Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Kopecký asistoval, Budaj vyhral

Sobotňajší program NHL obsahoval jedenásť zápasov, v ktorých hrali aj siedmi Slováci. Do bodovania sa však zapísal len Tomáš Kopecký. Z brankárov sa z výhry tešil Peter Budaj.

Colorado privítalo na domácom ľade rivala z Minnesoty. Zápas bol bohatý na góly a dva body získali po výsledku 7:4 domáci hokejisti. K výhre pomohol ja slovenský brankár Peter Budaj, ktorý zaznamenal 28 úspešných zásahov a bilanciu v tejto sezóne si vylepšil na 9-5-1. Víťazný gól strelil Kevin Shatterkirk, ale výraznou mierou sa na výhre podieľal Greg Mauldin, ktorý strelil dva góly a na dva prihral. O ďalšie presné zásahy domáceho tímu sa postarali Paul Stastny, Milan Hejduk, David Jones a Matt Duchene. Niklas Bäckström chytil 31 striel, jeho náhradník Jose Theodore chytil dve z dvoch striel. Budaja postupne prekonali Antti Nieminen, Matt Cullen a Kyle Brodziak, ktorý skóroval dvakrát.

Patrick Kane strelil gól na začiatku 42. minúty, Corey Crawford zlikvidoval 21 z 22 striel a Chicago zdolalo Los Angeles tesne 2:1. Jonathan Quick, ktorý zaznamenal 21 úspešných zákrokov, inkasoval ešte jeden gól, ktorého autorom bol Patrick Sharp. Sekundárnu prihrávku pri Kaneovom góle si pripísal útočník Tomáš Kopecký (13:41), ktorý nazbieral aj jeden plusový bod a dve strely. Jeho krajan a spoluhráč, Marián Hossa, strávil na ľade 22 minút a 14 sekúnd, počas ktorých trikrát ohrozil Quickovu bránu. V drese porazeného tímu, za ktorý skóroval len Anže Kopitar, hral aj center Michal Handzuš, ktorý strávil na ľade takmer 18 minút. Banskobystrický rodák nazbieral dva strelecké pokusy, dve trestné minúty a vyhral 5 z 12 vhadzovaní.

St. Louis nastúpilo v priebehu 24 hodín dvakrát proti Dallasu a oba zápasy prehralo. V piatok podľahlo 2:3, v sobotu 1:2. V bráne Blues sa opäť predstavil Jaroslav Halák, ktorý chytil 21 z 23 striel. Jeho náprotivok, Kari Lehtonen čelil 36 strelám. Práve Lehtonen dostal úvodný gól zápasu, ktorý v 39. minúte strelil B.J. Crombeen. Na začiatku 42. minúty však Jamie Benn vyrovnal a o štyri minúty neskôr prekonal Haláka aj Loui Eriksson, ktorý strelil rozhodujúci gól a Dallasu pomohol k tretej výhre v rade. St. Louis prehralo druhý zápas v rade a siedmy z posledných desiatich.

Článok pokračuje pod reklamou

Travis Zajac rozhodol v nájazdoch o víťazstve New Jersey, ktoré porazilo Philadelphiu 2:1. V základnej hracej dobe skóroval za Devils Adam Mair, ktorý svojim prvým gólom v tejto sezóne otvoril v 12. minúte skóre zápasu. Johan Hedberg, ktorý zlikvidoval 40 striel, dlho odolával hráčom Philadelphie, no v 49. minúte dostal gól z hokejky Dannyho Brierea, ktorý sa presadil v presilovej hre. Obranca Fly,ers, Andrej Meszároš, odohral takmer 19 a pol minúty, počas ktorých zaknihoval tri strely a dve zblokované strely.

Zo Slovákov zasiahol do hry aj obranca Andrej Sekera, ktorý nastúpil za Buffalo Sabres. Z výhry sa však jeho tím neradoval, pretože podľahol Montrealu, divíznemu rivalovi, 1:3. Výraznou mierou sa na výhre podieľali brankár Carey Price (35/36) a útočník Brian Gionta, ktorý strelil dva góly vrátane víťazného. Ryan Miller, ktorý chytal za Sabres, inkasoval aj z hokejky Andreia Kostitsyna. Jediný presný zásah Buffala zaznamenal 73 sekúnd pred koncom tretej tretiny obranca Jordan Leopold. Sekera strávil na ľade 21 minút. Na svoje konto si pripísal dva mínusové body, štyri strelecké pokusy a dve trestné minúty.

Nashville privítalo v domácom prostredí tím New York Rangers. Z výhry sa nakoniec tešili hostia, ktorí zvíťazili 2:1 po trestných strieľaniach 2:1. Rozhudujúci gól dal Erik Christensen. V normálnej hracej dobe skóroval za Rangers Ryan Callahan. Henrik Lundqvist chytil 29 striel a prekonal ho len Colin White, ktorý skóroval v 6. minúte. Pekka RInne z Nashvillu zaznamenal 23 úspešných zákrokov. Manhattanský klub nastúpil bez slovenského útočníka Mariána Gáboríka, ktorý nehral pre chrípku.

Bobby Ryan dal tri góly, Ryan Getzlaf štyrikrát asistoval a Anaheim vyhral nad Phoenixom 6:4. Coyotes ukončili 6-zápasovú sériu víťazstiev. Iľju Bryzgalova, ktorý chytil 19 striel, prekonali aj Jason Blake, Brandon McMillan a Corey Perry. Jonas Hiller zlikvidoval 30 streleckých pokusov. Góly dostal z hokejok Dereka Morrisa, Lauriho Korpikoskiho, Keitha Yandlea a Scottieho Upshalla. Ducks vyhrali prvý duel po šiestich porážkach v rade. Slovenský obranca Ľubomír Višňovský vynechal zápas pre problémy s chrbtom.

Hviezdny útočník Sidney Crosby strelil v zápase medzi Penguins a Flames svoj šiesty hetrik v kariére a dostal sa na métu 200 gólov. Pittsburgh vyhral 4:1 a Miikku Kiprusoffa (38/42) prekonal aj Arron Asham, ktorý otvoril skóre zápasu. Brent Johnson dostal len jeden gól z 31 striel a jeho autorom bol Rene Bourque. Penguins vyhrali šiesty raz v rade, Flames prehrali štvrtý z posledných piatich zápasov.

Kanadské derby medzi Ottawou a Torontom prinieslo len tri góly a všetky dostal brankár Jonas Gustavsson z Toronta. Švédsky gólman chytil 25 striel a prekonať ho dokázali Alex Kovalev, ktorý strelil víťazný gól, a Mike Fisher, ktorý skóroval dvakrát. Brian Elliott z Ottawy zlikvidoval všetkých 29 striel a vychytal svoj druhý shutout v aktuálnej sezóne (ôsmy v kariére).

Stephen Weiss rozhodol v štvrtej sérii nájazdov o výhre Panthers, ktorí vo floridskom derby zdolali Tampu Bay 4:3. V základnej hracej dobe sa za Panthers presadili Radek Dvořák (trestné strieľanie), Dmitry Kulikov a Shawn Matthias. Dan Ellis (TAM) chytil 23 striel, Tomáš Vokoun čelil 37 strelám. Inkasoval tri góly z hokejok Teddyho Purcella, Dana Tyrella a Seana Bergenheima.

Joe Pawelski strelil ôsmy gól v tejto sezóne, ktorým rozhodol o víťazstve San Jose nad Edmontonom v pomere 4:3. ďalšie góly Shawks pridali Benn Ferriero a Dany Heatley, ktorý skóroval dvakrát a nazbieral aj jednu prihrávku. Devan Dubnyk chytil 21 striel. Sam Gagner, Shawn Horcoff a Jim Vandermeer prekonali Antera Niittimäkiho (21/23).

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 28/32 - - - - - -
Jaroslav Halák (STL) 21/23 - - - - - -
Marián Hossa (CHI) 22:14 0 0 0 0 3 0
Tomáš Kopecký (CHI) 13:41 0 0 0 +1 2 0
Michal Handzuš (LAK) 17:55 0 0 0 0 2 2
Andrej Meszároš (PHI) 19:24 0 0 0 0 3 0
Andrej Sekera (BUF) 21:05 0 0 0 -2 4 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies