Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Halák zdolal Detroit, Chára hviezdou zápasu

Trinásť zápasov sa odohralo v posledný hrací deň pred vianočnou prestávkou a v nich sa predstavilo šesť Slovákov. Do bodovania sa zapísali dvaja a potešil aj Jaroslav Halák, ktorý prelomil smolu proti Detroitu.

Do tretice všetko dobré. To by mohlo platiť aj u Jaroslava Haláka, ktorý v treťom zápase proti Detroitu dokázal zaknihovať svoje prvé víťazstvo. Bratislavský rodák zastavil 35 striel Red Wings a doviedol Blues k výhre 4:3. Víťazný gól strelil Matt D'Agostini, dvakrát sa presadil Patrik Berglund a do listiny strelcov sa z víťazného mužstva zapísal aj Erik Johnson. Halák mal najviac roboty v druhej a tretej tretine, no v záverečnej časti hry svoj tím podržal a gól neinkasoval. Po zápase bol vyhlásený za druhú hviezdu. Vo štvrtok si vylepšil bilanciu na 13-10-4, pričom v predchádzajúcich dvoch zápasoch proti Detroitu inkasoval 11 gólov zo 67 striel. V noci ho prekonali Johan Franzen, Nicklas Lidstrom a Patrick Eaves. Chris Osgood opäť nesiahol na 400. víťazstvo v kariére.

Los Angeles na svojom ľade privítalo Edmonton a diváci videli vyrovnané stretnutie, o ktorého víťazovi sa rozhodlo až v samostatných nájazdoch. Jarret Stoll premenil ten rozhodujúci a dva body si pred Vianocami na svoje konto pripísali Kings. V normálnej hracej dobe skončil duel nerozhodne 2:2. Skóre stretnutia otvoril Taylor Hall, aby o sedem minút neskôr vyrovnal po asistencii Michala Handzuša Justin Williams. Aj v tretej tretine sa podarilo skórovať Oilers ako prvému mužstvu. Na gól Jeana-Francoisa Jacquesa však o 20 sekúnd neskôr zareagoval Jack Johnson. Handzuš v zápase odohral 15 a pol minúty a ďalšie dve strávil na trestnej lavici. Svoj samostatný nájazd nepremenil.

Do bodovania sa zapísal aj obranca Andrej Sekera, ktorý zaznamenal jednu asistenciu v zápase proti Floride. K víťazstvu ňou však svojmu tímu neprispel, pretože Sabres pred domácimi divákmi s Panthers prehrali tesne 3:4. Víťazný gól strelil v 55. minúte Jason Garrison, dvakrát sa presadil Chris Higgins a raz Stephen Weiss. Tomáš Vokoun zaznamenal 45 úspešných zákrokov. Florida viedla po prvej tretine 3:0, no Buffalu sa vďaka dvom gólom Jordana Leopolda a gólu Jasona Pominvillea podarilo vyrovnať. Do tretej tretiny sa vstupovalo za stavu 3:3. Sekera v zápase odohral 22 minút a 41 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj dva mínusové body. Bol druhým najvyťažovanejším hráčom svojho tímu.

Článok pokračuje pod reklamou

Zdeno Chára sa stal treťou hviezdou zápasu, v ktorom Bruins po troch porážkach v posledných štyroch zápasoch potrebovali víťazstvo a nakoniec ho aj dosiahli. A to aj vďaka Shawnovi Thorntonovi, ktorému sa podarilo streliť dva góly a na svojom konte ich už má v tomto ročníku štyri, čo je jeho osobné maximum. Bruins porazili pomerom 4:1 Atlantu v zápase, ktorý sa skončil veľkou hromadnou bitkou, po ktorej rozhodcovia rozdali 96 trestných minút. O zvyšné dva góly Bruins sa postarali Patrice Bergeron a Michael Ryder. Tim Thomas zaznamenal 26 zákrokov a prekonať ho dokázal len Dustin Byfuglien. Chára v zápase odohral 24 minút a na svoje konto si pripísal tri strely na bránu a dve trestné minúty za hákovanie.

Vo štvrtok si zachytal aj Peter Budaj a hoci Colorado prehralo s Minnesotou 1:3, slovenský brankár neinkasoval ani jeden gól. Do brány sa dostal po tom, čo Craig Anderson inkasoval na začiatku druhej tretiny tretí gól. Banskobystrický rodák zaznamenal v zvyšnom priebehu 18 zákrokov. Niklas Backstrom ich mal na svojom konte 36 a prekonať ho dokázal len David Jones. O víťazstvo Wild sa dvoma gólmi a jednou asistenciou zaslúžil výrazne aj Matt Cullen. Strelecky sa presadil aj Andrew Brunette.

V akcii sa predstavil ešte obranca Milan Jurčina, ktorý je zrejme pre Islanders talizmanom. Odkedy sa po zranení vrátil do akcie, Islanders neprehrali v normálnom hracom čase a nazbierali sedem z možných ôsmich bodov. A to pred jeho návratom prehrali šesť zápasov v rade. Vo štvrtok vyhrali nad New Jersey, ktoré už viedol Jacques Lemaire. Ostrovania síce vyslali na Martina Brodeura len 14 striel, no päť skončilo v jeho bráne. Trojbodový Josh Bailey strelil dva góly a presadili sa aj John Tavares, Frans Nielsen a Blake Comeau. Dwayne Roloson zaznamenal 34 zákrokov a prekonal ho len Travis Zajac. Jurčina v stretnutí odohral takmer 17 a pol minúty a nebodoval.

Washington a Pittsburgh si vo vzájomnom stretnutí zmerali sily po prvýkrát a naposledy pred Winter Classic. Duel, v ktorom si Sidney Crosby predĺžil bodovú šnúru na 23 zápasov, ponúkol divákom kvalitný hokej. O víťazovi sa rozhodlo až v nájazdoch, v ktorých Pascal Dupuis rozhodol o víťazstve Penguins 3:2. V normálnom hracom čase sa presadili Crosby a Chris Kunitz. Na ich góly dokázali odpovedať Mike Green a Mike Kuble. Marc-Andre Fleury zaznamenal 32 zákrokov a stal sa prvou hviezdou zápasu pred Crosbym, ktorý ku gólu pridal aj asistenciu.

Po tom, čo Lightning v stredu podľahli Islanders, sa chceli New Yorku revanšovať v zápase proti Rangers. A podarilo sa im to. Ryan Malone premenil svoj samostatný nájazd v 11. sérii, aby rozhodol o víťazstve Tampy Bay 4:3. Martin St. Louis, Steven Stamkos a Vincent Lecavalier sa presadili v normálnom hracom čase a Dan Ellis zaznamenal 34 zákrokov. Prekonali ho Ruslan Fedotenko, Alexander Frolov a Derek Stepan. Tampa vyhrala piaty zápas v posledných šiestich a zaknihovala 20. víťazstvo v ročníku skôr ako kedykoľvek predtým – potrebovala 35 zápasov.

Joe Thornton strelil víťazný gól a nazbieral aj dva asistencie, Patrick Marleau dvakrát skóroval a raz prihral a Sharks zdolali v divíznom derby Coyotes 4:1. Za kalifornský klub, ktorý sa presadil trikrát v presilovke, skóroval aj Dan Boyle. Anttiho Niemiho zlikvidoval 24 striel a prekonal ho len Ray Whitney. Jason LaBarbera mal na svojom konte 35 úspešných zákrokov. Sharks vyhrali štvrtý zápas v rade, Phoenix utrpel štvrtú prehru z posledných piatich zápasov.

Alex Tanguay sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch a rozhodol o výhre Flames nad Stars v pomere 3:2. Tanguay skóroval aj počas základnej hracej doby. Druhý gól Calgary strelil Anton Babčuk, ktorý otvoril v 12. minúte skóre zápasu. Miikka Kiprusoff prispel k výhre 14 zákrokmi. Za jeho chrbtom skončili len strely z hokejok Mikea Ribeira a Brendena Morrowa. Kari Lehtonen zaznamenal 31 úspešných zákrokov. Dallas bodoval šiestykrát v rade, Calgary pretrhlo šnúru troch prehier v rade.

Nick Foligno strelil v 25. minúte počas presilovej hry svoj štvrtý gól v prebiehajúcej sezóne, ktorým rozhodol o výhre Senators nad Predators v pomere 2:1. Prvý gól Ottawy strelil Alex Kovalev. Brian Elliott zlikvidoval 25 striel a prekonať ho dokázal len Marcel Goc. Pekka Rinne odchytal prvý zápas po zranení a zastavil v ňom 28 striel. Kanadský klub bodoval v piatom z posledných šiestich duelov, Nashville prehral tretí raz za sebou.

Bratia Sedinovci sa výraznou mierou podieľali na výhre Vancouveru nad Columbusom v pomere 7:3. Daniel získal tri body (1+2), Henrik štyri (1+3). Canucks viedli po prvej tretine 3:0, v druhej tretine svoj náskok zvýšili už na 6:0 a až za tohto stavu bol po prvý raz v zápase prekonaný Cory Schneider. Do streleckej listiny sa zapísal R.J. Umberger, ktorý skóroval aj v tretej tretine. Tretí gól Blue Jackets dosiahol Tom Sestito, ktorý uzatvoril skóre zápasu. Mathieu Garon inkasoval šesť gólov z hokejok Burrowsa, Ehrhoffa, Torresa, D. Sedina, Keslera a H. Sedina a zápas dochytal Steve Mason. Ten dostal jeden gól (Torres) z ôsmich striel. Canucks vyhrali piaty z posledných šeistich duelov. Blue Jackets utrpeli v posledných piatich stretnutiach štyri porážky.

Scott Gomez dal jeden gól a získal aj jednu prihrávku, Jaroslav Špaček prihral na dva góly a Montreal zdolal Carolinu v jej domovskom stánku tesne 3:2. Všetky góly padli v druhej tretine. Okrem Gomeza prekonali Cama Warda, ktorý odchytal 300. zápas v NHL, aj Andrej Kosticyn a Alexandre Picard. Obaja skórovali v presilových hrách. Carey Price pomohol k výhre kanadského tímu 27 úspešnými zákrokmi a za jeho chrbtom skončili len dve strely z hokejok Chada LaRosea a Erika Colea. Ward zlikvidoval 21 striel.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 35/38 - - - - - -
Peter Budaj (COL) 18/18 - - - - - -
Zdeno Chára (BOS) 23:53 0 0 0 0 3 2
Andrej Sekera (BUF) 22:41 0 1 1 -2 0 0
Milan Jurčina (NYI) 17:21 0 0 0 0 0 0
Michal Handzuš (LAK) 15:33 0 1 1 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies