Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Budaj vychytal víťazstvo, Thornton strelil svoj 300. gól

V utorok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo desať stretnutí, v ktorých sa predstavilo aj päť slovenských hráčov. Peter Budaj vychytal víťazstvo, ktoré si vychutnaj aj Zdeno Chára. Do bodovania sa nezapísal nikto, Milan Jurčina sa zranil.

Obranca Erik Johnson po svojej výmene povedal, že sa posnaží, aby St. Louis banovalo, že ho vymenilo. Trvalo tri dni, aby tak urobil. Najvyťažovanejší muž zápasu strelil svoj šiesty gól v sezóne, ktorým pomohol Coloradu k víťazstvu 4:3 nad Blues. „Tak skvelé pocity – unikátna skúsenosť. Nemyslím si, že to mohlo dopadnúť lepšie,“ povedal Johnson po zápase. K ukončeniu desaťzápasovej série prehier pomohol 42 zákrokmi aj Peter Budaj, ktorý zaknihoval piatu výhru v rade nad St. Louis. Prvou hviezdou zápasu sa však stal Paul Stastny, ktorý strelil víťazný gól a pridal k nemu aj dve asistencie. Do streleckej listiny sa zapísali aj David Jones a Milan Hejduk. John-Michael Liles zaznamenal dve asistencie. Budaja prekonali Patrik Berglund, Chris Stewart a Andy McDonald.

Z víťazstva sa tešil aj kapitán Bruins Zdeno Chára, ktorého tím zdolal Calgary pomerom 3:1. Tim Thomas, ktorý v posledných dvoch zápasoch oddychoval, zaknihoval 28 zákrokov a stal sa prvou hviezdou zápasu, v ktorom strelil dva góly Milan Lucic (druhý do prázdnej brány), dve asistencie zaznamenal David Krejčí a víťazný gól putoval na konto Brada Marchanda. Jediný gól Flames vsietil Curtis Glencross, Miikka Kiprusoff opustil duel s 26 zákrokmi. Chára bol po Tomášovi Kaberlem druhým najvyťažovanejším hráčom svojho mužstvo, keď v utorok odohral 22 minút a 48 sekúnd. Na svoje konto si pripísal plusový bod, jednu strelu a jednu zblokovanú strelu.

Shane Doan odohral svoj 1098. zápas v drese organizácie Winnipegu/Phoenixu, čím vyrovnal klubový rekord Teppa Numminena. Tento míľnik potom oslávil víťazným gólom v predĺžení, ktorým rozhodol o víťazstve Coyotes 3:2 nad Philadelphiou, ktoré bolo pre tím z Arizony ôsmym v rade. V normálnej hracej dobe sa strelecky presadili Eric Belanger a Taylor Pyatt. Iľja Bryzgalov vyhral súboj ruských brankárov, keď zaznamenal 37 zákrokov. Prekonali ho len Ville Leino a Claude Giroux. Sergej Bobrovsky zastavil 26 striel. V akcii nechýbal ani obranca Andrej Meszároš, ktorý odohral 19 minút a 15 sekúnd, počas ktorých zaznamenal jeden mínusový bod, päť streleckých poklusov a štyri trestné minúty za hrubosť a narazenie.

Článok pokračuje pod reklamou

Columbus strelil štyri góly v tretej tretine, aby porazil Nashville 4:0. Steve Mason zaznamenal 20 zákrokov, aby vychytal svoj 18. shutout v kariére. Dvoma gólmi sa prezentoval kapitán Rick Nash, ku ktorému sa na listine strelcov pripojili Matt Calvert a Antoine Vermette. Po dve asistencie zaznamenali Fedor Tjutin a Kris Rusell. Blue Jackets, ktorý majú v posledných 16 zápasoch bilanciu 10-3-3, sa opäť priblížili k postupu do play-off. Hoci sú na 12. mieste, strácajú naň len dva body. Nashville prehral druhý zápas v rade. Marek Svatoš odohral v zápase necelých 11 minút a zaznamenal jeden strelecký pokus a jeden mínusový bod.

Slovenský obranca Milan Jurčina zvládol odohrať len dve minúty a 18 sekúnd pred tím, než nočný zápas proti Torontu predčasne opustil pre zranenie slabín. Počas troch striedaní zaznamenal jeden bodyček. Islanders v utorok odišli z Toronta bez bodového zisku. Maple Leafs vyhrali tesne 2:1, keď sa strelecky presadili Clarke MacArthur a Phil Kessel, a James Reimer zaznamenal 28 zákrokov, aby sa stal prvou hviezdou zápasu, v ktorom ho počas prvej tretiny trápili problémy s bolesťami brucha. „Necítil som sa veľmi dobre. Bola to psychická bitka, pokúšal som sa koncentrovať a nerobiť veľa. Bolo trochu ťažké chytať,“ povedal Reimer, ktorému doktori po prvej tretine podali lieky na upokojenie jeho problému. Prekonal ho len Matt Moulson. Al Montoya zastavil 23 striel.

Joe Thornton strelil svoj jubilejný 300. gól v kariére a zaznamenal dve asistencie pri dvoch góloch Devina Setoguchiho, aby San Jose zdolalo Detroit pomerom 4:3. Z gólu sa tešil aj Ryane Clowe, zatiaľ čo Antti Niemi zaznamenal 35 zákrokov. Dva góly mu strelil Danny Cleary a v závere zápasu ho ešte prekonal Henrik Zetterberg. Jimmy Howard zaznamenal 39 zákrokov.

Wojtek Wolski strelil vyrovnávajúci gól 110 sekúnd pred koncom normálneho hracieho času a potom sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch, aby rozhodol o víťazstve Rangers 4:3 nad Carolinou. Henrik Lundqvist zaznamenal 30 zákrokov a z gólov sa tešili aj Brandon Prust a Ryan Callahan. Hurricanes nepomohli ani dva góly Jussiho Jokinena a 43 zákrokov Cama Warda. Strelecky sa presadil aj Jay Harrison.

Nick Palmieri sa presadil počas presilovej hry v závere zápasu a Johan Hedberg zastavil 19 striel, aby vychytal svoje 17. čisté konto v kariéry v zápase, v ktorom Devils zdolali Dallas 1:0. Pre New Jersey to bolo už ôsme víťazstvo v sérii a 16. v posledných 19 zápasoch. Iľja Kovaľčuk zaznamenal asistenciu, aby rozšíril svoju bodovú sériu na 11 duelov.

Efektný gól Pierre-Marc Boucharda ukončil zápas, v ktorom Minnesota porazila Edmonton pomerom 4:1. Martin Havlat, Kyle Brodziak a Jared Spurgeon sa tiež strelecky presadili za tím zo St. Paul, ktorý doma porazili Edmonton už po 15. raz v sérii. Niklas Backstrom prispel k výhre 20 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Kurtis Foster.

David Desharnais a Brian Gionta strelili dva góly v rozmedzí 67 sekúnd na začiatku prvej tretiny, Carey Price urobil 12 zo svojich 37 zákrokov v tretej dvadsaťminútovke, a Montreal porazil Vancouver pomerom 3:2. Andrej Kosticyn ukončil svoje 12-zápasovú suchoty a Canadiens uspeli vo Vancouveri po prvýkrát za viac ako 10 rokov. Mikael Samuelsson a Henrik Sedin strelili góly domáceho mužstva.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 42/45 - - - - - -
Milan Jurčina (NYI) 02:18 0 0 0 0 0 0
Andrej Meszároš (PHI) 19:15 0 0 0 -1 5 4
Marek Svatoš (NAS) 10:44 0 0 0 -1 1 0
Zdeno Chára (BOS) 22:48 0 0 0 +1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies