Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Halák vyhral, Sekera prihrával

V piatich piatkových stretnutiach NHL hralo aj kvarteto Slovákov. Brankár Jaroslav Halák zaznamenal víťazstvo a obranca Andrej Sekera asistoval. Ďalší dvaja Slováci nebodovali.

Kanadský bod zaznamenal zo Slovákov len obranca Andrej Sekera z Buffala, ktorý asistoval na gól Tima Connollyho, ktorý bol autorom oboch presných zásahov „šablí“, no Sabres podľahli v derby Severovýchodnej divízii Ottawe 2:4, hoci mali v tretej tretine päťnásobnú streleckú prevahu (20:4). Výraznou mierou pomohol „senátorom“ k víťazstvu kapitán Daniel Alfredsson, ktorý zaznamenal hetrik. Posledný gól strelil do prázdnej brány a bol to preňho jubilejný 1000. bod v kariére. Všetky nazbieral v drese kanadského klubu. Autorom ďalšieho presného zásahu Ottawy bol Ryan Shannon. Sekera odohral vyše 18 a pol minúty a okrem asistencie si do štatistík pripísal aj jeden plusový bod a tri strelecké pokusy, ktoré zlikvidoval Brian Elliott, ktorý chytil celkovo 34 striel. Ryan Miller kryl 26 streleckých pokusov. Buffalo prehralo šiesty z ôsmich doterajších stretnutí, Senators zvíťazili druhý raz v ročníku.

St. Louis vrátilo Chicagu prehru z pondelka a aktuálneho víťaza Stanley Cupu zdolalo 4:2. Víťazný gól zaznamenal obranca Roman Polák na začiatku 52. minúty. David Perron, ktorý dal dva góly, a Patrik Berglund takisto skórovali za Blues, ktorí sa mohli v bráne spoľahnúť na Jaroslava Haláka. Bratislavský rodák chytil 23 z 25 striel „čiernych jastrabov“ a prekonať ho dokázali len Patrick Sharp a Brent Seabrook. Marián Hossa ani Tomáš Kopecký sa do bodovania nezapísali a Haláka ohrozili dokopy tri razy - raz Hossa a dva razy Kopecký. Na ľade strávil viac minút Hossa, ktorého ice-time mal hodnotu 19 minút a 39 sekúnd. Nazbieral aj jeden mínusový bod, dva hity a dve trestné minúty. Menší trest dostal aj Kopecký, ktorý hral takmer sedemnásť minúty, počas ktorých získal dva mínusové body, dva bodýčeky, jednu zblokovanú strelu a jedno vyhraté vhadzovanie. Obaja nebodovali druhýkrát v rade.

Steven Stamkos strelil proti Atlante hetrik a Tampe Bay dopomohol k víťazstvu 5:2. Brett Clark a Vincent Lecavalier taktiež skórovali za floridský tím, ktorý zdolal Thrashers šiestykrát v rade. Mike Smith zaknihoval 28 úspešných zákrokov a prekonať ho dokázali len Jim Slater a Dustin Byfuglien. Za Atlantu chytali Chris Mason (13/16) a Peter Mannino (15/16).

Článok pokračuje pod reklamou

Rene Bourque strelil tri góly a získal aj jednu asistenciu a Calgary vyhralo nad Columbusuom pomerne hladko 6:2. Ďalšie góly „plameňov“ strelili Niklas Hagman, Ian White a Alex Tanguay. Kapitán Jarome Iginla nazbieral tri asistencie. Henrik Karlsson (20/22) chytal za Flames a inkasoval dva góly z hokejok Dereka Dorssetta a Jana Hejdu. Steve Mason z Columbusu nazbieral 17 úspešných zákrokov.

Jose Theodore sa po prvý raz v tejto sezóne postavil do brány Minnesoty, ktorá hrala proti Vancouveru. Canucks nakoniec zvíťazili 5:1. Víťazný gól strelil Ryan Kesler a okrem neho skórovali za „kosatky“ aj Raffi Torres, Jeff Tambellini a dvakrát Manny Malhotra. Theodore chytil rovných 30 striel. Jeho náprotivok, Cory Schneider, mal menej práce a z 24 striel zlikvidoval 23. Prekonal ho len Antti Miettinen.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 23/25 - - - - - -
Marián Hossa (CHI) 19:39 0 0 0 -1 1 2
Tomáš Kopecký (CHI) 16:56 0 0 0 -2 2 2
Andrej Sekera (BUF) 18:36 0 1 1 +1 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies