Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
01:30info
NYI
CAR
«

Sumáre

Sekera sa rozbehol, opäť skončil dvojbodový

Obranca Andrej Sekera zaknihoval aj v treťom zápase po návrate do zostavy dva kanadské body a vo štvrtok sa stal jediným Slovákom, ktorý bodoval. V jedenástich dueloch sa spolu predstavili piati slovenskí hráči.

Slovenský obranca Andrej Sekera zaznamenal asistencie pri oboch góloch svojho tímu a v posledných troch dueloch nazbieral šesť kanadských bodov. Vo štvrtok bol s 22 minútami a 23 sekundami druhým najvyťažovanejším hráčom tímu, zaznamenal tri strelecké pokusy a päť zblokovaných striel, no k víťazstvu Sabres v dôležitom zápase proti Hurricanes to neviedlo. Na góly Stevea Montadora a Brada Boyesa dokázali vzápätí odpovedať Jiří Tlustý a Chad LaRose. Duel po 60 minútach skončil nerozhodne, no už po 26 sekundách predĺženia rozhodol o víťazstve Caroliny Jamie McBain. Cam Ward zaknihoval 27 zákrokov a Carolina sa posunula na siedme miesto v tabuľke Východnej konferencie, kde má trojbodový náskok pred deviatym Buffalom.

Víťazná séria Bostonu neskončila ani v domácom prostredí. Milan Lucic sa v 57. minúte dostal k dorážke, po ktorej strelil svoj 28. gól v sezóne, ktorým rozhodol o tesnom víťazstve Bruins 2:1 nad Tampou Bay. Vďaka siedmemu víťazstvu v rade, sa osamostatnil na druhom mieste poradia Východnej konferencie. Tim Thomas zaznamenal 27 zákrokov a strelecky sa presadil aj Steve Kampfer. Jediným úspešným strelcom Lightning bol Eric Brewer, ktorý v 25. minúte otvoril skóre zápasu. Mike Smith zaznamenal 26 zákrokov. Slovenský obranca Zdeno Chára ho ohrozil dvakrát, no počas necelých 26 minút, ktoré strávil na ľade, nebodoval. Zblokoval však tri strely súpera a zaznamenal aj jeden bodyček.

Útočník Marek Svatoš stále čaká na svoj prvý bod v drese Ottawy. Vo štvrtok odohral 14 a pol minúty a na svoje konto si pripísal jeden mínusový bod a dva strelecké pokusy. Tešil sa z víťazstva svojho tímu, ktorý zdolal Atlantu pomerom 3:1. Bobby Butler strelil na začiatku tretej tretiny víťazný gól a Craig Anderson opäť dokázal, že mu výmena prospela. Duel opustil so 42 zákrokmi. Strelecky sa presadili aj Colin Greening a Nick Foligno. Hoci boli Thrashers aktívnejší a svojho súpera prestrieľali pomerom 43:24, z gólu sa tešili len raz. Ako jediný sa presadil v 47. minúte obranca Dustin Byfuglien. Atlanta zaregistrovala 11. prehru v posledných 13 zápasoch a na postupové miesto jej chýba už sedem bodov.

Článok pokračuje pod reklamou

Z víťazstva sa tešil aj center Michal Handzuš, ktorého Los Angeles vo štvrtok na domácom ľade privítalo Phoenix. Hostia mali v zápase navrch, no Jonathan Bernier zastavil všetkých 25 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto v tomto ročníku. Ani Iľja Bryzgalov nechytal zle, no jeden gól predsa inkasoval. V 53. minúte ho prekonal Jarret Stoll, ktorý svojím 18. gólom rozhodol o osude stretnutia. Handzuš v ňom odohral 16 minút a 10 sekúnd, počas ktorých zaznamenal dva strelecké pokusy. Vhadzovania mu príliš nevychádzali – vyhral tri zo štrnástich (21,4 %).

Darryl Boyce strelil víťazný gól v závere tretej tretiny, aby Toronto zaknihovalo víťazstvo 3:2 nad Philadelphiou, ktorým si stále udržiava reálne nádeje v účasť v bojoch o Stanleyho pohár. Strelecky sa za Maple Leafs presadili aj Nikolaj Kulemin a Dion Phaneuf. James Raimer zastavil 28 striel Flyers a prekonať ho dokázal len Kris Versteeg, ktorý svojmu bývalému klubu strelil dva góly. Sergej Bobrovsky ukončil duel s 30 zákrokmi. V zápase nechýbal ani slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý v ňom odohral 19 a po minúty. Na svoje konto si pripísal mínusový bod, jednu strelu a šesť trestných minút.

Casey Wellman, povolaný do prvého tímu pár hodín pred stretnutím, strelil svoj druhý gól v NHL, ktorým rozhodol o víťazstve Minnesoty 3:1 nad NY Rangers. Veľkú zásluhu na víťazstve mal aj Jose Theodore, ktorý ukončil duel so 40 zákrokmi. Kyle Brodziak a Pierre-Marc Bouchard sa tiež zapísali do streleckej listiny a hráči Wild ukončili sériu dvoch prehier. Jediný gól domáceho tímu strelil Sean Avery.

Carey Price urobil 30 zákrokov, aby vychytal svoje siedme čisté konto v prebiehajúcej sezóne a doviedol Canadiens k víťazstvu 4:0 nad Floridou. O góly Montrealu sa postarali dvojbodoví Andrej Kosticyn a Lars Eller, ako aj Hal Gill a David Desharnais. Po dve asistencie zaznamenali Travis Moen a James Wisniewski. Canadiens vyhrali štyri zápasy z posledných piatich.

Vancouver nenadviazal na víťazstvo proti Columbusu a s ďalším tímom z Centrálnej divízie vo štvrtok prehral. Pekka Rinne vychytal svoj piaty shutout v sezóne, keď zastavil všetkých 29 striel, a Nashville sa tešil z víťazstva 3:0, o ktoré sa strelecky postarali Blake Geoffrion, Patric Hornqvist a David Legwand, ktorý uzavrel stav zápasu strelou do prázdnej brány. Roberto Luongo zaznamenal 26 zákrokov.

Dany Heatley strelil prvé dva góly Sharks, aby doviedol San Jose k domácemu víťazstvu 3:1 nad Detroitom. Antti Niemi zastavil 26 striel Red Wings a Patrick Marleau strelil gól a pridal jednu asistenciu. Jediný gól hostí strelil Tomas Holmstrom, no ani ten nezabránil kalifornskému klubu zaknihovať ôsme víťazstvo v rade.

Jason Arnott, nová posila Capitals, strelil rozhodujúci gól v závere tretej tretiny a Washington porazil St. Louis 3:2, aby zaknihoval tretie víťazstvo v rade. Michal Neuvirth zastavil 25 striel a zaknihoval svoje 21. víťazstvo v sezóne, čím vytvoril klubový rekord nováčika. Scott Hannan a Niklas Backstrom sa tiež tešili z gólu, Alexandr Ovečkin zaznamenal dve asistencie. Góly Blues vsietili Alex Steen a B.J. Crombeen.

Devan Dubnyk zneškodnil v prvej tretine trestné strieľanie R.J. Umbergera a duel proti Columbusu ukončil s 26 zákrokmi, aby svojmu tímu pomohol k víťazstvu 4:2. Taylor Hall zaznamenal gól a asistenciu, Shawn Horcoff zaznamenal dve asistencie a do streleckej listiny sa zapísali aj Sam Gagner, Jordan Eberle a Andrew Cogliano. Hall zaznamenal hetrik Gordieho Halla, keď sa v druhej tretine pobil s Derekom Dorsettom. Pri svojej prvej bitke v NHL utrpel zranenie ľavého členku. Matt Calvert a Scottie Upshall strelili góly Blue Jackets.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Andrej Meszároš (PHI) 19:23 0 0 0 -1 1 6
Andrej Sekera (BUF) 22:23 0 2 2 0 3 0
Zdeno Chára (BOS) 25:50 0 0 0 0 2 0
Marek Svatoš (OTT) 14:24 0 0 0 -1 2 0
Michal Handzuš (LAK) 16:10 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Marchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Veľká rana pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je neistý! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies