Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Gáborík a Sekera asistovali, Halák a Budaj prehrali

V kanadsko-americkej NHL bolo v noci zo soboty na nedeľu na programe desať stretnutí. Do hry zasiahlo šesť Slovákov, z ktorých sa do bodovania zapísali Gáborík a Sekera. Obaja získali po jednej asistencií. Brankári Jaroslav Halák a Peter Budaj prehrali.

New York Rangers si druhý raz v rade zmerali sily s tímom z Pacifickej divízie. V stredu prehrali „jazdci“ s Anaheimom, ale v sobotu sa tešili z výhry nad San Jose (3:2 SN). Duel rozhodol v šiestej sérii nájazdov Brandon Dubinsky. V riadnom hracom čase sa o góly manhattanského klubu postarali Erik Christensen a Ben Eager. Sekundárnu asistenciu pri Christensenovom góle zaznamenal slovenský útočník Marián Gáborík, pre ktorého to bol 40. kanadský bod v prebiehajúcej sezóne. Na ľade strávil sedemnásť minút. Do štatistík si pripísal aj jeden plusový bod a dva strelecké pokusy. Brankár Henrik Lundqvist pomohol k výhre 31 zákrokmi. Strelcami dvoch presných zásahov kalifornského klubu boli Ryane Clowe a Ben Eager. Gólman Sharks, Antti Niemi, mal na svojom konte 20 úspešných zákrokov.

V divíznom derby Severovýchodnej divízie na seba v sobotu narazili Toronto a Buffalo. Ako víťazi odchádzali z ľadu po výsledku 4:3 „javorové listy“. O ich výhre rozhodol Phil Kessel, ktorý strelil v 47. minúte svoj 28 tohtosezónny gól po tom, čo na začiatku 45. minúty vyrovnal na 3:3 Mikhail Grabovski. O ďalšie góly kanadského klubu sa postarali Clarke MacArthur a Tyler Bozak. Brankár James Reimer chytil 39 zo 42 striel. Mike Weber, Jochen Hecht a Jordan Leopold sa zapísali do listiny strelcov Sabres, ktorí momentálne okupujú v tabuľke Východnej konferencie poslednú postupovú priečku. V drese Buffala nechýbal slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý hral viac ako 22 a pol minúty a zaznamenal svoju jubilejnú 20. tohtosezónnu asistenciu. Do štatistík si však zapísal aj dve trestné minúty a jednu strelu.

Tretíkrát v rade sa v bráne St. Louis predstavil Jaroslav Halák. V predchádzajúcich dvoch zápasoch zvíťazil, no v sobotu proti Detroitu sa tak nestalo. Red Wings napokon vyhrali 5:3. Víťazný gól putoval na konto Pavla Daciuka, ale prvou hviezdou stretnutia sa stal obranca Niklas Kronwall, ktorý nazbieral tri body (1+2). Haláka, ktorý zlikvidoval 22 striel, prekonali aj Ruslan Salej, Darren Helm a Justin Abdelkader, ktorý uzatvoril v 55. minúte skóre zápasu. Jimmy Howard pomohol k zisku dvoch bodov 26 zásahmi. Adam Cracknell (prvý gól v NHL), David Backes a Matt D'Agostini boli strelcami troch gólov Blues, ktorí momentálne na poslednú postupovú priečku strácajú desať bodov.

Článok pokračuje pod reklamou

Do hry zasiahol aj druhý slovenský brankár Peter Budaj, ktorý odchytal za Colorado celý zápas, no z výhry sa neradoval. Nad sily denverského klubu boli Predators z Nashvillu, ktorí zvíťazili 4:2. Víťazný gól strelil Joel Ward. Banskobystrický rodák zlikvidoval 25 streleckých pokusov a prekonať ho dokázali aj Shea Weber a Matt Halischuk. Martin Erat uzatvoril skóre zápasu gólom do prázdnej brány. Ryan O'Reilly a Daniel Winnik sa postarali o góly Colorada, ktoré prehralo osmenáste stretnutie z posledných devätnástich.

Obranca Ron Hainsey strelil v 62. minúte rozhodujúci gól a Atlanta vyhrala nad Philadelphiou 5:4, hoci po úvodných dvoch tretinách prehrávala 0:3. Obrat naštartoval na začiatku 42. minúty Evander Kane. Ďalšie góly pridala Atlanta v druhej polovici tretej tretiny. Do streleckej listiny sa zapísali Zach Bogosian, Tobias Enstrom a Andrew Ladd. V bráne Atlanty sa vystriedali obaja gólmani. Prvé dve tretiny odchytal Ondřej Pavelec (9/12), v ďalších minútach stal v bránkovisku Chris Mason (11/12). Prvou hviezdou duelu sa stal Ville Leino, ktorý dosiahol hetrik. Ďalší gól Flyers strelil Timonen. Obranca Andrej Meszároš nechýbal v zostave Flyers. V dueli odohral 21 minút a štrnásť sekúnd, počas ktorých nazbieral jeden mínusový bod, štyri zblokované strely a dva hity.

Druhý raz v rade a štvrtýkrát z posledných piatich zápasov vyhrali Devils po predĺžení alebo samostatných nájazdoch. V sobotu vyhrali nad Islanders 3:2 po predĺžení, v ktorom sa o víťazný gól postaral Anssi Salmela (prvý gól v ročníku). Jacob Josefson strelil tiež svoj prvý gól v tejto sezóne a gólovo sa za New Jersey presadil aj David Clarkson. Martin Brodeur čelil len pätnástim strelám. Do listiny strelcov sa za „ostrovanov“ zapísali Blake Comeau a John Tavares. Na ľade sa objavil aj slovenský obranca Milan Jurčina, ktorý odohral viac ako štrnásť a pol minúty. Do bodovania sa nezapísal a nazbieral dve zblokované strely. Devils strácajú na Buffalo, ktoré je ôsme, šesť bodov.

Absolútnou hviezdou sobotňajšieho večera sa stal brankár Montrealu Carey Price, ktorý svojmu zamestnávateľovi pomohol k výhre nad Pittsburghom v pomere 3:0. Kanadský gólman chytil všetkých 26 striel a udržal ôsme tohtosezónne čisté konto. O víťazný gól sa postaral Tomáš Plekanec, ktorý skóroval už v prvej minúte. Travis Moen a Michael Cammalleri pridali ďalšie góly „Habs“.

Blue Jackets ukončili šnúru siedmich prehier v rade, keď vyhrali nad Carolinou tesne 3:2. Hrdinom zápasu sa stal Derek MacKenzie, ktorý strelil dva góly, vrátane víťazného do prázdnej brány. Samuel Pahlsson sa tiež zapísali medzi strelcov a brankár Steve Mason zlikvidoval 29 striel. Prekonať ho dokázali len Jeff Skinner a Tuomo Ruutu. Carolina prehrala štvrtý raz v rade.

Floridské derby dopadlo lepšie pre Panthers, ktorí porazili Tampu Bay 4:3 po predĺžení. O výhre rozhodol Jason Garrison v čase 64:44. Booth, Carter a Bergfors sa postarali o ďalšie góly „panterov“ a gólman Scott Clemmensen zaznamenal 35 zákrokov. Lightning dosiahli všetky svoje góly v presilovkách - Stamkos (43. gól v ročníku), Lecavalier a Gagne.

Daniel Sedin zaznamenal dva presné zásahy a jednu asistenciu, Roberto Luongo chytil 20 striel, aby Vancouver vyhral nad Calgary 4:3. Ryan Kesler a Alexandre Burrows tiež skórovali za víťazný tím, ktorý má momentálne na svojom konte 99 bodov. Mikael Backlund, Matt Stajan a David Moss sa postupne presadili za Flames.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 25/28 - - - - - -
Jaroslav Halák (STL) 22/27 - - - - - -
Marián Gáborík (NYR) 17:03 0 1 1 0 2 0
Andrej Sekera (BUF) 22:36 0 1 1 0 1 2
Andrej Meszároš (PHI) 21:14 0 0 0 -1 0 0
Milan Jurčina (NYI) 14:33 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies