Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Sekera opäť dvojbodový, Gáborík a Jurčina späť v akcii

V nedeľu sa odohralo šesť stretnutí, v ktorých sa predstavili piati slovenskí hráči. Marián Gáborík a Milan Jurčina sa vrátili do akcie, zatiaľ čo Andrej Sekera pokračoval vo svojej bodovej sérii. Hviezdou večera sa stal päťbodový Ryan Callahan.

Obranca Andrej Sekera dokazuje, že snaha sa vyplatí. V prvom zápase po návrate do zostavy ukončil gólové a bodové suchoty, no teraz zrazu v supersérii. V nedeľu odohral svoj piaty zápas v rade, v ktorom zaznamenal dva kanadské body. Tentokrát pomohol dvoma asistenciami k víťazstvu 3:2 nad Minnesotou. Víťazný gól strelil Drew Stafford, Jhonas Enroth zaknihoval 24 zákrokov a Sabres sa posunuli na ôsme miesto vo Východnej konferencii. Strelecky sa presadili aj Jason Pominville a Rob Niedermayer, ktorý dorazil do brány strelu Sekeru. Slovenský obranca odohral v zápase 21 minút a 13 sekúnd, počas ktorých zaknihoval aj dva plusové body a tri strelecké pokusy. Enrotha prekonali počas druhej tretiny Warren peters a Marek Židlický. Jose Theodore ukončil zápas s 30 zákrokmi.

Rangers v nedeľnom stretnutí privítali Philadelphiu a diváci v Madison Square Garden sa dočkali na ľade aj svojej „desiatky“. Marián Gáborík nastúpil do akcie po prvýkrát v posledných siedmich zápasoch. Na ľade strávil 14 a pol minúty, zaznamenal dve trestné minúty a štyri strelecké pokusy. Do bodovania sa nezapísal, no nevadilo to. Rangers zničili Flyers pomerom 7:0 a absolútnou hviezdu zápasu sa stal jeho spoluhráč Ryan Callahan, ktorý strelil štyri góly a k nim pridal aj asistenciu. Henrik Lundqvist zastavil všetkých 24 striel, aby vychytal svoj deviaty shutout v sezóne, a do listiny strelcov sa zapísali aj dvojgólový Mats Zuccarello a Artem Anisimov. V drese hostí nechýbal obranca Andrej Meszároš, ktorý odohral 19 minút a 20 sekúnd. Ako jeden z pätice „letcov“ nezaknihoval mínusový bod.

Do akcie sa po zranení vrátil aj obranca Milan Jurčina, ktorý pre poranené slabiny nehral od 22. februára. Na rozdiel od Gáboríka však víťazný návrat nezaznamenal. Islanders na domácom ľade privítali rozbehnuté New Jersey, ktoré sa síce s newyorským mužstvom potrápili, no napokon vyhrali 3:2 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci nájazd premenil v šiestej sérii Brian Rolston, ktorý doviedol Devils k 20. víťazstvu v posledných 24 dueloch. Prvou hviezdou zápasu bol Iľja Kovaľčuk, ktorý strelil gól a na jeden aj prihrával. Okrem neho sa presadil v normálnej hracej dobe aj Rolston. Martin Brodeur zaznamenal 20 zákrokov a puk vyťahoval z brány po góloch Josha Baileyho a Blakea Comeaua. Jurčina ho ohrozil dvoma strelami, no zo stretnutia si odniesol len jeden mínusový bod. V akcii strávil 15 a pol minúty.

Článok pokračuje pod reklamou

V akcii sa predstavil aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorý spolu so spoluhráčmi privítal na domácom ľade silný Vancouver. Ten potvrdil svoje postavenie a Anaheim zdolal 3:0, keď čisté konto vychytal Cory Schneider, ktorý na svoj prvý shutout v kariére potreboval urobiť 26 zákrokov. Z jeho spoluhráčov sa dvakrát presadil Manny Malhotra a raz Daniel Sedin. Jannik Hansen zaznamenal dve asistencie a Canucks vyhrali dva zápasy v rade po prvýkrát za posledné štyri týždne. Ducks ukončili svoju trojzápasovú víťaznú sériu a Dan Ellis zaznamenal 13 zákrokov pri svojej prvej prehre v normálnom hracom čase v drese kalifornského tímu. Višňovský strávil v akcii 24 minút a 36 sekúnd. Schneidera ohrozil štyrmi strelami.

Alexandr Sjomin sa presadil v úvodnej minúte predĺženia, aby rozhodol o víťazstve Washingtonu 3:2 nad Floridou. V normálnej hracej dobe sa presadili Nicklas Backstrom a Boyd Gordon, ktorí pomohli Capitals k posunutiu sa na prvé miesto Juhovýchodnej divízie. Michal Neuvirt urobil 32 zákrokov, aby zaknihoval svoje 22. víťazstvo v sezóne. Prekonať ho dokázali Bill Thomas a David Booth.

Jarome Iginla premenil trestné strieľanie, aby sa stal 10. hráčom NHL, ktorému sa podarilo vsietil 30 gólov v sezóne desaťkrát po sebe. Taktiež pomohol Calgary k víťazstvu 3:2 nad Nashvillom, o ktorom rozhodol v strede tretej tretiny Curtis Glencross. Miikka Kiprusoff zaznamenal 21 zákrokov, Mark Giordano sa tiež zapísal do streleckej listiny a Olli Jokinen pridal dve asistencie. Martin Erat a Ryan Suter sa presadili z hráčov Predators.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 14:28 0 0 0 0 4 2
Andrej Meszároš (PHI) 19:20 0 0 0 0 0 0
Andrej Sekera (BUF) 21:13 0 2 2 +2 3 0
Milan Jurčina (NYI) 15:27 0 0 0 -1 2 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 24:36 0 0 0 0 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies