dwayne Roloson chytil 28 striel a prekonať ho dokázali len Chris Stewart a T.J. Galiardi. Jurčina hral 15 minút a 45 sekúnd a nazbieral aj tri plusové body, dva hity, tri zblokované strely a dvakrát ohrozil Craiga Andersona (20/24). Stal sa aj prvou hviezdou zápasu.

Buffalo nastúpilo prvý v tejto sezóne na ľade súpera, presnejšie v Chicagu proti miestnym Blackhawks. Sabres prehrali predchádzajúce štyri zápasy a v nelichotivej sérii pokračujú aj naďalej, keďže „čiernym jastrabom“ podľahli tesne 3:4. Útočník Marián Hossa bodoval aj šiesty raz v rade, keď strelil jeden gól. Bodovať sa podarilo aj Tomášovi Kopeckému, ktorý prihral na víťazný gól, ktorý strelil Patrick Sharp, ktorý otvoril aj skóre duelu. Ďalší presný zásah Blackhawks zaznamenali Dave Bolland. Sabres mali takmer dvojnásobnú streleckú prevahu (41:21) a Marty Turco dostal len dva góly z hokejok Drew Stafford a Paula Gaustada. Obaja skórovali v prvej tretine. Hossa odohral vyše 17 a pol minúty, ďalšie dve minúty strávil na trestnej lavici. Nazbieral aj jeden mínusový bod, jednu zblokovanú strelu a raz ohrozil Patricka Lalimea. Trenčiansky odchovanec je aktuálnym lídrom kanadského bodovania celej NHL. Kopecký, aktuálne 6. najproduktívnejší hráč ligy, odohral 15 a pol minúty, počas ktorých bol dvakrát vylúčený. Na ľade sa predstavil aj obranca Andrej Sekera, ktorý nastúpil za Buffalo. Odohral 22 minút a osem sekúnd (2. najvyťažovanejší hráč Sabres), počas ktorých si do štatistík pripísal jeden mínusový bod, tri strelecké pokusy a jednu zblokovanú strelu.

Boston si v Newarku poradil s miestnym tímom New Jersey Devils 4:1 a v premiérovom tohtosezónnom dueli na americkom kontinente zaznamenal víťazstvo. Strelcom rozhudujúceho gólu bol Michael Ryder, ktorý sa presadil v 31. minúte. Jordan Caron, Shawn Thornton a Milan Lucic boli autormi ďalších presných zásahov „medveďov“. Za New Jersey, ktoré prehralo piaty zo šiestich duelov tejto sezóny, skóroval len Dainius Zubrus, ktorý otvoril v 24. minúte skóre duelu. Kapitán Bostonu, Zdeno Chára, sa stal sa najvyťažovanejším hráčom stretnutia (23:55). Do štatistík mu pribudli tri strelecké pokusy, jeden plusový bod, dva bodýčeky a jedna zblokovaná strela.

Článok pokračuje pod reklamou

V Pennsylvánskom derby medzi Philadelphiou a Pittsburghom nastúpil aj obranca Andrej Meszároš, ktorý hral za prvý menovaný tím. Z výhry sa nakoniec tešili po výsledku 5:1 „tučniaci“. Danny Briere otvoril v siedmej minúte skóre zápasu, no v ďalších minútach stretnutia skórovali len hráči Pittsburghu. Menovite Chris Kunitz, Mark Letestu, Sidney Crosby (dvakrát) a Matt Cooke, ktorý skóroval v 57. minúte do prázdnej brány. Meszároš strávil na ľade takmer 20 minút, počas ktorých zaznamenal jeden strelecký pokus a jeden bodýček.

R.J. Umberger strelil gól v oslabení menej ako deväť minút pred koncom a Mathieu Garon zaznamenal 21 zákrokov pri víťazstve Columbusu 3:2 nad Minnesotou. Derek Dorsett a Derek MacKenzie sa presadili strelecky po prvýkrát v ročníku a Blue Jackets vyhrali druhý duel. Brent Burns a Cal Clutterbuck sa presadili z hráčov domáceho tímu. Niklas Bäckström chytil 22 striel.

Niklas Krönwall strelil rozhodujúci gól v predĺžení, vďaka ktorému Detroit porazil Phoenix pomerom 2:1. Gól prišiel počas ôsmej presilovky Red Wings v zápase. Predchádzajúcich sedem nedokázal hosťujúci tím využiť. Skóre stretnutia otvoril domáci Martin Hanzal a z hráčov „červených krídel! vyrovnal Pavel Daciuk.

Ďalšie vydanie bitky o Albertu patrilo Calgary, ktoré Edmonton porazilo 5:3, hlavne vďaka tretej tretine, v ktorej strelili Flames tri góly. Alex Tanguay sa v zápase presadil dvakrát a po góle pridali aj Brendan Morrison, Niklas Hagman a Jarome Iginla. Miikka Kiprusoff zaznamenal 27 zákrokov a prekonali ho Aleš Hemský, Dustin Penner a Magnus Pääjärvii, ktorý strelil svoj prvý gól v piatom zápase NHL.

Dustin Byfuglien strelil prvý gól v drese Atlanty a rozhodol ním o víťazstve Thrashers 4:2 nad San Jose. Chris Mason zaznamenal 36 zákrokov a presadili sa aj Andre Ladd, Anthony Stewart a Evander Kane, ktorý uzavrel skóre duelu. Dva góly „žralokov“ zaknihovali Dany Heatley, bývalý hráč Thrashers, a Ryan Clowe. Obaja skórovali v prvej tretine.

Florida strelila rivalovi z Tampy Bay štyri góly v prvej tretine a nakoniec zvíťazila hladko 6:0. Dvakrát sa do streleckej listiny zapísal David Booth a ďalšie góly „panterov“ strelili Cory Stillman, Steven Reinprecht, Dennis Wideman a Rosislav Olesz. Tomáš Vokoun chytil všetkých 29 striel a vychytal druhé čisté konto v rade, celkovo 40. v kariére.

Tomáš Plekanec strelil gól štyri minúty pred koncom 60. minúty a rozhodol o víťazstve Montrealu, ktorý porazil v kanadskom derby Ottawu tesne 4:3. Briang GIonta, Jeff Halpern a Andrej Kosticyn tiež skórovali za Canadiens, ktorí mali v zápase dvojnásobnú streleckú prevahu (40:19). Carey Price zlikvidoval 16 striel. Dvakrát ho prekonal Milan Michálek a raz Erik Karlsson.

Nashville prestrieľal Washington 39:34, no z výhry sa nakoniec radovali hráči Capitals, ktorí zví´tazili 3:2 po predĺžení. Brooks Laich bol autorom rozhodujúceho gólu, Alexandr Siomin a Tomáš Fleischmann skórovali za Washington v základnej hracej dobe. Michal Neuwirth dostal dva góly, ktorých autormi boli J.P. Dumont a Jordin Tootoo.

V Dallase nastúpili proti miestnym Stars hráči St. Louis. V bráne hosti stál Ty Conklin, Jaroslav Halák bol na striedačke. Blues mali v každej tretine streleckú prevahu, no z výhry sa radovali domáci hokejisti, ktorí zvíťazili3:2 po samostatných nájazdoch. Mike Rbieiro bol autorom rozhodujúceho nájazdu a počas normálnej hracej doby sa za „hviezdy“ presadili James Neal a Loui Eriksson. Kari Lehtonen inkasoval dva góly (Patrik Berglund Andy McDonald) zo 43 striel.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Milan Jurčina (NYI) 15:45 2 1 3 +3 2 0
Marián Hossa (CHI) 17:44 1 0 1 -1 1 2
Tomáš Kopecký (CHI) 15:29 0 1 1 0 0 4
Andrej Sekera (BUF) 22:08 0 0 0 -1 3 0
Zdeno Chára (BOS) 23:55 0 0 0 +1 3 0
Andrej Meszároš (PHI) 19:57 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies