Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Calgary vyhralo zápas Heritage Classic

V nedeľu sa v NHL odohralo päť zápasov, v ktorých sa slovenskí hokejisti do bodovania nezapísali. Lahôdku dňa bol zápas Herritage Classic hraný pod holým nebom, v ktorom zvíťazilo domáce Calgary.

Diváci v Calgary sa na McMahonovom štadióne dočkali menej fyzického, ale ofenzívneho hokeja, ktorý viedol k víťazstvu domáceho tímu. 41 022 divákov priamo na štadióne sledovalo cestu Flames za víťazstvom 4:0 nad Montrealom Canadiens, ku ktorému výraznou mierou dopomohol brankár Miikka Kiprusoff, ktorý zastavil všetkých 39 striel „Habs“ a vychytal svoje štvrté čisté konto v ročníku. Rene Bourque sa tešil z gólu dvakrát a presadili sa aj Anton Babčuk a Alex Tanguay. Calgary sa stalo ešte len druhým tímom, ktorý vyhral zápas pod holým nebom pred domácimi fanúšikmi. Carey Price zaznamenal 33 zákrokov.

Patrick Sharp a Bryan Bickell sa strelecky presadili v normálnom hracom čase a Patrick Kane sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch, aby doviedol Chicago Blackhawks k domácemu víťazstvu 3:2 nad Pittsburghom Penguins. Corey Crawford zastavil 24 striel hostí. Prekonali ho Matt Cooke a Brett Sterling, ktorý tri minúty a 18 sekúnd pred koncom vynútil predĺženie. Marc-Andre Fleury zápas ukončil s 29 zákrokmi a zneškodnil aj tri strelecké pokusy Tomáša Kopeckého, ktorý si na svoje konto pripísal aj jeden mínusový bod. V zápase odohral len 10 minút a 14 sekúnd. Marián Hossa strávil v akcii takmer 19 minút a na svoje konto si pripísal dve strely na bránu a dve trestné minúty za hákovanie.

Claude Giroux a Daniel Carcillo strelili dôležité góly v druhej tretiny a Philadelphia Flyers porazila New York Rangers pomerom 4:2. Rangers viedli po prvýkrát v ôsmich zápasoch 1:0 po góle Wojteka Wolskiho, no Jeff Carter do konca prvej tretiny dokázal vyrovnať. V tretej tretine pridal gól do prázdnej brány Kris Versteeg, pre ktorého to bol premiérový gól v drese „letcov“. Brian Boucher skončil zápas s 37 zákrokmi a prekonať ho dokázal ešte aj Derek Stepan. Marián Gáborík, ktorý pre nešpecifikované zranenie odohral len štyri minúty a 39 sekúnd, ho ohrozil jednou strelou. Obranca Flyers Andrej Meszároš odohral takmer 18 a pol minúty. Počas tohto času zaznamenal jeden strelecký pokus, dve zblokované strely a tri bodyčeky.

Článok pokračuje pod reklamou

Obranca Andrej Sekera, ktorý nebodoval v 19 zápasoch v rade, sledoval po rozhodnutí trénera Lindyho Ruffa tretiu prehru Sabres v rade len v obleku. Buffalo tento raz nestačilo na Washington, ktorý zvíťazil tesne 2:1 vďaka gólom Mathieua Perreaulta a Marcusa Johansona. Simeon Varlamov zaznamenal 28 zákrokov a prekonal ho len Jason Pominville. Ryan Miller zaknihoval 37 zákrokov, no na bodový zisk pre jeho tím to nestačilo. Capitals vyhrali druhý zápas z posledných šiestich.

Hokejisti Detroitu Red Wings zaknihovali piate víťazstvo v rade, keď si v nedeľnom stretnutí poradili s Minnesotou Wild pomerom 2:1. O víťazstvo sa zaslúžili Pavel Dacjuk a Todd Bertuzzi, ktorí sa presadili v samostatných nájazdoch. Jimmy Howard zaznamenal 25 zákrokov a v normálnom hracom čase sa presadil kapitán Nicklas Lidstrom, ktorý v 42. minúte otvoril stav zápasu. Bod za remízu zabezpečil domácemu tímu Martin Havlát. Prvou hviezdou duelu sa stal brankár Niklas Backstrom, ktorý zastavil 38 striel Red Wings.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Andrej Meszároš (PHI) 18:22 0 0 0 0 1 0
Marián Gáborík (NYR) 04:39 0 0 0 0 1 0
Marián Hossa (CHI) 18:42 0 0 0 0 2 2
Tomáš Kopecký (CHI) 10:14 0 0 0 -1 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies