Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Višňovský získal asistenciu, Budaj prehral

V noci zo soboty na nedeľu bolo v zámorskej NHL na programe deväť stretnutí, v ktorých nastúpili aj štyria Slováci. Do bodovania sa zapísal len Višňovský, brankár Peter Budaj prehral.

Na sobotňajší zápas nebudú v dobrom spomínať hokejisti Anaheimu Ducks, ktorí v St. Louis prehrali vysoko 3:9. Krídelník Chris Stewart strelil vo svojom premiérovom dueli v drese Blues dva góly (oba v presilovkách) a stal sa prvou hviezdou zápasu. Dva presné zásahy mali na svojom konte aj Andy McDonald a T.J. Oshie, ktorí nazbierali aj po jednej prihrávke. Carlo Colaiacovo, David Backes a Alex Steen sa tiež zapísali do listiny strelcov. Do 17. minúty chytal v bráne „Bluesmenov“ Ty Conklin, ktorého po troch inkasovaných góloch z piatich striel nahradil Ben Bishop (20/20). V dueli hral aj obranca Ľubomír Višňovský z Anaheimu, ktorý získal jednu asistenciu. Na ľade strávil viac ako pätnásť a pol minúty a do štatistík si zapísal aj tri mínusové body. Z jeho spoluhráčov sa presadili Jarkko Ruutu, Teemu Selänne a Ryan Getzlaf.

„Králi“ z Los Angeles prehrali v New Yorku druhý zápas v rade. Vo štvrtok podľahli Rangers, v sobotu Islanders (0:3). Autorom víťazného gólu bol v šiestej minúte Frans Nielsen, ktorý skóroval v oslabení. Ostatné dva presné zásahy „Ostrovanov“ zaznamenal Matt Moulson, ktorý sa presadil v 27., resp. 34. minúte. John Tavares a P.A. Parenteau nazbierali po dve prihrávky. Z víťazstva sa radoval aj obranca Milan Jurčina, ktorý odohral takmer 18 a pol minúty, počas ktorých zaknihoval jeden plusový bod, 5 zblokovaných striel, 4 hity, 4 strelecké pokusy a dve trestné minúty. Al Montoya chytil 35 striel a prvý raz v kariére udržal čisté konto. Raz ho ohrozil aj útočník Michal Handzuš (Kings), ktorý odohral viac ako pätnásť a pol minúty. Nazbieral dva mínusové body a na vhadzovaniach mal 66,7 % úspešnosť.

Zo slovenských hráčov v sobotu hral aj brankár Peter Budaj z Colorada. Banskobystrický rodák inkasoval štyri góly z 33 streleckých pokusov a „Lavíny“ prehrali so San Jose Sharks 0:4. Veľký podiel na tom má útočník Devin Setoguchi, ktorý zaznamenal svoj prvý hetrik v National Hockey League. Do streleckej listiny sa zapísal aj Ryane Clowe a obranca Jason Demers dvakrát asistoval. Fínsky gólman Antti Niemi pomohol k tretiemu víťazstvu v rade a ôsmemu z posledných desiatich zápasov 25 úspešnými zákrokmi. Bolo to preňho piate čisté konto v sezóne (dvanáste v kariére). Avalanche ťahajú šnúru desiatich prehier v rade. Naposledy vyhrali 24. januára (proti St. Louis 4:3).

Článok pokračuje pod reklamou

Taylor Hall, jednotka posledného draftu, strelil prvýkrát v kariére hetrik a aj vďaka nemu vyhrali Oilers nad Thrashers 5:3. Pääjärvi a Hemský, ktorý získal aj dve asistencie, tiež skórovali za kanadský klub a brankár Devan Dubnyk zlikvidoval 28 striel. Byfuglien, Ladd a Kane sa presadili za Atlantu. Chris Mason kryl 21 streleckých pokusov.

Lauri Korpikoski strelil v 48. minúte víťazný gól, brankár Iľja Bryzgalov zlikvidoval 30 striel a Phoenix vyhral siedmy raz za sebou po tom, čo v sobotu porazil Predators tesne 3:2. Yandle a Pyatt sa tiež presadili za arizonský klub. Kosticyn a Weber sa postarali o góly Nashville a Erat zaznamenal dve asistencie. Rinne mal na svojom konte 23 zásahov.

Daniel Sedin dal dva góly, vrátane víťazného, Raffi Torres tiež dvakrát skóroval, aby Vancouver zdolal Dallas 5:2. Na víťazstve sa podieľali aj brankár Roberto Luongo (22 úspešných zákrokov), Henrik Sedin, ktorý získal tri body (1+2), a Alexandre Burrows, ktorý dvakrát prihral. O góly Stars sa postarali Neal a Morrow. Andrew Raycroft urobil 33 zákrokov.

Kanadské derby medzi Torontom a Ottawou v základnej hracej dobe gól neprinieslo a o víťazovi rozhodli až samostatné nájazdy. V nich sa presadil len Jason Spezza a „Senátori“ zvíťazili 1:0. Craig Anderson zlikvidoval 47 striel a v premierévom stretnutí v drese Ottawy sa tešil z čistého konta, ktoré bolo preňho prvým v tejto sezóne. Jeho náprotivok James Reimer tiež vychytal shutout po tom, čo kryl 22 striel.

Dainius Zubrus strelil dva góly, Patrik Eliáš získal tri asistencie a New Jersey zaznamenalo siedme víťazstvo v rade po tom, čo vyhralo nad Carolinou 4:1. Gólovo sa na výhre podieľali aj Tallinder (autor víťazného gólu) a Rolston. Johan Hedberg zaknihoval 24 zákrokov a prekonať ho dokázal len Dwyer. Cam Ward chytil 21 striel.

Mike Santorelli premenil ako jediný svoj nájazd a rozhodol o víťazstve Panthers, ktorí vo floridskom derby vyhrali nad Tampou Bay 3:2. Santorelli skóroval aj v normálnej hracej dobe a do streleckej listiny sa zapísal aj Booth. Clemmensen pomohol k výhre 34 zákrokmi. O góly Lightning sa postarali Bergeron a Bergenheim.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 29/33 - - - - - -
Ľubomír Višňovský (ANA) 15:38 0 1 1 -3 0 0
Milan Jurčina (NYI) 18:26 0 0 0 +1 4 2
Michal Handzuš (LAK) 15:39 0 0 0 -2 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies