Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Gáborík dvojgólový, Chára asistoval

V noci z utorka na stredu sa v zámorskej NHL odohralo desať stretnutí, v ktorých sa predstavilo sedem slovenských hokejistov. Do bodovania sa zapísali len dvaja – Marián Gáborík a Zdeno Chára.

Marián Gáborík sa stal prvou hviezdou utorkového newyorského derby, v ktorom pomohol k víťazstvu Rangers 6:3 dvoma gólmi, pričom ten prvý bol zároveň aj víťazný. Slovenský krídelník bol v zápase aktívny a bránu Islanders ohrozil siedmimi strelami. V zápase odohral 16 minút a 20 sekúnd, počas ktorých zaknihoval aj jeden plusový bod. Okrem neho sa strelecky presadili aj Brandon Prust, Erik Christensen, Ryan Callahan a Bryan McCabe. Henrik Lundqvist zaznamenal 25 zákrokov. Recept naňho našli len Matt Moulson, P.A. Parenteau a John Tavares. Obranca Milan Jurčina strávil na ľade 16 a pol minúty. Okrem dvoch mínusových bodov zaznamenal aj tri bodyčeky a dve zblokované strely. Kým Islanders základnú časť len dohrávajú, Rangers stále bojujú o play-off. Po utorku im patrí siedme miesto vo Východnej konferencii.

Boston dokázal svoju najhoršiu sériu prehier – štvorzápasovú – ukončiť v utorok v Columbuse, kde Bruins vyhrali 3:2 po samostatných nájazdoch a zaknihovali svoju 2800. výhru v klubovej histórii. Ako jediný sa v nich presadil nováčik Tyler Seguin. Tuukka Rask, ktorý chytal za oddychujúceho Tima Thomasa, zaknihoval 34 zákrokov a stal sa prvou hviezdou duelu. V normálnej hracej dobe sa presadili David Krejčí a Rich Peverley. Do bodovania sa zapísal aj Zdeno Chára, ktorý asistoval pri góle českého útočníka. V zápase odohral 25 minút a 15 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj jeden strelecký pokus. Po Dennisovi Seidenbergovi bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu. Góly Columbusu putovali na kontá Granta Clitsomea a Scottieho Upshalla.

Jeff Carter sa postaral, aby sa Philadelphia nemusela zdola pozerať na Washington v tabuľke Východnej konferencie. Carter najskôr v druhej tretine vyrovnal a neskôr strelil víťazný gól, vďaka ktorému Flyers zdolali Panthers 3:2 a udržali si na čele konferencie jednobodový náskok pred Capitals. Strelecky sa presadil aj Scott Hartnell a Brian Boucher zastavil 20 striel. Prekonať ho dokázali Stephen Weiss a Dmitrij Kulikov, ktorí v prvej tretine zareagovali na úvodný Hartnellov gól. Sergej Samsonov zaznamenal dve asistencie a Tomáš Vokoun 28 zákrokov. Dvakrát ho ohrozil aj obranca Andrej Meszároš, ktorý odohral 26 minút a 23 sekúnd. Na svoje konto si pripísal aj tri plusové body a dve zblokované strely.

Článok pokračuje pod reklamou

Z víťazstva sa v utorok zo slovenských hokejistov tešil aj center Michal Handzuš, ktorého Los Angeles zdolalo Nashville 4:2, aby po prvýkrát v histórii zaregistrovalo prvú štvorzápasovú sériu zápasov vonku bez zaváhania. V utorok sa o víťazstvo postarali 30 zákrokmi Jonathan Bernier a gólmi Anže Kopitar, Alec Martinez, Wayne Simmonds a Dustin Brown. Handzuš odohral 16 minút a 17 sekúnd, a absolvoval 20 vhadzovaní, z ktorých 11 vyhral. Kings vyhrali s Nashvillom v tejto sezóne tretí zápas. Z hráčov domáceho celku, ktorý zaknihoval prvú prehru po dvoch víťazných dueloch, sa z gólu tešili Jonathon Blum a J.P. Dumont.

Cam Ward čelil 40 strelám, 22 v prvej tretine, a ani jednu za svoj chrbát nepustil, aby zaknihoval tretie čisté konto v tejto sezóne v stretnutí, v ktorom o víťazovi rozhodol jediný gól. Hurricanes zdolali Sabres vďaka gólu Brandona Suttera z poslednej minúty úvodnej tretiny. V zvyšných dvoch tretinách bol bezchybný aj Ryan Miller, ktorý zápas opustil s 32 zákrokmi. Len traja jeho spoluhráči nevyslali na Warda ani jednu strelu. Medzi nimi bol aj obranca Andrej Sekera, ktorý strávil na ľade necelých 18 minút. Na svoje konto si pripísal dve trestné minúty, jeden bodyček a jednu zblokovanú strelu.

Zo slovenských hokejistov sa v utorok predstavil v akcii aj útočník Marek Svatoš, ktorý opäť nestrelil gól a nedočkal sa ani prvého bodu v drese Senators. Jeho tím navyše neuspel proti Pittsburghu, ktorý vyhral hladko 5:1. Tyler Kennedy a Jordan Staal zaznamenali po góle a asistencii, Chris Kunitz zaknihoval tri asistencie a Brent Johnson 21 zákrokov. Strelecky sa presadili aj Ben Lovejoy, Matt Cooke a Zbyněk Michálek. Čestný úspech domáceho mužstva zaknihoval Ryan Shannon. Svatoš strávil na ľade len deväť a pol minúty. Počas tohto času zaznamenal dva mínusové body a zblokoval jednu strelu. Menej času na ľade strávil len Francis Lassard.

Nováčik Jacob Josefson strelil na začiatku tretej tretiny víťazný gól a New Jersey zmazalo dvojgólovú stratu, aby zdolalo Atlantu 4:2 a vylepšilo si bilanciu v posledných 28 zápasoch na 23-3-2. Travis Zajac, Patrik Eliáš a Iľja Kovaľčuk sa presadili strelecky a Martin Brodeur zaznamenal 18 zákrokov. V prvej tretine ho prekonali Tim Stapleton a Chris Thorburn. 13 stretnutí pred koncom základnej časti parí Devils 10. pozícia v konferenčnom poradí, šesť bodov za ôsmym Buffalom.

Marcus Johansson svojím druhým gólom v zápase rozhodol o víťazstve Washingtonu 4:2 nad Montrealom. Vedenie Capitals potom ešte poistil Mike Knuble a strelecky sa presadil aj Brooks Laich. Braden Holtby zaznamenal 24 zákrokov a klub z hlavného mesta USA vyhral už deviaty duel v rade. Andrej Kosticyn a Travis Moen sa presadil z hráčov Canadiens, a Carey Price urobil 37 zákrokov.

Ryane Clowe strelil rozhodujúci gól v úvodnej dvojminútovke tretej tretiny, Torrey Mitchell pridal poisťovací gól o 100 sekúnd neskôr a San Jose zdolalo Dallas 6:3, hoci prehrávalo už o dva góly. Dany Heatley a Joe Thornton strelili po dva góly a Joe Pavelski zaznamenal štyri asistencie. Z hráčov Stars sa presadili Toby Petersen, Mike Ribeiro a Jamie Benn, ktorý pridal aj dve asistencie.

Keith Yandle a Michal Rozsíval sa presadili v rozmedzí 19 sekúnd počas tretej tretiny, aby doviedli Phoenix k víťazstvu 4:3 nad Calgary. Strelecky sa presadili aj Lee Stempniak a Eric Belanger. Iľja Bryzgalov zaznamenal 24 zákrokov a prekonať ho dokázali Olli Jokinen, Mikael Backlund a Alex Tanguay.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 25:15 0 1 1 0 1 0
Marián Gáborík (NYR) 16:20 2 0 2 +1 7 0
Milan Jurčina (NYI) 16:33 0 0 0 -2 0 0
Andrej Sekera (BUF) 17:51 0 0 0 0 0 2
Marek Svatoš (OTT) 09:43 0 0 0 -2 0 0
Andrej Meszároš (PHI) 26:23 0 0 0 +3 2 0
Michal Handzuš (LAK) 16:17 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies