Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Gáborík hviezdou zápasu, Chára asistoval

Vo štvrtok bolo v Národnej hokejovej lige na programe sedem zápasov, v ktorých hrali štyria slovenskí hokejisti. Do bodovania sa zapísali Gáborík, ktorý dal gól, a Chára, ktorý asistoval.

Sumár začíname stretnutím medzi Rangers z New Yorku a Kings z Los Angeles, ktorý bol na programe v New Yorku v hale Madison Square Garden. Domáce mužstvo svojich fanúšikov potešilo a napokon zvíťazilo 4:3 po samostatných nájazdoch, keď o zisku dvoch bodov rozhodol v prvej sérii Erik Christensen. V normálnej hracej dobe sa o presné zásahy „Jazdcov“ postupne postarali Ryan Callahan, Marán Gáborík, ktorý skóroval prvý raz od 24. januára, a Artem Anisimov. Trenčiansky odchovanec, ktorý sa v historickom poradí strelcov posunul na 200. pozíciu, sa stal druhou hviezdou stretnutia. Na ľadovej ploche strávil rovných devätnásť minút, počas ktorých nazbieral aj jeden plusový bod a šesť streleckých pokusov. V dueli nastúpil aj center Michal Handzuš hrajúci za Los Angeles. Banskobystrický rodák odohral takmer dvadsaťminút a do štatistík si zapísal jeden plusový bod, dve zblokované strely a dva hity. Na vhadzovaniach mal úspešnosť 55,6 %. Z jeho spoluhráčov sa do listiny strelcov zapísali Dustin Brown, ktorý dal dva góly, a Matt Greene, pre ktorého to bol premiorévý presný zásah v tejto sezóne.

Dvaja slovenskí hokejisti nastúpili proti sebe aj v dueli medzi Islanders a Bruins, v ktorom sa zrodilo víťazstvo Bostonu v pomere 6:3. Základom úspechu bola prvá dvadsaťminútovka, v ktorej „Medvede“ strelili tri góly - Blake Wheeler, Mark Recchi, Gregory Campbell. V druhej tretine strelil Boston zvyšné tri presné zásahy, o ktoré sa postarali David Krejčí, Tyler Seguin a Milan Lucic, najlepší strelec Bruins. Sekundárnu asistenciu pri jeho góle zaznamenal kapitán Zdeno Chára, ktorý na ľade strávil takmer 21 a pol minúty, počas ktorých nazbieral aj jeden mínusový bod a štyri strelecké pokusy. Tuukka Rask, ktorý odchytal celý zápas za Boston, zlikvidoval 34 striel. Prekonať ho dokázali len dvojgólový John Tavares a Josh Bailey. Až päťkrát ohrozil Raska obrancaMilan Jurčina, ktorý sa stal najaktívnejším strelcom svojho tímu. V dueli odohral takmer 21 a pol minúty. Do štatistík si zapísal aj jeden mínusový bod, jednu zblokovanú strelu a dva hity. V bráne Islanders od začiatku chytal Lawson, ktorý však po piatich inkasovaných góloch prenechal svoje miesto Montoyovi.

Nick Spaling strelil svoj piaty gól v tomto ročníku, ktorým rozhodol o víťazstve Predators nad Canucks v pomere 3:1. „Kosatky“ figurujú aj napriek porážke stále na prvom mieste v tabuľke celej ligy. Vo štvrtok skóroval za kanadský klub len Daniel Sedin, ktorý tretí raz vo svojej kariére dosiahol métu 30 presných zásahov. Roberta Luonga, ktorý kryl 23 striel, prekonali aj Martin Erat a Mike Fisher, ktorý dal svoj premiérový gól v drese Predators. Pekka Rinne pomol k výhre 35 úspešnými zákrokmi. Slovenský útočník Marek Svatoš (Nashville) sa v zápase nepredstavil.

Článok pokračuje pod reklamou

Skvelý ruský center Pavel Daciuk strelil dva góly, brankár Jimmy Howard urobil 38 zákrokov, aby Detroit vyhral nad Tampou Bay vysoko 6:2. Dwaynea Rolosona, ktorý kryl 25 streleckých pokusov, prekonali aj Danny Cleary (získal aj dve asistencie), Niklas Kronwall (autor víťazného gólu), Justin Abdelkader a Darren Helm. Za floridský tím, ktorého generálnym manažérom je dlhoročný kapitán „Červených krídel“ Steve Yzerman, sa presadili len Victor Hedman a Steve Downie. Steven Stamkos neskóroval štvrtý raz v rade.

Dany Heatley strelil na konci 51. minúty v presilovej hre svoj jubilejný 20. tohtosezónny gól, ktorým rozhodol o víťazstve San Jose nad Washingtonom v pomere 3:2. O ďalšie dva presné zásahy kalifornského klubu sa postarali Joe Pavelski a Ryane Clowe. Anttiho Niemiho, ktorý zaznamenal 23 úspešných zásahov, prekonali len Alex Ovečkin a Nicklas Bäckström. Neuvirth chytil 25 striel.

Iľja Bryzgalov zneškodnil 33 striel, obranca Keith Yandle nazbieral tri prihrávky a aj vďaka ním zvíťazil Phoenix v domácom prostredí nad Atlantou tesne 4:3 a zaknihoval už šiestu výhru za sebou. Autorom víťazného gólu bol český útočník Martin Hanzal. Belanger, Doan a Korpikoski tiež prekonali Ondřeja Pavelca, ktorý chytil 28 striel. Za Atlantu sa do streleckej listiny zapísali Thorburn, Ladd a Peverley.

Aleš Hemský strelil dva góly (jeden do prázdnej brány), Jordan Eberle zaznamenal svoj tretí víťazný gól v tomto ročníku a Oilers vyhrali nad Montrealom 4:1. K víťazstvu výraznou mierou pomohol aj brankár Nikolaj Chabibulin, ktorý urobil 36 zákrokov. Prekonať ho dokázal len Jeff Halpern. Za „Olejárov“ sa gólovo presadil aj Jones. Carey Price, jednotka Canadiens, zaknihoval 24 zákrokov.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 19:00 1 0 1 +1 6 0
Michal Handzuš (LAK) 19:43 0 0 0 +1 0 0
Zdeno Chára (BOS) 21:20 0 1 1 -1 4 0
Milan Jurčina (NYI) 21:28 0 0 0 -1 5 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies