SlovakNHL.sk

Wilsona už možno v akcii nikdy neuvidíme. Priznal aj OCD

Skúsený útočník Colin Wilson sa pre The Player’s Tribune rozhovoril o svojom boji s obsedantno-kompulzívnou poruchou (OCD) a tiež pripustil, že by pre problémy s bedrami mohol po 11 rokoch v NHL ukončiť hráčsku kariéru.

Wilson bol draftovaný Nashvillom v roku 2008 zo siedmeho miesta. O dva roky neskôr mu počas nováčikovskej sezóny diagnostikovali OCD. Dozvedel sa o tom na stretnutí s rodičmi, generálnym manažérom Davidom Poileom, jeho asistentom a tímových psychológom. Poukazovali na jeho predletovú rutinu.

„Musel som pozbierať všetky odpadky okolo našej brány. Každý jeden obal, kus plastu, hocičo. Vyhodil som ich do koša. Potom som musel byť posledným nastupujúcim do lietadla, za každú cenu. Potom, nakoniec, som sa musel ísť porozprávať s pilotmi. Nemuselo to byť o ničom konkrétnom, ale musel som s nimi prehodiť aspoň pár slov. Až potom som sa cítil bezpečne na to, aby sme mohli letieť,“ napísal Wilson, ktorý to vtedy nebral vážne, hoci existovali aj ďalšie symptómy.

„Prešiel som si od posadnutosti nad zraneniami mimo ľadu k mysleniu, že utrpím zranenie zakaždým, keď vstúpim na ľad. Alebo som si myslel, že nemám dostatočne dobre zaviazané korčule. Musel som zostať v šatni a znova a znova ich zaväzovať až kým mi nekrvácali ruky. A to bolo len krátkodobé riešenie.“

Wilson tiež priznal, že ho trápi nespavosť, pre ktorú užíval Yanax a Seroquel. Tieto lieky v kombinácii s alkoholom a neliečenou obsedantno-kompulzívnou poruchou spôsobili, že narazil na dno počas finálovej účasti Predators v roku 2017.

„Vo finále Stanleyho pohára som dokázal fungovať len s ťažkosťami. Fungoval som na výparoch, moja hlava bola akoby v plameňoch – cítil som, že sa zbláznim,“ priznal.

Po tej sezóne začal Wilson užívať psychedeliká a podobné lieky, ktoré mu pomohli zotaviť sa. Po ôsmich rokoch v „Meste hudby“ podpísal zmluvu s Coloradom, v ktorom strávil ostatné tri sezóny. V tej poslednej odohral len deväť zápasov.

V decembri potreboval dvojitú operáciu bedrového kĺbu, ktorý sa nezahodil dobre a mal problémy s chôdzou. Preto nedávno podstúpil ďalšiu operáciu a teraz priznal, že jeho hráčska kariéra „pravdepodobne skončila“.

Tridsaťjedenročný Američan odohral v NHL 632 zápasov, v ktorých zaznamenal 286 bodov za 113 gólov a 173 asistencií. V play-off pridal ďalších 33 bodov (17+16) v 65 stretnutiach.

// Publikované: 30. 10. 2020
 

Posledný zápas

18. 04. 2024
COL 
-
 EDM

5:1

(4:1, 1:0, 0:0)

Nasledujúci zápas

WPG 
-
 COL
21. 04. 2024 -

Novinky z tímu

13. 04. 2024 - Útočník Mikko Rantanen by sa mohol vrátiť do zostavy Colorada v sobotnom zápase proti Winnipegu po tom, čo vynechal dva zápasy pre následky otrasu mozgu. V piatok trénoval naplno a tréner Jared Bednar povedal, že jeho návrat v sobotu je pravdepodobný.
29. 03. 2024 - Útočník Valerij Ničuškin nehral vo štvrtkovom zápase Colorada proti Rangers pre zranenie dolnej časti tela. Jeho stav sa posudzuje na dennej báze. Pri jeho absencii dostal šancu v prvej presilovkovej formácii Casey Mittelstadt a do zostavy sa dostal Jean-Luc Foudy povolaný z Colorada Eagles z AHL.
06. 02. 2024 - Hviezdny útočník Colorada Nathan MacKinnon, ktorý sa cez víkend zúčastnil exhibičného zápasu hviezd, predviedol hviezdnu akciu počas prvého hracieho večera v NHL po prestávke. Skóre zápasu proti Rangers otvoril po krásnom rýchlom prieniku:

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

Momentálne žiaden. V minulosti Jaroslav Obšut, Marek Svatoš, Peter Budaj a Marko Daňo.

Reklama

O tíme v kocke

Colorado Avalanche

Vznik: 1972/1995
Aréna: Balls Arena (kapacita: 18 007)
Adresa: Balls Arena, 1000 Chopper Circle, Denver, CO 80204
Oficiálny web: www.coloradoavalanche.com
Farma(AHL): Lake Erie Monsters
Najväčšie úspechy: 3x Stanley Cup (1996, 2001, 2022)
Vyradené čísla: 19 (J.Sakic), 21. (P. Forsberg), 23 (M.Hejduk), 33 (P.Roy), 52(A.Foote), 77 (R.Bourque), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Jaroslav Obšut, Marek Svatoš, Peter Budaj, Marko Daňo