Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Hossa strelil gól, skvelá séria Sekeru skončila

Utorkový program kanadsko-americkej NHL ponúkol deväť stretnutí, v ktorých sa podarilo bodovať dvojici slovenských hráčov. Marián Hossa strelil gól a Milan Jurčina asistoval. Andrej Sekera nebodoval, Zdeno Chára bol vylúčený do konca zápasu.

Marián Hossa natiahol svoju bodovú sériu na osem zápasov, čím prekonal tú z úvodu sezóny, keď v stredu strelil svoj 19. gól v tejto sezóne. Slovenský útočník ním uzatvoril stav stretnutia, v ktorom Chicago podľahlo Floride 2:3. Domáci Panthers si vytvorili v prvej tretine trojgólový náskok, keď sa postupne presadili David Booth, Clay Wilson a Marty Reasoner. Blackhawks sa podarilo v druhej tretine znížiť zásluhou Patricka Kanea a Hossu, no viac gólov diváci už nevideli. Bolo to predovšetkým zásluhou prvej hviezdy zápasu, ktorou sa stal Tomáš Vokoun. Český brankár zaznamenal 37 zákrokov. Hossa, ktorý na ľade strávil takmer 17 minút, ho ohrozil spolu šesťkrát. Na svoje konto si pripísal aj mínusový bod. Tomáš Kopecký zaznamenal jednu strelu počas 14 minút a šiestich sekúnd strávených v akcii.

Do bodovania sa zo slovenských hráčov zapísal aj obranca Milan Jurčina, ktorý zaznamenal jednu asistenciu pri ceste NY Islanders k víťazstvu 4:3 nad Torontom. Zenon Konopka, Frans Nielsen a Michael Grabner (27. gól v sezóne) strelili góly v normálnom hracom čase, na ktoré vždy dokázal zareagovať niektorý z hráčov Maple Leafs. V prvom prípade to bol Keith Aulie, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. V ďalších dvoch Tim Brent a Nikolaj Kulemin. Zápas spoznal svojho víťaza v predĺžení, v ktorom sa v poslednej minúte strelecky presadil Blake Comeau. Islanders vyhrali 11. zápas z posledných 17 po zápase hviezd. Jurčina vo svojom druhom stretnutí po zranení odohral 18 minút a zaznamenal aj jeden strelecký pokus a jeden mínusový bod.

Andrej Sekera mal za sebou päťzápasovú bodovú sériu, počas ktorej nazbieral spolu 10 bodov. Druhá hviezda minulého týždňa však šiesty duel s bodovým ziskom nepridala. Rob Niedermayer poslal v tretej minúte Buffalo do vedenia nad Pittsburghom, ktorému sa v zvyšnom priebehu zápasu podarilo stav otočiť, aby zaknihoval víťazstvo 3:1. Strelecky sa presadili James Neal, Zbyněk Michálek a Mark Letestu. Všetci traja autori gólov zaznamenali aj po asistencii. Marc-Andre Fleury ukončil duel s 29 zákrokmi a chytil aj tri strely, ktoré naňho vyslal Sekera. Bojnický rodák odohral 22 minút a 40 sekúnd. Zaznamenal aj mínusový bod. Sabres prehrali prvýkrát v normálnej hracej dobe za posledných osem zápasov.

Článok pokračuje pod reklamou

Canadiens zdolali Bruins 4:1 po góloch dvojgólového Larsa Ellera, Briana Giontu a Jamesa Wisniewskiho. Carey Price zaknihoval 30 úspešných zákrokov a Montreal sa tešil z piateho víťazstva v rade. Viac ako nadšenie však po zápase v šatni prevládali obavy. Max Pacioretty bol hospitalizovaný po tom, čo bol Zdenom Chárom narazený na mantinel, do ktorého narazil najskôr hlavou. Krídelník „Habs“ zostal chvíľu ležať na ľade a potom ho museli odniesť na nosidlách, zatiaľ čo Chára bol predčasne poslaný pod sprchy. Pacioretty pri prevoze do nemocnice hýbal končatinami a bol pri vedomý. Minimálne noc však v nej strávi. Chára stihol do vylúčenia odohrať necelých 17 minút. Z jeho spoluhráčov sa presadil len Milan Lucic.

Slovenský brankár Peter Budaj nezabránil prehre Colorada v stretnutí proti Minnesote. Domáci hráči Wild zvíťazili pomerom 5:2, keď Budaja prekonali postupne Martin Havlát, Andrew Brunette, John Madden a Jared Spurgeon. Kyle Brodziak pridal gól do prázdnej brány. Zvyšných 20 striel banskobystrický rodák kryl a na svoje konto si pripísal aj dve trestné minúty za hrubosť. Z jeho spoluhráčov sa presadili Kevin Porter a Paul Stastny. Mužstvo Avalanche od 18. januára odohralo 20 zápasov s otrasnou bilanciou 2-16-2.

Útočník Marek Svatoš sa svojho prvého bodu v drese Senators nedočkal ani v utorok, kedy jeho tím zdolal vo forme hrajúce New Jersey tesným pomerom 2:1. O víťazstve Ottawy rozhodol dvoma gólmi Erik Condra. Ruku k dielu priložil aj Craig Anderson, ktorý zaznamenal 31 zákrokov a prekonať ho dokázal iba Patrik Eliáš. Martin Brodeur opustil duel s 19 zákrokmi. Raz ho ohrozil aj Svatoš, ktorý na ľade strávil 13 minút a šesť sekúnd, počas ktorých si na svoje konto dokázal pripísať dva plusové body. Kým Senators vyhrali piaty duel z posledných ôsmich, New Jersey prehralo v normálnom hracom čase len po tretíkrát v posledných 25 dueloch.

Zo slovenských hokejistov sa v stredu predstavil v akcii aj obranca Andrej Meszároš, ktorý nebodoval, no tešil sa z tímového úspechu. Philadelphia na domácom ľade zdolala Edmonton 4:1 a dočkala sa prvého víťazstva po štyroch prehrách v rade. Jeff Carter strelil dva góly, vrátane víťazného, Danny Briere zaznamenal gól a asistenciu a z gólu sa tešil aj Blair Betts, ktorý poslal puk do prázdnej brány. Sergej Bobrovsky zaknihoval 24 zákrokov a prekonať ho dokázal len Jean-Francois Jacques. Meszároš odohral 22 minút, počas ktorých zaznamenal jeden mínusový bod a jeden strelecký pokus.

Dan Hamhuis sa presadil strelecky dvakrát a svojím druhým gólom rozhodol v predĺžení o víťazstve Vancouveru 4:3 nad Phoenixom. Henrik Sedin a Sami Salo sa tiež presadili z hráčov Canucks, ktorí vyhrali tretí duel v rade. Coyotes prehrali šiesty duel z posledných siedmich. V utorok im nepomohli ani góly Erica Belangera, Shana Doana a Lauriho Korpikoskiho. Belanger pridal aj dve asistencie.

Patrick Marleau strelil svoj 27. gól v sezóne v štvrtej minúte predĺženia, aby rozhodol o víťazstve Sharks 3:2 nad Predators. Ryan Clowe a Justin Braun strelil góly v normálnej hracej dobe, na ktoré dokázali odpovedať Joel Ward a Shea Weber. Antti Niemi zaknihoval pri víťazstve 92% úspešnosť zákrokov. Dany Heatley získal dve asistencie.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 20/24 - - - - - 2
Zdeno Chára (BOS) 16:52 0 0 0 0 1 15
Marián Hossa (CHI) 16:51 1 0 1 -1 6 0
Tomáš Kopecký (CHI) 14:06 0 0 0 0 1 0
Marek Svatoš (OTT) 13:06 0 0 0 +2 1 0
Andrej Meszároš (PHI) 21:55 0 0 0 -1 1 0
Andrej Sekera (BUF) 22:40 0 0 0 -1 3 0
Milan Jurčina (NYI) 17:58 0 1 1 -1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies