Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Halák a Chára hviezdami zápasov, Sekera asistoval

V trinástich zápasoch, ktoré boli na programe v noci zo soboty na nedeľu, nastúpilo sedem Slovákov. Do bodovania sa zapísal len Andrej Sekera, ktorý asistoval. Jaroslav Halák a Zdeno Chára sa stali hviezdami zápasov.

Jussi Jokinen sa presadil ako jediný v trestných strieľaniach a Carolina porazila St. Louis 2:1. V bráne Blues nastúpil Jaroslav Halák, ktorý si na svoje konto pripísal 28 úspešných zákrokov. Najviac práce mal v prvej dvadsaťminútovke, v ktorej na neho smerovalo šestnásť striel. Prekonať ho dokázal len Brandon Sutter, ktorý sa do streleckej listiny zapísal v 44. minúte. Halákov náprotivok, Cam Ward, chytil 38 streleckých pokusov a inkasoval len gól z hokejky Alexa Pietrangela, ktorý skóroval v 47. minúte počas presilovej hry. Slovenský brankár, ktorý nastúpil 23. raz v drese St. Louis, sa stal treťou hviezdou zápasu. Blues prehrali tretí z posledných piatich duelov, Hurricanes zvíťazili na ľade súpera prvý raz od 26. novembra.

Zo Slovákov sa ako jediný do kanadského bodovania zapísal obranca Andrej Sekera z Buffala. „Šable“ hrali pred vlastnými divákmi proti Pittsburghu, ktorý zvíťazil v dvanástom stretnutí v rade. Víťazný gól strelil Alex Goligoski a sekundárnu asistenciu zaznamenal Sidney Crosby, ktorý bodoval osemnásty raz za sebou. O ďalšie góly v sieti Ryana Millera, ktorý chytil 19 striel, sa postarali Dustin Jeffrey, Arron Asham a Michael Rupp. Posledný gól „tučniakov“ strelil do prázdnej brány Matt Cooke. Marc-Andre Fleury dostal dva góly z 36 striel. Úspešnými strelcami boli Tyler Ennis a Jason Pominville. Sekundárnu prihrávku zaznamenal Sekera, ktorý strávil na ľade takmer 21 minút a Fleuryho ohrozil jednou strelou. Sabres prehrali utrpeli doma prvú porážku od 24. novembra.

Kapitán Philadelphie Mike Richards rozhodol tri sekundy pred koncom nadstaveného času o výhre „letcov“ nad Bostonom v pomere 2:1. V normálnej hracej dobe skóroval za pensylvánsky tím James van Riemsdyk, ktorý prekonal Tima Thomasa (31/33) v 39. minúte. Z výhry sa tešil aj obranca Andrej Meszároš, ktorý odohral viac ako 22 minút a bol druhým najvyťažovanejším hráčom Philadelphie (viac odohral len Chris Pronger). Do štatistík si zapísal tri strelecké pokusy a štyri bodýčeky. Jediný gól „medveďov“ dal Nathan Horton, ktorý prekonal Briana Bouchera v 50. minúte. Boucher chytil 35 striel, medzi ktorými bolo sedem z hokejky Zdena Cháru, ktorý hral za Bruins. Kapitán tohto klubu odohral 29 minút, počas ktorých nazbieral aj štyri hity a dve zblokované strely. Trenčiansky odchovanec bol vyhlásený za tretiu hviezdu duelu. „Letci“ bodovali v deviatich z posledných desiatich stretnutí, Boston prehral v predĺžení alebo nájazdoch štvrtý duel v aktuálnom ročníku.

Článok pokračuje pod reklamou

Brent Burns dal gól na konci 63. minúty a Minnesota porazila Kings na ich ľade 3:2. V normálne hracej dobe sa za „divochov“ zapísali do streleckej listiny Mikko Koivu a Cal Clutterbuck. Jonathan Quick chytajúi za „kráľov“ zlikvidoval 18 striel. Jeho náprotivok, Jose Theodore, čelil 26 strelám, z ktorých dostal len dva góly z hokejok Dustina Browna a Ryana Smytha. Slovenský útočník Michal Handzuš hral 21 a pol minúty a nazbieral jeden strelecký pokus. Kings prehrali v domácej aréne len tretí raz v prebiehajúcej sezóne, Wild bodovali štvrtýkrát v rade.

V predĺžení sa rozhodol aj zápas medzi San Jose a Chicagom. Dva body nakoniec putujú na konto „žralokom“ po víťazstve 2:1. Autorom oboch gólov bol Ryane Clowe. V normálnej hracej dobe skóroval v 10. minúte, v predĺžení na konci 64. minúty. Antti Niemi prispel k výhre nad svojím bývalým klubom 28 zákrokmi. Prekonal ho len Jordan Hendry, ktorý strelil prvý gól v sezóne 2010/11. Corey Crawford z Chicaga chytil 28 striel. V drese porazeného tímu nastúpil aj Tomáš Kopecký, ktorý viac ako 17 a pol minúty, počas ktorých ohrozil Niemiho jednou strelou. Blackhawks prehrali so Sharks druhý tohtosezónny duel, Sharks nastúpili na vlastnom ľade prvý raz od 30. novembra.

V sobotu nastúpil aj útočník Marián Gáborík z NY Rangers, no z výhry sa neradoval. „Jazdci“ podľahli Columbusu 1:3. Vo všetkých góloch mal prsty kapitán Rick Nash, ktorý dvakrát skóroval a raz prihral. Jeho spoluhráč, brankár Steve Mason, zlikvidoval 32 streleckých pokusov a inkasoval len z hokejky Marca Staala, ktorý v 30. minúte počas presilovej hry otvoril skóre zápasu. „Jazdec“ Henrik Lundqvist chytil 20 striel. Gáborík bol najvyťažovanejším útočníkom newyorského klubu (21:49), no do kanadského bodovania sa nezapísal. Nazbieral len tri strelecké pokusy. Blue Jackets vyhrali doma ôsmy zo šestnástich stretnutí, Rangers prehrali vonku piaty raz v ročníku.

Paul Stastny strelil dvanásty gól v aktuálnom ročníku, ku ktorému pridal dve asistencie, a výraznou mierou sa podieľal na výhre Colorada, ktoré zdolalo Washington tesne 3:2. Brankár Craig Anderson zlikvidoval 40 striel a prekonať ho dokázali len Mike Knuble a Matt Hendricks. Alex Ovečkin nazbieral jednu asistenciu. Michal Neuvirth chytil 23 z 26 striel. Washington utrpel piatu porážku v rade, Avalanche vyhrali druhýkrát za sebou.

V kanadskom derby zvíťazilo Toronto nad Montrealom 3:1 a výraznou mierou k tomu prispel český obranca Tomáš Kaberle, ktorý strelil víťazný gól a získal aj jednu asistenciu. Ostatné góly „javorových listov“ dosiahli Phil Kessel, ktorý ukončil sedemzápasové gólové suchoty, a Kris Versteeg, ktorý skóroval do prázdnej brány. Jeana-Sebastiena Giguerra (22/23) prekonal len Michael Cammalleri. Za Montreal chytal Alex Auld (21/23).

Johnny Oduya strelil prvé dva góly v tomto ročníku, Brent Sopel dvakrát asistoval a Atlanta zdolala NY Islanders tesne 5:4. Ďalšími strelcami Thrashers boli Stewart, Little a Burmistrov, autor víťazného gólu. Chris Mason chytil 25 striel a prekonať ho dokázali Martin, Moulson, Schremp a Comeau. Posledné dvaja menovaní získali tri body. Rick DiPietro chytil 30 striel, ale ani on nezabránil devätnástej prehre z posledných dvadsiatich stretnutí. Atlanta vyhrala v uplynulých desiatich dueloch osemkrát.

Danny Cleary strelil trinásty gól v sezóne, ktorým rozhodol o výhre Red Wings, ktorí zdolali Devils 4:1. Martin Brodeur chytil 19 striel a z hráčov „červených krídel“ ho dokázali prekonať aj Holmström, Zetterberg a Daciuk, ktorý nazbieral aj dve prihrávky. Chris Osgood, ktorý sa postavil do brány Detroitu, zlikvidoval 33 striel. Jediný gól New Jersey strelil Eliáš. Iľja Kovaľčuk získal jednu asistenciu. Devils prehrali piaty duel v rade, Red Wings vyhhrali druhý zápas po sebe.

Steven Stamkos strelil dva góly a získal aj jednu asistenciu a Tampa Bay porazila Vancouver 5:4 po predĺžení. Ďalšie góly floridského tímu zaknihovali Thompson, Clark a Purcell. Malone a St. Louis nazbierali dve asistencie. Dana Ellisa (23/27) prekonali obaja Sedinovci, Malhotra a Keith Balalrd. Brankár Cory Schneider chytil 18 striel a do kanadského bodovania si zapísal dve asistencie. „Kosatky“ vyvesili pred zápasom pod strop Rogers Areny dres s číslom 19, ktorý počas kariéry nosil Markus Näslund.

Anders Lindbäck chytil 22 striel a vychytal prvý shutout v kariére. Aj vďaka nemu vyhrali „predátori“ nad Floridou 3:0. Víťazný gól dal Ryan Suter a Tomáša Vokouna (24/26) prekonal aj Weber. Posledný gól strelil Ward, ktorý skóroval do opustenej floridskej brány. Predators vyhrali druhý raz v rade a minimálnej jeden bod získali v posledných siedmich stretnutiach, Panthers ukončili šnúru troch víťazstiev.

Shane Doan dal dva góly vrátane víťazného a Phoenix porazil v divíznom derby Dallas 5:2. Ďalšie góly „kojotov“ zaznamenali Whitney, Korpikoski a Yandle, ktorý získal tri body. Andrew Raycroft dostal päť gólov z 30 striel a v posledných desiatich minútach chytal za Dallas Richard Bachman (5/5), ktorý debutoval v NHL. Za Stars skórovali Neal a Eriksson. Iľja Bryzgalov zaznamenal 33 úspešných zákrokov.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 28/29 - - - - - -
Andrej Sekera (BUF) 20:55 0 1 1 0 1 2
Zdeno Chára (BOS) 29:02 0 0 0 +1 7 0
Andrej Meszároš (PHI) 22:08 0 0 0 0 3 0
Michal Handzuš (LAK) 21:34 0 0 0 0 1 0
Tomáš Kopecký (CHI) 17:44 0 0 0 0 1 0
Marián Gáborík (NYR) 21:49 0 0 0 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies