Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Bodovala štvorica Slovákov, Halák na Detroit opäť nestačil

V stredu sa v zámorskej NHL odohralo jedenásť stretnutí, v ktorých sa predstavilo v akcii aj sedem slovenských hokejistov. Po asistencii zaznamenali Višňovský, Meszároš, Gáborík a Kopecký. Jaroslav Halák na Detroit nestačil.

Ľubomír Višňovský odohral 28 minút a bol druhým najvyťažovanejším hráčom Ducks po Toni Lydmanovi v zápase proti Washingtonu, v ktorom sa Anaheim tešil z víťazstva 2:1 po predĺžení. Topoľčiansky rodák zaznamenal asistenciu pri prvom góle hostí, ktorým v druhej tretine Joffrey Lupul vyrovnával na 1:1 po góle Brooksa Laicha z prvej tretiny. O víťazstve tímu z Kalifornie rozhodol v predĺžení Ryan Getzlaf. Zásluhu na výhre mal i brankár Jonas Hiller, ktorý zaznamenal 31 zákrokov. Višňovský zaznamenal okrem asistencie, ktorá bola jeho piata v posledných štyroch zápasoch, aj dva strelecké pokusy. Capitals prehrali siedmy zápas v rade.

Andrej Meszároš si na čele štatistiky plus/mínus polepšil o ďalšie dve plusky, ktoré zaznamenal pri víťazstve Philadelphie 5:3 nad Montrealom. Sergej Bobrovsky zaznamenal 38 zákrokov, dvojgólový James van Riemsdyk strelil víťazný gól v 55. minúte a Flyers vyhrali štvrtý duel v rade. Strelecky sa presadili aj Jeff Carter, Nikolaj Žerdev a Claude Giroux. Meszároš zaznamenal jednu asistenciu počas 23 minút a 21 sekúnd, ktoré strávil na ľade. Z domácich hráčov sa presadili P.K. Subban, Tomáš Plekanec a Brian Gionta. Carey Price zaznamenal 25 zákrokov.

Marián Gáborík skončil opäť bez gólu, no zaznamenal asistenciu, aby pomohol Rangers k víťazstvu 4:1 nad Pittsburghom aspoň takýmto spôsobom. Penguins viedli od prvej tretiny 1:0 zásluhou gólu Jevgenija Malkina, no hosťom sa podaril obrat v tretej tretiny, v ktorej strelili štyri góly štyria rôzni hráči – Erik Christensen, Alexander Frolov, Artem Anisimov a Brian Boyle. Henrik Lundqvist prispel k víťazstvu 27 zákrokmi. Rangers vyhrali v Pittsburghu po prvýkrát od 19. januára 2006. Penguins prehrali dva zápasy v rade, no Sidney Crosby zaznamenal asistenciu a rozšíril si svoju bodovú sériu na 20 zápasov, čo je jeho nové maximum v kariére. Gáborík odohral 23 minút a zaznamenal aj dve strely na bránu.

Článok pokračuje pod reklamou

Do bodovania sa zapísal aj Tomáš Kopecký, no ten sa na rozdiel od Gáboríka netešil z víťazstva. Dvojnásobný víťaz Stanley Cupu zaznamenal asistenciu v domácom zápase proti Coloradu, ktoré Chicago prehralo tesne 3:4. Víťazný gól hostí strelil Tomáš Fleischmann, ktorý zaregistroval svoj premiérový hetrik v kariére. Okrem neho sa presadil aj Greg Mauldin a Craig Anderson zaznamenal 35 zákrokov. Kopecký, ktorý na ľade strávil 18 minút a 12 sekúnd, ho ohrozil dvakrát, no nebol úspešný. Góly mu dokázali streliť Bryan Bickell, Jonathan Toews a Troy Brouwer. Corey Crawford čelil 23 strelám. Blackhawks prehrali deviaty domáci zápas v sezóne. V minulom ročníku mali osem domácich prehier po celej základnej časti.

Vo vzájomnom stretnutí na seba narazili dvaja slovenskí obrancovia. Buffalo v stredu hostilo Boston, ktorý porazilo vďaka trom gólom Drewa Stafforda, trom asistenciám Dereka Roya a 32 zákrokom Ryana Millera pomerom 3:2. Dva góly Bruins strelili David Krejčí a Michael Ryder. Zdeno Chára, ktorý odohral 26 minút a 17 sekúnd, zaznamenal dve strely a štyri trestné minúty. Z víťazstva sa tešil Andrej Sekera, ktorý na ľade strávil slušných 22 minút.

Nicklas Lidstrom sa konečne dočkal. Hrajúca legenda má za sebou bohatú kariéru plnú individuálnych a tímových ocenení, no po prvýkrát v kariére sa dočkala hetriku v stredu po odohraní 1442 zápasoch NHL. Lidstrom strelil dva góly Jaroslavovi Halákovi, tretí pridal do prázdnej brány, zaznamenal aj asistenciu a doviedol Red Wings k víťazstvu nad St. Louis pomerom 5:2. Strelecky sa presadili aj Niklas Kronwall a Danny Cleary. Henrik Zetterberg zaznamenal štyri asistencie a Jimmy Howard 19 zákrokov. Slovenský brankár čelil 36 strelám, z ktorých inkasoval štyri góly. Najviac roboty mal v druhej tretine, kedy ho hráči Red Wings ohrozili celkovo 20-krát. Góly Blues vsietili Carlo Colaiacovo a Brad Winchester.

Martin Brodeur vychytal svoje 113. čisté konto kariéry, keď zastavil všetkých 29 striel Coyotes, aby doviedol New Jersey k výhre 3:0. Po prvýkrát v ročníku strelil viac ako gól Iľja Kovaľčuk, ktorý sa presadil dvakrát. Gól pridal aj obranca Mark Fayne, pre ktorého to bol premiérový presný zásah v NHL. Devils ukončili päťzápasovú sériu prehier.

Tuomo Ruutu strelil dva kľúčové góly v tretej tretine, aby pomohol Caroline k víťazstvu 4:3 nad Floridou, hoci Hurricanes prehrávali už 0:3. Jeff Skinner zaznamenal dve asistencie a strelecky sa presadili aj Erik Cole a Jamie McBain. Justin Peters, ktorý nahradil v bráne Cama Warda, zaznamenal 21 zákrokov. Prekonal ho len Bryan McCabe, ktorý nadviazal na góly Jevgenija Dadonova (prvý v NHL) a Michaela Frolíka. Tomáš Vokoun zaznamenal 30 zákrokov.

Victor Hedman sa presadil v štvrtej sérii samostatných nájazdov, Mike Smith zaznamenal 27 zákrokov, a Tampa Bay porazila Atlantu pomerom 2:1. V normálnej hracej dobe sa presadil Sean Bergenheim, ktorý dopomohol k ôsmemu víťazstvu Lightning nad Thrashers v rade. Jediný gól Atlanty strelil Rich Peverley.

Sergej Kosticyn a Colin Wilson strelil dva góly v rozmedzí 44 sekúnd, aby rozhodli o víťazstve Predators 3:2 nad San Jose Sharks. Strelecky sa presadil aj Jordin Tootoo a Anders Lindback zaznamenal 25 zákrokov. Nashville, ktorý inkasoval góly z hokejok Niclasa Wallina a Danyho Heatleyho, vyhral štvrtý zápas v rade.

Ryan Kesler skompletizoval svoj prvý hetrik v Národnej hokejovej lige v štvrtej minúte predĺženia, aby rozhodol o víťazstve Canucks 3:2 nad Columbusom. Roberto Luongo zaznamenal 28 zákrokov a prekonať ho dokázali len Derick Brassard a Tom Sestilo, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 32/36 - - - - - -
Ľubomír Višňovský (ANA) 28:01 0 1 1 0 2 0
Marián Gáborík (NYR) 23:00 0 1 1 0 2 0
Zdeno Chára (BOS) 26:17 0 0 0 0 2 4
Andrej Sekera (BUF) 22:08 0 0 0 0 0 0
Andrej Meszároš (PHI) 23:21 0 1 1 +2 2 0
Tomáš Kopecký (CHI) 18:12 0 1 1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies