SlovakNHL.sk

Finalisti sa už oťukali. Vyrovná dnes Tampa v Colorade stav série?

Tímu Tampa Bay Lightning nie je ako šampiónovi predošlých dvoch sezón cudzie prispôsobiť sa sérii play-off a zareagovať na nepriaznivý výsledok. O to isté sa pokúsi aj v druhom zápase tohtoročného finále Stanleyho pohára, ktorý v sobotu hostí Colorado Avalanche.

Vzhľadom na nedostatok vzájomných zápasov tímov z opačných konferencií bol začiatok finálovej série skôr oťukávaním a spoznávaním svojho súpera. Tampa Bay otvárací zápas prehrala 3:4 po predĺžení, ale už má lepšiu predstavu o tom, čo môže od Avalanche čakať.

„Skutočne to nemôžete pochopiť skôr, ako si to takto nevyskúšate v prvom zápase. Určite majú po celej zostave rýchlosť, radi útočia a lovia. Dobre čítajú hru, čo už keď sa snažia nahodiť puk alebo keď sa ho snažia preniesť do pásma. Preto musíte na seba neustále tlačiť, aby ste obmedzili ich priestor a donútili ich vzdať sa puku,“ povedal útočník Lightning Nick Paul.

Oba tímy sa počas piatkových tréningov zameriavali na to, čo robiť s pukom. Avalanche si uvedomujú, že musia dostávať viac pukov k Andrejovi Vasilevskému po tom, čo im Lightning ukázali svoju silu – blokovanie. V prvom zápase zblokovali „Blesky“ až 25 striel. Denverský tím urobí určité zmeny, ale nebude váhať so streľbou.

„Stále to tam musíte páliť. Nechcete držať puk na hokejke a pokúšať sa hľadať dokonalé línie. Myslím si, že jednoducho musíme urobiť toto: pokračovať v pohybe a strieľať,“ povedal obranca Avalanche Josh Manson.

Floridský tím sa v piatok koncentroval aj na to, aby viac znemožňoval tomu denverskému rýchle prechody pásmami bez toho, aby z toho plynuli vylúčenia.

„Najdôležitejšie je, aby ste sa uistili, že využijete svoje telo na tvrdý bodyček alebo poštuchnutie, pretože prechádzajú tak rýchlo. Musíte čítať hru, zostať nad nimi a pokúsiť sa vynútiť protiútoky,“ poznamenal Paul.

Oba tímy sa, samozrejme, tiež pokúsia znížiť množstvo chýb.

Oba môžu pritom očakávať, že brankár Lightning Andrej Vasilevskij bude lepší ako v prvom zápase, v ktorom inkasoval jeden, možno dva lacnejšie góly. História naznačuje, že by sa opäť mohol „postaviť na hlavu“. V posledných troch play-off má po prehre bilanciu 18-1 a 93,9% úspešnosť zákrokov.

// Publikované: 18. 06. 2022
 

Posledný zápas

18. 04. 2024
COL 
-
 EDM

5:1

(4:1, 1:0, 0:0)

Nasledujúci zápas

WPG 
-
 COL
21. 04. 2024 -

Novinky z tímu

13. 04. 2024 - Útočník Mikko Rantanen by sa mohol vrátiť do zostavy Colorada v sobotnom zápase proti Winnipegu po tom, čo vynechal dva zápasy pre následky otrasu mozgu. V piatok trénoval naplno a tréner Jared Bednar povedal, že jeho návrat v sobotu je pravdepodobný.
29. 03. 2024 - Útočník Valerij Ničuškin nehral vo štvrtkovom zápase Colorada proti Rangers pre zranenie dolnej časti tela. Jeho stav sa posudzuje na dennej báze. Pri jeho absencii dostal šancu v prvej presilovkovej formácii Casey Mittelstadt a do zostavy sa dostal Jean-Luc Foudy povolaný z Colorada Eagles z AHL.
06. 02. 2024 - Hviezdny útočník Colorada Nathan MacKinnon, ktorý sa cez víkend zúčastnil exhibičného zápasu hviezd, predviedol hviezdnu akciu počas prvého hracieho večera v NHL po prestávke. Skóre zápasu proti Rangers otvoril po krásnom rýchlom prieniku:

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

Momentálne žiaden. V minulosti Jaroslav Obšut, Marek Svatoš, Peter Budaj a Marko Daňo.

Reklama

O tíme v kocke

Colorado Avalanche

Vznik: 1972/1995
Aréna: Balls Arena (kapacita: 18 007)
Adresa: Balls Arena, 1000 Chopper Circle, Denver, CO 80204
Oficiálny web: www.coloradoavalanche.com
Farma(AHL): Lake Erie Monsters
Najväčšie úspechy: 3x Stanley Cup (1996, 2001, 2022)
Vyradené čísla: 19 (J.Sakic), 21. (P. Forsberg), 23 (M.Hejduk), 33 (P.Roy), 52(A.Foote), 77 (R.Bourque), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Jaroslav Obšut, Marek Svatoš, Peter Budaj, Marko Daňo