Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Višňovský strelil hetrik, Hossa dvakrát prihral

V piatich piatkových stretnutiach NHL vyhrali štyri domáce tímy a dokopy nastúpili štyria Slováci. Najviac sa darilo Ľubomírovi Višňovskému, ktorý strelil hetrik a získal aj jednu asistenciu. Marián Hossa dvakrát asistoval.

Absolútnou hviezdou večera sa v piatok v kanadsko-americkej NHL stal slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý v Anaheime predviedol one man show. Topoľčiansky rodák strelil druhýkrát vo svojej kariére hetrik, ku ktorému pridal aj jednu asistenciu, a stal sa prvou hviezdou stretnutia. Skúsený bek odohral takmer 25 a pol minúty (nazbieral aj jeden plusový bod a štyri strely) a práve on sa postaral o víťazný gól, ktorý strelil štyri sekundy pred koncom predĺženia. Ducks vyhrali nad divíznym rivalom z Dallasu 4:3. Strelcom ďalšieho presného zásahu kalifornského tímu bol Teemu Selänne, ktorý vyrovnal 63 sekúnd pred koncom tretej tretiny na 3:3. Kapitán Ryan Getzlaf trikrát nahral. Dan Ellis pomohol k víťazstvu 23 zákrokmi. Prekonať ho dokázali Jamie Benn, Adam Burish a Loui Eriksson, ktorí sa do listiny strelcov zapísali v druhej dvadsaťminútovke.

Chicago pokračuje v skvelých výkonoch a v piatok vyhralo siedmy zápas v rade, keď na domácom ľade zdolalo Carolinu 5:2. Rozhodujúci gól strelil na začiatku tretej tretiny Ryan Johnson, ktorý sa presadil prvý raz v tomto ročníku, a stal sa druhou hviezdou duelu. Prvou sa stal slovenský útočník Marián Hossa, ktorý zaznamenal dve asistencie. Trenčiansky odchovanec bodoval šiestykrát v rade. Proti Caroline odohral viac ako 17 minút, počas ktorých nazbieral aj jeden plusový bod a tri strely. Druhý Slovák v drese „čiernych jastrabov“, Tomáš Kopecký, strávil na ľade viac ako jedenásť minút a do štatistík si zapísal len jednu strelu. O ostatné góly Chicaga sa postarali Jonathan Toews, Bryan Bickell, Dave Bolland a Patrick Kane. Campoli a Sharp dvakrát asistovali. Coreyho Crawforda, ktorý vyhral 25. tohtosezónny zápas, prekonali len Eric Staal a Jeff Skinner.

Ako jediný sa zo slovenských hráčov z víťazstva neradoval útočník Marek Svatoš, ktorý hrá za Ottawu. Tím z hlavného mesta Kanady prehral s NY Rangers 1:4. O víťazný presný zásah sa postaral Artem Anisimov, ktorý sa do listiny strelcov zapísal v polovici 27. minúty. Václav Prospal, Mats Zuccarello tiež skórovali za manhattanský tím. Jediný gól Senators zaznamenal v 45. minúte Sergej Gončar. Henrik Lundqvist prispel k víťazstvu 28 zásahmi. Raz ho ohrozil aj Svatoš, ktorý si do štatistík zapísal aj jeden mínusový bod a dve trestné minúty. V zápase odohral viac ako dvanásť a pol minúty.

Článok pokračuje pod reklamou

Ruský krídelník Iľja Kovaľčuk strelil víťazný gól 25 sekúnd pred koncom predĺženia a New Jersey vyhralo nad Pittsburghom 2:1. Kovaľčuk zaznamenal druhý víťazný gól v rade a desiaty v tejto sezóne, čím sa v tejto štatistike dostal na prvú priečku pred svojho krajana Alexa Ovečkina. Druhý gól Devils strelil Zajac a Martin Brodeur chytil 25 striel. Jediným úspešným strelcom „tučniakov“ bol Kennedy.

V piatok sa odohral aj duel medzi Calgary a Columbusom, v ktorom sa zrodila výhra Calgary v pomere 4:3. Rozhodujúci gól strelil na začiatku 31. minúty v presilovej hre Glencross, ktorý získal aj dve asistencie. Jokinen, Iginla a Bourque tiež skórovali za víťazné mužstvo a brankár Kiprusoff zlikvidoval 37 striel. Prekonať ho dokázali Rivet, Vermette a Hejda.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Ľubomír Višňovský (ANA) 25:28 3 1 4 +1 4 0
Marián Hossa (CHI) 17:09 0 2 2 +1 3 0
Tomáš Kopecký (CHI) 11:18 0 0 0 0 1 0
Marek Svatoš (OTT) 12:38 0 0 0 -1 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies