Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
«

Sumáre

Meszároš dvojbodový, Halák zaknihoval výhru

V nedeľu sa v zámorskej NHL odohralo päť zápasov a Slovensko malo zastúpenie v každom z nich. Bodovať sa podarilo Andrejovi Meszárošovi a Tomášovi Kopeckému, Jaroslav Halák zaknihoval výhru.

Najslabší tím celej NHL, New York Islanders, v nedeľu privítal na domácom ľade Philadelphiu, ktorá vstúpila do zápasu aktívnejšie a už od 14. minúty vyhrávala 1:0. Skóre stretnutia otvoril po asistencii Andreja Meszároša Matt Carle, ktorý strelil svoj prvý gól v ročníku. V druhej tretine gól nepadol a v tretej doplatili hostia na pasívnejší prístup k hre, keď inkasovali dva góly v rozmedzí 36 sekúnd. P.A. Parenteau a Frans Nielsen poslali Islanders do vedenia, o ktoré však domáci hokejisti po čase prišli. Po Meszárošovej strele vyrovnal rakúsky mladík Andreas Nodl a v 55. minúte strelil víťazný gól Danny Briere, ktorý sa stal prvou hviezdou zápasu. K víťazstvu 3:2 pomohol Sergej Bobrovsky 28 zákrokmi. Meszároš, ktorý odohral 18 a pol minúty, pridal k dvom asistenciám aj jeden plusový bod.

Jaroslav Halák zaznamenal 21 zákrokov, Alex Steen strelil dva góly a pridal jednu asistenciu a St. Louis zdolalo Vancouver pomerom 3:2. Skóre stretnutia otvoril Steen, ktorý vsietil aj víťazný gól v 47. minúte. Asistenciu zaknihoval pri góle Matta D'Agostiniho. Haláka prekonali Jannik Hansen, ktorý v prvej tretine vyrovnával na 1:1, a Kevin Bieksa, ktorý v druhej časti hry vyrovnával na 2:2. Na druhý gól Steena už nezareagoval z domácich hráčov nikto, a tak sa Blues podarilo ukončiť päťzápasovú sériu prehier.

Článok pokračuje pod reklamou

Do kanadského bodovania sa zapísal aj útočník Tomáš Kopecký, ktorý prihrával na víťazný gól v zápase Chicaga proti Calgary, ktorý skončil pomerom 4:2 pre Blackhawks, hoci domáci tím hral bez Patricka Kanea, ktorý sa zranil v úvodnej minúte. Päť gólov padlo v prvej tretine a všetky počas presiloviek. Bryan Bickell a Dave Bolland poslali domáci tím do vedenia, no hosťom sa podarilo vyrovnať zásluhou Jaromeho Iginlu a Antona Babchuka. V 18. minúte však strelil svoj 12. gól v sezóne Jonathan Toews. Blackhawks strelili ešte jeden gól. V poslednej minúte zápasu ho strelil do prázdnej brány Bolland. Corey Crawford prspel k výhre 24 zákrokmi, Miikka Kiprusoff ich zaznamenal 28. Kopecký ho ohrozil dvoma počas viac ako 19 minút, ktoré strávil na ľade. Zaznamenal aj dve trestné minúty za sekanie.

Marián Gáborík opäť nebodoval a tentokrát sa netešil ani z víťazstva. Rangers na domácom ľade privítali Ottawu, ktorá zaknihovala tretie víťazstvo v posledných 11 zápasoch vďaka hetriku Chrisa Kellyho, ktorý na prvý trojgólový duel kariére čakal 434 zápasov. Senators zvíťazili 3:1, keď jediný gól Rangers strelil Brandon Prust. Inak Pascal Leclaire gól neinkasoval a s 25 zákrokmi sa stal prvou hviezdou zápasu. Marián Gáborík ho ohrozil raz počas 21 minút a 11 sekúnd, ktoré strávil v akcii. Do štatistík si pripísal tri mínusové body, viac nemal žiaden iný hráč New Yorku.

V akcii sa z našich krajanov predstavil ešte aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorý so spoluhráčmi z Anaheimu privítal na domácom ľade Phoenix. Coyotes boli v zápase aktívnejší a zaslúžene vyhrali 3:0. Čisté konto vychytal Iľja Bryzgalov, ktorý zastavil všetkých 26 striel Ducks, medzi ktorými bol aj jeden strelecký pokus Višňovského. Bol to jeho druhý shutout v sezóne a 18. v kariére. Taylor Pyatt, Shane Doan a Lee Stempniak sa presadili strelecky, aby Phoenix zdolal Anaheim po prvýkrát v tejto sezóne po dvoch prehrách. Jonas Hiller zaznamenal 26 zákrokov. Višňovský odohral v akcii necelých 22 minút a zaznamenal aj jeden mínusový bod.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 21/23 - - - - - -
Andrej Meszároš (PHI) 18:30 0 2 2 +1 0 0
Marián Gáborík (NYR) 21:11 0 0 0 -3 1 0
Tomáš Kopecký (CHI) 19:11 0 1 1 0 2 2
Ľubomír Višňovský (ANA) 21:51 0 0 0 -1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Jenčko ako hviezda duelu pomohol vynútiť rozhodujúci duel, druhý Slovák prispel k postupu! Play-off zažína o pár dní. Ako je na tom kapitán Colorada? Urobili krok späť: Sabres vyhodili hlavného trénera! Bolesti neustúpili: Obranca Montrealu sa rozhodol ukončiť kariéru Fantastické správy pre fanúšikov slovenskej reprezentácie o Jurajovi Slafkovskom!Canadiens si upísali útočníka so slovenskými koreňmi. Islanders obrancu Slafkovský hviezdil a zinkasoval tučný šek. Skóroval aj Tatar, o play-off je rozhodnuté Príprava na MS alebo play-off? O osude Martina Fehérváryho je rozhodnuté! Slafkovský to nakoniec dokázal: Strelil 20. gól, dosiahol 50. bod! + videoAHL: Regenda pri prehre nebodovalNemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies