Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Halák zvíťazil nad Priceom, Chára dvojbodový

Súboj Jaroslav Halák vs. Carey Price dopadol lepšie pre slovenského brankára, ktorý dovolil svojmu bývalému tímu streliť len jeden gól a po víťazstve 4:1 sa stal prvou hviezdou zápasu. Do bodovania sa zapísali dvojbodový Zdeno Chára a Andrej Meszároš, ktorý strelil gól.

St. Louis, 10. marec. Blues hostia Montreal, bývalý tím Jaroslava Haláka. Slovenský brankár stojí v bráne a oproti nemu nechýba Carey Price. Bežný duel pre oboch brankárov, zaujímavý pre fanúšikov mohol začať. A úvod nevychádzal nášmu krajanovi lepšie. Halák inkasoval ako prvý, keď ho v 13. minúte prekonal Jeff Halpern. Bol to však posledný gól, ktorý inkasoval. Spolu zaznamenal 27 zákrokov, aby doviedol Blues k víťazstvu 4:1. Price inkasoval tri góly z 26 striel. Prekonali ho David Backes, Andy McDonald a Matt D'Agostini. T.J. Oshie pridal gól do prázdnej brány. Prvou hviezdou sa po zápase stal Halák, ktorý po zápase priznal, že až taký bežný zápas to zase preňho nebol: „Bol to pre mňa emocionálny zápas. V Montreale som strávil niekoľko rokov.“

V Bostone sa vo vzájomnom stretnutí proti sebe postavili obrancovia Zdeno Chára a Andrej Sekera. Dva body tentokrát zaknihoval Chára, no z víťazstva sa tešil jeho mladší krajan. Buffalo vyhralo 4:3, keď víťazný gól strelil v štvrtej minúte predĺženia Brad Boyes. Tyler Ennis, Thomas Vanek a Tim Connolly sa presadili v normálnom hracom čase a Ryan Miller zaznamenal 26 zákrokov. Chára, ktorý podal dobrý výkon a verný svojmu štýlu hry súperov bodyčekoval aj napriek tomu, že jeho zákrok na Maxa Paciorettyho je vyšetrovaný políciou, zaznamenal dve asistencie pri góloch Marka Recchiho a Gregoryho Campbella. Strelecky sa presadil aj Nathan Horton a Tim Thomas zaznamenal 41 zákrokov. Dvakrát ho ohrozil aj Sekera, ktorý odohral 23 a pol minúty a zaznamenal aj mínusový bod. Väčšia pozornosť sa však pochopiteľne venovala Chárovi. Trenčiansky rodák sa hneď v úvode prezentoval bodyčekom na Jasona Pominvillea, za ktorý si vyslúžil od divákov skandovanie: „Chara! Chara!“ „Je to niečo, čo veľmi oceňujem. Nevidím dôvod, aby som menil moju hru alebo štýl hry. Budem pokračovať vo fyzickej a tvrdej hre,“ povedal po stretnutí kapitán Bruins, ktorý zaznamenal aj dva plusové body počas 26 minút strávených na ľade.

Obranca Andrej Meszároš strelil v piatej minúte štvrtkového zápasu svoj šiesty gól v prebiehajúcej sezóne, ktorým naštartoval cestu Philadelphie k víťazstvu 3:2 nad Torontom. Rodák z Považskej Bystrice využil presilovú hru a strelil otvárací gól zápasu 70 sekúnd po tom, čo bol vylúčený na päť minút + do konca zápasu Mike Komisarek, ktorý sa dopustil nebezpečného bodyčeku na Daniela Carcilla. Víťazný gól strelil Claude Giroux a strelecky sa presadil i Darroll Powe, zatiaľ čo Brian Boucher zastavil 27 striel Maple Leafs. Z domácich hráčov ho dokázali prekonať len Mikhail Grabovski a Joffrey Lupul. Meszároš v zápase odohral 22 minút a 41 sekúnd. Jamesa Reimera ohrozil dvoma strelami.

Článok pokračuje pod reklamou

Všetko, čo Ottawa potrebovala pre úspech vo štvrtok proti Floride, boli brankár Craig Anderson a obranca Erik Karlsson. Talentovaný Švéd strelil dva góly a Anderson zastavil 33 striel, aby Senators zdolali Panthers pomerom 2:1. Čisté konto americkému brankárovi pokazil v 56. minúte obranca Clay Wilson. Anderson inkasoval jeden alebo menej gólov v siedmich z jeho deviatich štartov za „Sens“. Tentokrát porazil v dueli svojho niekdajšieho kolegu z floridského klubu Tomáša Vokouna. Ten stretnutie opustil s 37 zákrokmi. Slovenský útočník Marek Svatoš ho ohrozil jednou strelou, no neúspešne. Na svoje konto si pripísal len jeden mínusový bod. Na ľade strávil 10 minút.

Nick Spaling strelil dva góly, Joel Ward a Martin Erat zaznamenali po góle a asistencii, a Pekka Rinne zastavil 19 striel, aby vychytal svoj tretí shutout proti Minnesote a šiesty celkovo v tejto sezóne. Predators zdolali Wild 4:0, keď prvé tri góly strelili v prvej tretine. Nashville stále bojuje o play-off a štvrtkový zápas bol pre klub prvý z piatich domácich v rade.

Iľja Bryzgalov urobil 39 zákrokov, aby vychytal svoje šieste čisté konto sezóny a 22. celkovo, vďaka ktorému jeho tím Phoenix Coyotes vyhral 3:0 nad Calgary Flames. Brett MacLean, Eric Belanger a Shane Doan sa presadili strelecky pri prvom víťazstve Coyotes v normálnom hracom čase od 19. februára. Vďaka tomu sa bodovo vyrovnali v poradí Západnej konferencie Calgary a Chicagu. Flames prehrali ešte len druhýkrát v posledných 12 zápasoch.

Alexandre Burrows ako jediný premenil samostatný nájazd, aby Vancouver zdolal pomerom 5:4 San Jose, ktoré dokázal vynútiť predĺženie gólom v záverečnej minúte tretej tretiny. V normálnom hracom čase sa presadili Burrows, Sami Salo, Mason Raymond a Daniel Sedin. Coryho Schneidera, ktorý zaknihoval 44 zákrokov, prekonali Devin Setoguchi, Torrey Mitchell a dvakrát Ryan Clowe.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 27/28 - - - - - -
Andrej Meszároš (PHI) 22:41 1 0 1 0 2 0
Andrej Sekera (BUF) 23:28 0 0 0 -1 2 0
Zdeno Chára (BOS) 25:54 0 2 2 +2 3 2
Marek Svatoš (OTT) 10:02 0 0 0 -1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Je tu play-off: Pekarčík pútal prihrávkami, Nemec gólmi. Gajan najhorší spomedzi SlovákovPozdvihol sa Mešár do nových výšin pred plnou sezónou v AHL? Má najviac bodov v celej lige! Sýkora si ukončil suchoty gólom, Regenda toto nezažil od februára + videoKto je na konci základnej časti top favoritom na Cenu Jacka Adamsa?Šesť hviezd NHL, ktoré by v lete mohli zmeniť dres Posledný tím je istý. Aké šance majú na Celebriniho iné tímy, vrátane Canadiens? Veľká nádej Chicaga zažila debut ako hrom: Po hektických dňoch skórovala pri debute v NHL! + video Pospíšil prvým Slovákom po 15 rokoch s týmto zápisom. V tíme to dokázal naposledy Tkachuk! Pospíšil napodobnil Tkachuka, bodovo vyrovnal Tatara. Ten opäť nehral. Hertl hrdinom Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies