Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
CGY
5
SJS
0
po 1. tr.
COL
4
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
po 2. tr.
CGY
5
SJS
0
po 1. tr.
COL
4
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Tatar strelil pri debute gól, Višňovský dvojgólový

V piatok sa so starým rokom bodovo rozlúčila aj trojica slovenských hokejistov. Ľubomír Višňovský strelil dva góly, Tomáš Tatar pri svojom debute v NHL jeden a Milan Jurčina, ktorý odohral takmer polovicu zápasu, asistoval. Jaroslav Halák vychytal víťazstvo.

Alex Steen strelil v piatok proti Phoenixu Coyotes svoj dvanásty presný zásah v prebiehajúcom ročníku a o víťazstve St. Louis v pomere 4:3. Blues sa počas zápasu dostali do štvorgólového vedenia, o ktoré sa strelecky postarali Brad Boyes, Erik Johnson, Alex Piretrangelo a spomínaný Steen, ale neudržali ho a až do konca zápasu sa museli strachovať o výsledok. Jaroslav Halák dostal v tretej dvadsaťminútovke tri góly z hokejok Shanea Doana, ktorý skóroval dva razy, a Lauriho Korpikoskiho a duel opustil s 30 úspešnými zákrokmi. Po stretnutí bol vyhlásený za prvú hviezdu a St. Louis pomohol k piatemu víťazstvu v rade. Štyri z nich zaznamenali „bluesmeni“ na domácom ľade. Halákov náprotivok, Rus Iľja Bryzgalov, zlikvidoval 18 striel.

Premiéru v NHL si v piatok odbil talentovaný slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý nastúpil za Detroit proti NY Islanders. Zápas skončil v normálnej hracej dobe nerozhodne 3.3 a na rad prišlo predĺženie, v ktorom sa z gólu tešil P.A. Parenteau a „ostrovania“ zvíťazili 4:3. Matt Moulson, John Tavares (získal aj dve asistencie) a Jesse Joensuu boli strelcami ďalších troch gólov newyorského tímu, kým Johan Franzen, Valtteri Filppula a Tomáš Tatar skórovali za „červené krídla“. Dvadsaťročný Tatar strávil na ľade 12 minút a 18 sekúnd a do streleckej listiny sa zapísal v 51. minúte, keď vyrovnal na 3:3. Do štatistík si zapísal aj jeden plusový bod, jednu strelu a tri hity. V akcii sa predstavil aj Milan Jurčina z NY Islanders. Robustný bek odohral 28 minút a stal sa najvyťažovanejším hráčom zápasu. K víťazstvu pomohol jednou asistenciou. Z duelu si odniesol jednu strelu, jeden hit a päť zblokovaných striel. Dwayne Roloson (NYI) zlikvidoval 38 striel, Jimmy Howard (DET) 19.

Skvelý zápas má za sebou obranca Ľubomír Višňovský z Anaheimu, ktorý odohral viac ako 22 minút, počas ktorých strelil dva góly a bol vyhlásený za druhú hviezdu duelu, v ktorom Ducks vyhrali nad Philadelphiou 5:2. Topoľčiansky rodák sa do streleckej listiny zapísali v 24. a 57. minúte. V oboch prípadoch mu asistoval Teemu Selänne. Ďalšie góly kalifornského klubu strelili Bobby Ryan a Jason Blake, ktorý sa presadil dvakrát. Jonas Hiller inak nazbieral 35 úspešných zákrokov. O dva góly „letcov“ sa postarali Andreas Nodl a Jeff Carter. Višňovský si na svoje konto pripísal aj tri plusové body, tri strelecké pokusy, jeden hit a tri zblokované strely. Za porazený klub odohral 22 a pol minúty obranca Andrej Meszároš, ktorý získal jeden plusový bod, jednu strelu a jeden hit. Sergei Bobrovsky chytil 22 striel.

Článok pokračuje pod reklamou

Prvé stretnutie v aktuálnej sezóne má za sebou útočník Marek Svatoš, ktorý nastúpil v drese Predators, ktorí zvíťazili na ľade Minnesoty 4:1. Víťazný gól zápasu zaknihoval Patric Hornqvist a Niklasa Bäckströma (28/30) prekonal aj Cody Franson. Ďalšie dva góly strelili „predátori“ do prázdnej brány a ich autormi boli Joel Ward a Sergei Kosticyn. Svatoš odkorčuľoval desať minút a ďalšie dve strávil na trestnej lavici, kde ho rozhodcovia poslali v tretej tretine za hákovani. V zápase nazbieral aj tri strelecké pokusy. Pekka Rinne pomohol k víťazstvu 22 úspešnými zákrokmi a jediným strelcom „divochov“ bol Chuck Kobasew.

James Wisniewski sa stal v premiérovom zápase v drese Canadiens prvou hviezdou zápasu po tom, čo strelil dva góly vrátane víťazného, ktorý dosiahol v predĺžení, a získal aj jednu asistenciu. Kanadský klub aj vďaka nemu vyhral nad Floridou 3:2 a ukončil sériu troch porážok v rade Tomáša Vokouna, ktorý chytal za Floridu a zlikvidoval 45 striel, prekonal aj Gionta. Alexander Auld mal na svojom konte 20 úspešných zákrokov a prekonať ho dokázali len Weiss a Kulikov.

Jamie Langenbrunner strelil svoj štvrtý gól v aktuálnom ročníku, ktorým rozhodol o víťazstve New Jersey nad Atlantou 3:1. O ostatné dva presné zásahy Devils, ktorí ukončili sériu šiestich prehier v rade, sa postarali Fayne a Kovaľčuk. Chris Mason z Atlanty chytil 25 striel., Johan Hedberg z New Jersey 28 a za jeho chrbtom skončil puk len z hokejky obrancu Byfugliena, ktorý strelil už svoj 15 gól v tejto sezóne. Javques Lemaire vyhral po návrate na lavičku Devils svoj prvý zápas.

Jakub Voráček strelil v predĺžení gól, ktorým rozhodol o víťazstve Columbusu 4:3 nad Ottawou. V normálnom hracom čase sa presadili R.J. Umberger, Rick Nash a Samuel Pahlsson. Steve Mason zaznamenal 35 zákrokov a prekonať ho dokázali Mike Fisher, Nick Foligno a Daniel Alfredsson.

Daniel a Henrik Sedinovci strelili góly v presilovkách, Cory Schneider urobil 44 zákrokov a Vancouver porazil Dallas 4:1, aby zaknihoval štvrté víťazstvo v rade. Strelecky sa presadili aj Raffi Torres a Kevin Bieksa. Jediný gól Stars dosiahol Brenden Morrow.

Tom Kostopoulos, Jarome Iginla a Tim Jackman strelili tri góly v priebehu tretej tretiny a Calgary vďaka tomu vyhralo tretí zápas v rade, keď v piatok zdolalo Colorado pomerom 3:2. Miikka Kiprusoff zaznamenal 19 striel a puk vyťahoval z brány po góloch Daniela Winnika a Tomáša Fleischmanna. Colorado prehralo štvrtý duel z posledných piatich.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 30/33 - - - - - -
Milan Jurčina (NYI) 28:06 0 1 1 +1 1 2
Tomáš Tatar (DET) 12:18 1 0 1 +1 1 0
Marek Svatoš (NAS) 09:59 0 0 0 0 3 2
Ľubomír Višňovský (ANA) 22:10 2 0 2 +3 3 0
Andrej Meszároš (PHI) 22:30 0 0 0 +1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies