Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Handzuš rozhodol o víťazstve Kings, Sekera dvojbodový

V nedeľu sa odohralo päť stretnutí kanadsko-americkej NHL, v ktorých sa do bodovania zapísali piati slovenskí hráči – Sekera, Višňovský, Hossa, Kopecký a Handzuš. Poslední dvaja menovaní sa presadili strelecky.

Stredný útočník Michal Handzuš strelil svoj desiaty gól v aktuálnej sezóne v ten správny čas. Los Angeles po góloch Drew Doughtyho a Dustina Pennera viedlo nad Dallasom už 2:0, no v závere druhej tretiny znížil na rozdiel jediného gólu domáci Brad Richards, aby sa o vyrovnanie postaral v poslednej minúte tretej tretiny Jamie Langenbrunner. O 22 sekúnd neskôr sa však Stars vidina bodového zisku rozplynula, pretože sa strelecky presadil práve banskobystrický rodák, ktorý v stretnutí odohral 19 a pol minúty. Zaznamenal aj jeden plusový bod, jeden strelecký pokus a 46,7% úspešnosť na vhadzovaniach. Stal sa prvou hviezdou zápasu. Jeho spoluhráč Jonathan Quick urobil pri víťazstve 21 zákrokov a Kings vyhrali tretí zápas v rade.

V Buffale na seba narazili dvaja Slováci – neproduktívny útočník a bodujúci obranca. V nedeľu obaja zostali verní svojmu prívlastku z posledného obdobia. Andrej Sekera zaznamenal dve asistencie pri víťazstve Sabres 6:4 nad Senators, ktoré klub venoval zosnulému Rickovi Martinovi. Dvomi gólmi k nemu prispel Tyler Ennis, víťazný gól putoval na konto Nathana Gerbea a presadili sa aj Thomas Vanek, Paul Gaustad a Brad Boyes. Mike Weber zaznamenal tri asistencie a Jonas Enroth chytil 34 striel. Góly inkasoval z hokejok dvojgólového Jasona Spezzu, Colina Greeninga a Erika Karlssona. Marek Svatoš, ktorý odohral 14 minút a 39 sekúnd, ho strelecky neohrozil ani raz. Sekera v zápase odohral 22 minút a okrem dvoch asistencií nazbieral dva plusové bod, tri strelecké pokusy a dve trestné minúty.

Mike Knuble strelil v štvrtej minúte predĺženia svoj 16. gól v tejto sezóne, ktorým rozhodol o víťazstve Washingtonu 4:3 nad Chicagom. Braden Holtby zaknihoval 27 zákrokov, Denis Wideman zaznamenal dve asistencie a v normálnej hracej dobe sa strelecky presadili Boyd Gordon, Jason Arnott a Brooks Laich. Do bodovania sa zapísali aj obaja slovenskí útočníci Chicaga. Marián Hossa asistoval pri góle Nicka Leddyho a Tomáš Kopecký strelil v druhej tretine svoj 13. gól v ročníku, keď z ťažkého uhla prekonal domáceho brankára. Tretí gól Blackhawks strelil v poslednej minúte tretej tretiny Jonathan Toews. Hossa strávil v akcii 21 minút a zaznamenal aj plusový bod a dva strelecké pokusy. Kopecký bol o niečo aktívnejší, keď bránu ohrozil trikrát. V zápase odohral 11 minút a 19 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj mínusový bod. Dve minúty strávil aj na trestnej lavici.

Článok pokračuje pod reklamou

Lauri Korpikoski rozhodol svojím druhým gólom v zápase o víťazstve Phoenixu 5:2 nad Anaheimom, po ktorom sa Coyotes dostali na piate miesto v poradí Západnej konferencie. Strelecky sa presadili aj Taylor Pyatt a David Schlempko. Shane Doan pridal gól do prázdnej brány a zaznamenal aj dve asistencie. Iľja Bryzgalov proti svojmu bývalému tímu zaznamenal 36 zákrokov a stal sa prvou hviezdou zápasu. Prekonať ho dokázal len Corey Perry, ktorý strelil dva góly. Pri tom druhom asistoval obranca Ľubomír Višňovský, ktorý bol najvyťažovanejším hráčom zápasu, keď na ľade strávil 27 minút a 38 sekúnd. Okrem asistencie zaznamenal aj dva mínusové body a štyri strely na bránu.

Pittsburgh v nedeľu na domácom ľade privítal Edmonton a najslabší tím NHL zdolal hladko 5:1, keď sa dvakrát strelecky presadil Chris Kunitz. Marc-Andre Fleury zaznamenal 28 zákrokov, Tyler Kennedy nazbieral tri asistencie a strelecky sa presadili aj Max Talbot, Jordan Staal a Zbyněk Michálek. Čestný úspech hostí zaznamenal Ryan Jones.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (CHI) 20:55 0 1 1 +1 2 0
Tomáš Kopecký (CHI) 11:19 1 0 1 -1 3 2
Michal Handzuš (LAK) 19:22 1 0 1 +1 1 0
Marek Svatoš (OTT) 14:39 0 0 0 0 0 0
Andrej Sekera (BUF) 21:57 0 2 2 +2 3 2
Ľubomír Višňovský (ANA) 27:38 0 1 1 -2 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Český velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecĎalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies