Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Gáborík a Chára skórovali, Winter Classic vyhrali Capitals

V sobotu sa odohralo sedem duelov, vrátane zápasu Winter Classic, v ktorom Washington zdolal Pittsburgh. V zvyšných dueloch sa predstavili štyria Slováci, z ktorých traja bodovali. Gáborík s Chárom sa zapísali aj do listiny strelcov.

V Buffale sa využila prestávka na juniorských majstrovstvách sveta na odohranie duelu Sabres proti Bruins, v ktorom proti sebe nastúpili dvaja slovenskí obrancovia a obaja sa zapísali aj do bodovania. Zdeno Chára strelil svoj piaty gól v sezóne počas oslabenia a pridal k nemu aj jednu asistenciu. Z víťazstva sa však netešil a rozhodol o tom jeho samostatný nájazd v tretej sérii, keď netrafil bránu Ryana Millera. Ako jediný sa v nájazdoch nepresadil. Víťazný putoval na konto Tylera Ennisa. Andrej Sekera zaznamenal jednu asistenciu, keď nahrával na gól Jasona Pominvillea. Ten ich strelil dva a pridal k nim dve asistencie. Hetrik zaknihoval Drew Stafford a presadil sa aj Thomas Vanek. Miller zastavil 34 striel Bostonu. Okrem Cháru ho prekonali Andrew Ference, Dennis Seidenberg, Brad Marchand, Tyler Seguin a Steve Kampfer. Chára v zápase odohral takmer 29 minút a zaznamenal aj päť streleckých pokusov a mínusový bod. Dva mínusové body putovali na konto Sekeru, ktorý strávil na ľade viac ako 24 minút, počas ktorých bránu súpera ohrozil jednou strelou.

Strelecky sa v sobotu presadil aj útočník Marián Gáborík, ktorý svojím 11. gólom v sezóne zabezpečil svojmu tímu bod za remízu v normálnom hracom čase. Rangers prehrávali po góle Dana Tyrella s Tampou Bay 0:1, no v 60. minúte sa dokázal po asistencii Dana Girardiho presadiť trenčiansky rodák, ktorý odohral v zápase zhruba 18 minút a zaknihoval aj tri strely a mínusový bod. Rangers však v predĺžení neuspeli. To sa nehralo príliš dlho a po 19 sekundách o víťazstve Lightning rozhodol Nate Thompson. Cedrick Desjardins vo svojom druhom zápase v NHL pomohol k výhre 34 zásahmi a ešte nepocítil chuť prehry. Po zápase však Lightning získali Dwayna Rolosona a Desjardins poputuje späť na farmu.

V sobotu si zahral aj stredný útočník Michal Handzuš, ktorý spolu so spoluhráčmi hostil na domácom ľade San Jose. Kalifornské derby príliš veľa gólov neprinieslo a obaja brankári dlho držali čisté konto. Napokon inkasoval Jonathan Quick, ktorého v 39. minúte prekonal Devin Setoguchi, ktorý sa stal jediným úspešným strelcom zápasu. Quick inak zaznamenal 18 zákrokov. Jeho náprotivok Antti Niemi mal viac roboty, no zneškodnil všetkých 29 striel Kings a vychytal svoj deviaty shutout v kariére. Handzuš v zápase odohral 16 a pol minúty a na vhadzovaniach mal 24% úspešnosť. Bol to jeho jubilejný 800. duel v NHL.

Článok pokračuje pod reklamou

Ani dážď neprekazil hráčom radosť z jedinečného zápasu Winter Clasic, ktorý sa tento rok odohral na štadióne Heinz Field v Pittsburghu. Z víťazstva sa však netešil domáci celok Penguins, ale výber Washingtonu Capitals. Penguins viedli od 23. minúty zásluhou gólu Jevgenija Malkina, no Mike Knuble počas presilovky v 27. minúte vyrovnal a následne sa dvakrát presadil Eric Fehr. Simeon Varlamov k víťazstvu pomohol 32 zákrokmi a stal sa prvou hviezdou duelu. Sidney Crosbymu sa bodovať nepodarilo, no asistenciu na svoje konto si pripísal Marc Andre Fleury, ktorý opustil zápas s 29 zákrokmi. Do bodovania sa nezapísal ani Alex Ovečkin. Duel sledovalo 68 111 divákov.

Sergej Samsonov a nováčik Jeff Skinner strelili po dva góly a Carolina porazila trápiace sa New Jersey pomerom 6:3, aby zaknihovala svoje tretie víťazstvo v rade. Tuomo Ruutu pridal gól a tri asistencie a nováčik Zac Dalpe strelil svoj prvý gól v NHL. Martin Brodeur inkasoval tri góly behom ôsmich minút a duel predčasne opustil len s tromi zákrokmi. V zvyšnom priebehu ho nahradil Johan Hedberg. Góly Devils vsietili Rod Pelley, Travis zajac a Patrik Eliáš.

Tyler Bozak strelil dva góly, nováčik James Reimer urobil 32 zákrokov pri svojom prvom štarte v NHL a Toronto porazilo Ottawu 5:1. Darryl Boyce strelil svoj prvý gól v NHL a strelecky sa presadili aj Clarke MacArthur a Luke Schenn. Jediný gól Senators strelil Sergej Gončar počas presilovej hry.

V „Bitke o Albertu“ sa z víťazstva tešili hráči Calgary, keď strelil víťazný gól v druhej tretine Mark Giordano. Flames vyhrali tesne 2:1 a zaknihovali svoje štvrté víťazstvo v rade. Tim Jackman sa tiež presadil strelecky a Miikka Kiprusoff zaznamenal 16 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Ryan Jones. Nikolaj Chabibulin mal viac roboty a duel opustil s 28 zákrokmi.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 28:45 1 1 2 -1 5 0
Andrej Sekera (BUF) 24:18 0 1 1 -2 1 0
Marián Gáborík (NYR) 18:08 1 0 1 -1 3 0
Michal Handzuš (LAK) 16:30 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies