Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Halák vychytal čisté konto

Jaroslav Halák a Marek Svatoš boli jedinými dvoma Slovákmi, ktorí sa vo štvrtok tešili z víťazstva. V jedenásťzápasovom programe sa ich predstavilo osem a nebodoval ani jeden. Halák vychytal shutout.

Brankár Jaroslav Halák zažil zo slovenských hráčov vo štvrtok najúspešnejšiu noc, keď sa stal treťou hviezdou zápasu a doviedol St. Louis k víťazstvu 4:0 nad Los Angeles. Halák zastavil všetkých 17 striel kalifornského tímu a zaknihoval svoj 14. shutout v kariére. Matt D’Agostini strelil v treťom zápase kariéry dva góly a Blues porazili Kings vo všetkých štyroch tohtosezónnych stretnutiach. Strelecky sa presadili aj Alex Pietrangelo a T.J. Oshie. Pietrangelo zaznamenal aj asistenciu. V drese Los Angeles nechýbal slovenský center Michal Handzuš, ktorý odohral zhruba 14 minút, počas ktorých zaznamenal mínusový bod, jeden strelecký pokus a 35,7% úspešnosť na vhadzovaniach. Jonathan Quick zaznamenal 35 zákrokov.

V akcii sa predstavil aj druhý slovenský brankár Peter Budaj. Banskobystrický rodák však nebol taký úspešný a v zápase proti Calgary zaznamenal 82,1% úspešnosť zákrokov, keď inkasoval päť gólov z 28 striel. Dvakrát ho prekonal Jarome Iginla, ktorý doviedol svoj tím k víťazstvu 5:2. Aleš Kotalík, ktorý bol z farmy povolaný v stredu, strelil gól a pridal asistenciu, Jay Bouwmeester zaznamenal dve asistencie a Flames stále zostávajú v hre o play-off po tom, čo ukončili trojzápasovú sériu prehier. Strelecky sa presadili aj Mark Giordano a Rene Bourque. Miikka Kiprusoff zastavil 27 striel a prekonať ho dokázali len Mark Olver, ktorý strelil svoj prvý gól v kariére, a Cody McLeod. Colorado prehralo desiaty zápas v rade.

Okrem Haláka sa z víťazstva tešil aj útočník Marek Svatoš, ktorý nebodoval už v trinástom zápase v rade. Jeho Ottawa zvíťazila v domácom prostredí 3:1 nad New Jersey, ktoré aj po štvrtku stráca na ôsme miesto Buffala šesť bodov. Chris Neil strelil dva góly – prvý víťazný a druhý do prázdnej brány. Okrem neho sa presadil aj Ryan Shannon a Jason Spezza zaznamenal dve asistencie. Curtis McElhinney urobil 33 zákrokov a prekonal ho len Brian Rolston. Martin Brodeur urobil 22 zákrokov. Svatoš ho ohrozil dvoma strelami počas 10 minút a 22 sekúnd, ktoré strávil na ľade.

Článok pokračuje pod reklamou

Zdeno Chára bodoval v troch zápasoch v rade, no svoju sériu vo štvrtok nepredĺžil. Boston odohral zápas v Nashville a odniesol si z neho bod za remízu v normálnom hracom čase. Z víťazstva sa však tešil domáci výber, ktorý vyhral zásluhou gólu Sheu Webera. Bolo to dôležité víťazstvo, pretože Predators stále bojujú o účasť v play-off. V normálnom hracom čase sa presadili aj Sergej Kosticyn, Colin Wilson a David Legwand. Pekka Rinne zaznamenal 35 zákrokov a prekonať ho dokázali Tyler Seguin, David Krejčí a Patrice Bergeron. Tuukka Rask zaznamenal 27 zákrokov. Chára odohral 27 minút a 22 sekúnd, počas ktorých zaznamenal štyri strelecké pokusy a jeden plusový bod. Prezentoval sa aj troma bodyčekmi.

Thrashers získali dôležité dva body v zápase proti Philadlephii, ktorú zdolali 4:3 po samostatných nájazdoch. Udržali si tak ako-také postupové nádeje. Víťazný nájazd premenil Rob Schremp. V normálnej hracej dobe sa presadili Tim Stapleton, Bryan Little a Nik Antropov. Ron Hainsey zaznamenal dve asistencie a Ondřej Pavelec 21 zákrokov. Dvakrát ho prekonal Danny Briere, ktorý zaznamenal aj asistenciu pri góle Claudea Girouxa. V zápase hral aj slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý zaznamenal jeden plusový bod, jeden strelecký pokus a dve trestné minúty. Jeho „ice-time“ dosiahol hodnotu 25 minút a 10 sekúnd.

Kari Lehtonena sa spamätal z jedného z jeho najhorších zápasov jedným z jeho najlepších. Vo štvrtok urobil 23 zákrokov, aby vychytal svoje 16. čisté konto v kariére. Jamie Benn rozšíril svoju bodovú sériu na deväť zápasov gólom a asistenciou, ktorými dopomohol k výhre Dallasu 5:0 nad Chicagom. Steve Ott, Brenden Morrow, Jason Williams a Brandon Segal pridali góly Stars, Mike Ribeiro a Brad Richard zaznamenali po dve asistencie a texasky tím v domácom prostredí ukončil dvojzápasovú sériu prehier. Chicago si zhoršilo bilanciu z posledných 13 zápasov na 9-2-2. Marián Hossa vo štvrtok odohral takmer 18 a pol minúty a zaznamenal tri mínusové body, tri strely a dve trestné minúty. Tomáš Kopecký zaknihoval jeden mínusový bod a jeden strelecký pokus počas 17 minút a 25 sekúnd.

Florida zvíťazila v domácom prostredí nad Torontom pomerne hladko 4:0, no vo Východnej konferencii stráca na posledné postupové miesto deväť bodov. Floridský klub rozhodol o svojom víťazstve v druhej tretine, v ktorej zaznamenal tri góly, vrátane víťazného. Giguerra postupne prekonali Samsonov, Weiss a Santorelli. Kanadský gólman v službách Toronta chytil 22 striel a posledný gól Panthers zaknihoval Ellerby, ktorý skóroval do opustenej brány. Scott Clemmensen zlikvidoval 24 striel a tešil sa zo svojho prvého tohtosezónneho čistého konta.

Duel medzi Montrealom a Tampou Bay spoznal víťaza až v samostatných nájazdoch. Dva body putujú na konto Canadiens. Rozhodujúci nájazd premenil Cammalleri, v riadnom hracom čase skórovali za kanadský klub Andrej Kosticyn a Gionta. Brankár Carey Price zneškodnil 35 striel a prekonať ho dokázali len Purcell a Gagne (obaja v početnej výhode). Priceov náprotivok, Dwayne Roloson, mal menej práce. Počas zápasu naňho smerovalo 29 striel.

Ray Whitney strelil v 32. minúte svoj 14. gól v tomto ročníku, ktorým rozhodol o výhre Coyotes nad Oilers v pomere 3:1. Arizonský klub vyprodukoval len sedemnásť striel, no i tak sa štvrtý raz v rade radoval z výhry. Stempniak a Vrbata sa tiež zapísali za Phoenix do streleckej listiny a brankár Iľja Bryzgalov zaznamenal 35 úspešných zásahov. Za jeho chrbtom skončila len strela z hokejky Pääjärviho.

Na nedostatok práce sa vo štvrtok neohol sťažovať fínsky brankár Niklas Bäckström z Minnesoty, ktorý čelil v zápase proti San Jose až 50 strelám. Dostal len tri góly - Mayers, Couture, Marleau. Sharks napokon vyhrali tesne 3:2. O góly „divochov“, ktorí prehrali štvrtý zápas v sérii, sa postarali Madden a Brodziak. Antti Niemi, Bäckströmov krajan, opustil stretnutie s 28 úspešnými zásahmi.

Medzi brankárov, ktorí vo štvrtok vychytali shutout, sa zapísal aj Joey MacDonald z Detroitu, ktorý v zápase proti Columbusu chytil všetkých 37 striel. Red Wings zvíťazili 2:0, keď oba góly padli v prvej tretine – presadili sa Miller, Filppula. Tréner „červených krídel“ Mike Babcock zaznamenal jubilejné 300. víťazstvo v kariére. V rozmedzí šiestich sezón to okrem neho dosiahli len dvaja tréneri - Scotty Bowman (Montreal, 321) a Glen Sather (Edmonton, 307).

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 23/28 - - - - - -
Jaroslav Halák (STL) 17/17 - - - - - -
Michal Handzuš (LAK) 14:07 0 0 0 -1 1 0
Zdeno Chára (BOS) 27:22 0 0 0 +1 4 0
Andrej Meszároš (PHI) 25:10 0 0 0 +1 1 2
Marek Svatoš (OTT) 10:22 0 0 0 0 2 0
Marián Hossa (CHI) 18:22 0 0 0 -3 3 2
Tomáš Kopecký (CHI) 17:25 0 0 0 -1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár znepokojuje, expert vyzýva fanúšikov: Urobíte najlepšie, ak na toto zabudneteCelebrini vytvoril nový rekord! Aké šance majú tímy NHL na jeho zisk? Príde ruský brankár, ktorý musel slúžiť v armáde, konečne do NHL? Slafkovský varuje: Len sa zahrievam! Aj ja chcem dosiahnuť túto métu V hre o post nového trénera Senators sú aj veľké mená Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Vzácnosť: Binnington bol produktívnejší ako autor víťazného gólu + videoJeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísali zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-offVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies