Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Dvojbodový Sekera druhou hviezdou zápasu

V ôsmich sobotňajších dueloch zámorskej NHL hralo aj päť Slovákov. Do bodovania sa zapísal len Andrej Sekera, ktorý získal dva body. Z výhier sa tešili Svatoš, Chára a Handzuš.

Slovenský obranca Andrej Sekera sa v sobotu proti Detroitu vrátil do zostavy Buffala po tom, čo v predchádzajúcich troch zápasoch sedel na tribúne. Bojnický rodák otvoril na konci trinástej minúty skóre zápasu svojím druhým tohtosezónnym gólom a o dve minúty neskôr prihral na gól Mikea Griera, ktorý dostal Sabres do dvojgólového vedenia. To napokon Buffalo neudržalo. V polovici zápasu znížil na 1:2 Pavel Dacjuk a 58 sekúnd pred koncom riadnej hracej doby poslal duel do predĺženia Jiří Hudler. V predĺžení diváci gól nevideli a o víťazovi rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých sa presadili len „Červené krídla“ Dacjuk a Hudler. Sekera, ktorý sa stal druhou hviezdou zápasu, odohral devätnásť minúty, počas ktorých nazbieral aj dva plusové body a jednu strelu. „Andrej hral veľmi dobre. Výborne korčuľoval a celý zápas bojoval,“ povedal po zápase pre Buffalo News kouč Sabres Lindy Ruff. Detroit nastúpil v tomto ročníku proti tímom zo Severovýchodnej divízie päťkrát a ani raz neprehral.

24-ročný krídelník Erik Condra (draftovaný v roku 2006 z 211. priečky) strelil v sobotu proti Philadelphii svoje prvé dva góly v Národnej hokejovej lige a veľkou mierou sa podieľal na víťazstve Ottawy v pomere 4:1. V drese kanadského tímu, ktorý je momentálne v tabuľke Východnej konferencie na poslednom mieste, sa strelecky presadili aj Nick Foligno a Chris Phillips (prvý gól v ročníku). Brankár Craig Anderson zlikvidoval 30 striel. Prekonať ho dokázal len Scott Hartnell, ktorý otvoril v 20. minúte skóre zápasu. Štyrikrát Andersona ohrozil obranca Andrej Meszároš, ktorý hral viac ako 21 a pol minúty. V drese Senators nastúpil útočník Marek Svatoš. Na ľade strávil trinásť minút, počas ktorých zaknihoval dve strely a dve trestné minúty.

Útočník Vancouveru Manny Malhotra otvoril v sedemnástej minúte skóre atraktívneho stretnutia, v ktorom proti domácim Canucks nastúpili Bruins z Bostonu, no bol to posledný gól, ktorý kanadský klub v tomto dueli strelil. V ďalších minútach sa do listiny strelcov zapísali len hráči Bruins. Menovite Nathan Horton, Milan Lucic (víťazný gól) a Patrice Bergeron. Lucic získal aj dve asistencie a stal sa prvou hviezdou stretnutia. Slovenský obranca a kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral viac ako 27 minút a stal sa najvyťažovanejším hráčom zápasu. Do štatistík si zapísal jeden plusový bod a tri strelecké pokusy. Bruins zvíťazili štvrtýkrát za sebou.

Článok pokračuje pod reklamou

Jarret Stoll strelil v 46. minúte svoj 17. gól v prebiehajúcom ročníku, ktorým rozhodol o výhre Kings nad Avalanche v pomere 4:3. Anže Kopitar, Alex Martinez a Drew Doughty dostali kalifornský tím v úvodných dvoch tretinách do trojgólového vedenia, ktoré na začiatku tretej dvadsaťminútovky navýšil spomínaný Stoll. Avalanche však v 53. až 54. minúte strelili dva góly, ktorých autorom bol David Jones, a zdramatizovali duel. Tridsať sekúnd pred koncom normálnej hracej doby sa z gólu tešil aj Paul Stastny, no vyrovnajúci sa už Colorado nepodarilo streliť. Z víťazstva mal radosť aj útočník Michal Handzuš, ktorý hral sedemnásť minút a nazbieral jeden mínusový bod. Okrem toho vyhral päť vhadzovaní z pätnástich (33,3%).

Alex Kovalev premenil ako jediný svoj nájazd a rozhodol o víťazstve Pittsburghu nad Torontom v pomere 6:5. Ruský útočník skóroval aj v riadnom hracom čase. O ďalšie presné zásahy Penguins sa postarali Letestu, Jeffrey, Talbot a Rupp. Gólman Marc-Andre Fleury zlikvidoval 26 streleckých pokusov. Lupul (dva), Armstrong, MacArthur a Phaneuf sa zapísali do streleckej listiny za Toronto, ktoré bodovali šiesty raz v rade (4-0-2). Brankár James Reimer chytil 35 striel.

Alex Goligoski strelil svoj premiérový gól v drese Stars a zaznamenal aj jednu asistenciu a svojmu zamestnávateľovi pomohol k tesnej výhre nad Nashvillom v pomere 3:2. Víťazný gól putuje na konto Erikssonovi a za Dallas sa gólovo presadil aj Wandell. Kari Lehtonen zlikvidoval 25 striel a prekonať ho dokázali len Suter a Wilson. Legwand získal dve prihrávky a brankár Pekka Rinne zaznamenal 22 zákrokov. Predators prehrali štvrtý duel v rade.

Andrej Kosticyn strelil na začiatku 56. minúte štvrtý gól Montrealu, ktorý vyhral v domácom prostredí nad Carolinou tesne 4:3. Cammalleri, Eller a Plekanec tiež skórovali za kanadský klub a brankár Alex Auld kryl 28 striel. Z hráčov Caroliny sa do listiny strelcov zapísali Jokinen, Ruutu a Stillman, ktorého Hurricanes získali vo štvrtok z Floridy. Gólman Cam Ward chytil 23 striel.

Alexandr Siomin strelil v 46. minúte svoj 22. gól v tomto ročníku, ktorý bol v konečnom zúčtovaní víťazný, a Washington vyhral na domácom ľade nad Islanders 3:2. Laich a Knuble sa postarali o ďalšie dva góly Washingtonu a brankár Michael Neuvirth urobil 29 zákrokov. Okposo a Hamonic boli strelcami dvoch gólov newyorského klubu. Gólman Al Montoya zneškodnil 19 striel.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Andrej Sekera (BUF) 18:58 1 1 2 +2 1 0
Marek Svatoš (OTT) 13:05 0 0 0 0 2 2
Andrej Meszároš (PHI) 21:40 0 0 0 0 4 0
Zdeno Chára (BOS) 27:41 0 0 0 +1 3 0
Michal Handzuš (LAK) 17:03 0 0 0 -1 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies