Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára vyhral, Slováci nebodovali

V siedmich piatkových stretnutiach zámorskej NHL nastúpili siedmi Slováci, ale ani jeden sa nezapísal do bodovania. Z víťazstva sa radoval iba kapitán Bruins Zdeno Chára.

Český obranca Tomáš Kaberle si dres Bostonu, ktorý ho v piatok získal z Toronta Maple Leafs, obliekol už v dueli proti trápiacej sa Ottawe, ktorá napokon „Medveďom“ podľahla 2:4. Veľký podiel na tom má talentovaný center Brad Marchand, ktorý strelil dva góly a stal sa druhou hviezdou zápasu. Za prvú vyhlásili brankára Tuukka Raska (32 úspešných zásahov), ktorého prekonali len Bobby Butler a Alex Kovalev. O zvyšné dva presné zásahy Bruins sa postarali Nathan Horton a Dennis Seidenberg, ktorý bol autorom víťazného gólu. Obranca Zdeno Chára odohral viac ako 25 minút (najvyťažovanejší hráč Bostonu), počas ktorých nazbieral jeden plusový bod, štyri strely a dva bodyčeky. „Senátori“ v roku 2011 ešte v domácom prostredí nezvíťazili.

Anton Stralman strelil v 36. minúte svoj premiérový gól v tomto ročníku, ktorým rozhodol o víťazstve Columbusu nad Chicagom v pomere 4:3. Blue Jackets vyhrali vonku posledných šesť zápasov. Matt Calvert otvoril v šiestej minúte skóre zápasu a ďalšie góly, vrátane víťazného, dosiahli Blue Jackets v druhej časti hry - Antoine Vermette a Derek MacKenzie. Steve Mason pomohol k zisku dvoch bodov 37 zásahmi. Štyrikrát ho ohrozil Marián Hossa, ktorý sa s ice-timeom 22:47 stal druhým najvyťažovanejším útočníkom Blackhawks (viac odohral iba Toews). Tomáš Kopecký strávil na ľadovej ploche 16 a pol minúty s bilanciou jeden mínusový bod, jedna strela a dve trestné minúty. O presné zásahy „Čiernych jastrabov“ sa postarali dvaja Patrickovia - Sharp (dva) a Kane.

Najlepší tím Východnej konferencie, Philadelphia Flyers, prehral v RBC Center s domácimi Hurricanes tesne 2:3, keď o víťazstve rozhodol na konci 57. minúty útočník Erik Cole. Carolina sa dostala v úvodnej tretine zásluhou Chada LaRosea a Jeffa Skinnera do dvojgólového vedenia, ktoré napokon neudržala. V druhej tretine znížil Blair Betts a v 55. minúte vyrovnal svojím druhým gólom v tejto sezóne Braydon Coburn. Brankár Cam Ward pomohol k víťazstvu 21 zásahmi. Štyrikrát ho ohrozil obranca Andrej Meszároš, ktorý sa stal najaktívnejším hráčom Flyers. Na ľade strávil 17 a pol minúty. Do štatistík si zapísal aj dva mínusové body, dve zblokované strely a tri bodyčeky. Sergej Bobrovsky kryl 26 striel.

Článok pokračuje pod reklamou

Útočník Ducks Corey Perry otvoril v štvrtej minúte svojím 30. gólom v ročníku 2010/11 skóre zápasu a zároveň dostal svoj tím do vedenia, no bol to jediný gól, ktorý kalifornský klub v piatok strelil. Nad jeho sily totiž boli hráči Minnesoty, ktorí zvíťazili 5:1. Matt Cullen strelil v oslabení víťazný gól. Mikko Koivu, Eric Nystrom, Kyle Brodziak, Martin Havlát boli autormi ďalších presných zásahov Wild a gólman Niklas Bäckström zlikvidoval 29 striel, medzi ktorými boli aj dve z hokejky obrancu Ľubomíra Višňovského. Topoľčiansky rodák hral viac ako 23 a pol minúty, počas ktorých nazbieral aj dva mínusové body. Curtis McElhinney, brankár „Káčerov“, urobil 21 zákrokov.

Ruský krídelník Iľja Kovaľčuk strelil v 29. minúte jediný presný zásah zápasu medzi jeho New Jersey a NY Rangers a do štatistík si zapísal siedmy víťazný gól v tejto sezóne, čím vyrovnal svoje osobné maximum. Na šiestom víťazstve Devils v rade má veľký podiel aj brankár Johan Hedberg, ktorý chytil všetkých šestnásť striel (druhý shutout v tejto sezóne) a v dueli švédskych gólmanov porazil Henrika Lundqvista. Slovenský krídelník Marián Gáborík odohral za „Jazdcov“ viac ako osemnásť minút.

T.J. Oshie zaznamenal na konci 23. minúty svoj štvrtý gól v sezóne, ktorý bol v konečnom zúčtovaní víťazný, a St. Louis vyhralo v Buffale nad Sabres pomerne hladko 3:0. Ryana Millera, ktorý chytil 21 striel, prekonal aj David Backes. Vladimír Sobotka skóroval do opustenej brány. Veterán Ty Conklin chytil všetkých 25 striel, ktoré naňho smerovali, a udržal svoje druhé tohtosezónne čisté konto (16. v kariére). Obranca Buffala, Andrej Sekera, hral viac ako osemnásť minút a zaknihoval dva strelecké pokusy.

Detroit sa v tabuľke Západnej konferencie pomaly doťahuje na vedúci Vancouver. V piatok zvíťazil nad Panthers tesne 4:3 a šiesty raz v rade sa tešil zo zisku dvoch bodov. Víťazný gól strelil v 53. minúte Todd Bertuzzi, ktorý skóroval aj v prvej tretine. Cleary a Daciuk tiež skórovali za Red Wings a brankár MacDonald zlikvidoval 29 striel. Za jeho chrbtom skončili strely Dvořáka, Widemana a Weissa. Vokoun urobil 26 zákrokov.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 25:18 0 0 0 +1 4 0
Marián Hossa (CHI) 22:47 0 0 0 0 2 0
Tomáš Kopecký (CHI) 16:29 0 0 0 -1 1 2
Andrej Meszároš (PHI) 17:28 0 0 0 -2 4 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 23:42 0 0 0 -2 2 0
Marián Gáborík (NYR) 18:04 0 0 0 0 0 0
Andrej Sekera (BUF) 18:04 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies