SlovakNHL.sk

Dochádza Lightning proti čerstvejším Avalanche šťava?

Nie je tajomstvom, že tím Tampa Bay Lightning odohral za posledné dva roky viac hokeja ako akýkoľvek iný tím NHL. Vo finálovej sérii proti tímu Colorado Avalanche, ktoré mali o dosť kratšiu cestu do finále, by sa to už mohlo prejavovať.

„Blokovanie striel, slabiny, bedrá, tržné rany, modriny, zápasy každý druhý deň – to je tá daň. A keď sa dostanete na koniec, hoci to tak možno nevyzerá, oni majú poranenia, im chýbajú hráči, nám chýbajú hráči a aj my máme poranených hráčov. To je tá daň v play-off. Vlani tomu tak nebolo,“ povedal tréner Lightning Jon Cooper.

Vlani sa Lightning stali druhou organizáciou v ére latového stropu, ktorá dokázala obhájiť majstrovský titul. V tomto roku potrebovala sedem zápasov na vyradenie Toronta, štyri na vyradenie Floridy a šesť na vyradenie Rangers. Vo finále prehráva s Avalanche 0:2.

Tampa Bay odohrala od 1. augusta 2020 67 zápasov play-off – najviac zo všetkých tímov v troch play-off po sebe. Pre pandémiu sa navyše play-off 2020 začalo až v lete, takže rozpis bol hustejší ako obvykle. Dávalo by teda zmysel, ak by hráčom dohádzala šťava.

„Hráte mimoriadne množstvo zápasov a zápasy v play-off sú o trochu fyzickejšie. Momentálne sa zdá, že tí hráči vädnú. Odohrali veľa hokeja, ale keď sa dostanete v play-off takto ďaleko, hráte zväčša vďaka adrenalínu. Cítite sa dobre a som si istý, že oni sa nebudú vyhovárať na to, že hrali príliš veľa hokeja,“ povedal trojnásobný šampión a súčasný analytik Justin Williams.

Lightning sa nedostali do pozície, v ktorej môžu bojovať o majstrovský hetrik, vďaka využívaniu výhovoriek. Aj napriek sobotnej prehre 0:7 a energetickejšiemu súperovi sú odhodlaní dokázať to, čo dokázali proti Rangers – zvrátiť dvojzápasovú stratu.

„Sme v rovnakej situácii. A tam sme našli na konci tretieho zápasu spôsob, ako ho vyhrať. To nám dodalo novú energiu, znova sme sa rozbehli. Teraz ideme tiež domov,“ poznamenal útočník Lightning Corey Perry.

Avalanche dodávať novú energiu nepotrebujú. Cez prvé a tretie kolo prešli najrýchlejším možným spôsobom, keď vyradili Nashville a Edmonton v štyroch dueloch. V druhom kole im trvalo šesť duelov, kým vyradili St. Louis.

„Myslím si, že je to prirodzené – keď oddychujete, tak ste oddýchnutí. Ak hráte každý druhý deň dlhý čas, unaví vás to. No, oni tu už predtým boli a hrali už príliš dlhé sezóny, takže nemôžete prikladať veľkú váhu tomu, že sme ako tím čerstvejší,“ povedal útočník Avalanche Mikko Rantanen.

Colorado nemalo toľko skúsenosti ako Tampa Bay, ale práve tým, že dokázalo udržiavať nátlakový spôsob hry, sa im podarilo omnoho skúsenejšieho súpera frustrovať. Podarí sa mu to aj v dnešnom zápase, v ktorom by už mohlo získať majstrovský mečbal?

// Publikované: 20. 06. 2022
 

Posledný zápas

23. 04. 2024
WPG 
-
 COL

2:5

(1:0, 1:4, 0:1)

Nasledujúci zápas

COL 
-
 WPG
26. 04. 2024 -

Novinky z tímu

13. 04. 2024 - Útočník Mikko Rantanen by sa mohol vrátiť do zostavy Colorada v sobotnom zápase proti Winnipegu po tom, čo vynechal dva zápasy pre následky otrasu mozgu. V piatok trénoval naplno a tréner Jared Bednar povedal, že jeho návrat v sobotu je pravdepodobný.
29. 03. 2024 - Útočník Valerij Ničuškin nehral vo štvrtkovom zápase Colorada proti Rangers pre zranenie dolnej časti tela. Jeho stav sa posudzuje na dennej báze. Pri jeho absencii dostal šancu v prvej presilovkovej formácii Casey Mittelstadt a do zostavy sa dostal Jean-Luc Foudy povolaný z Colorada Eagles z AHL.
06. 02. 2024 - Hviezdny útočník Colorada Nathan MacKinnon, ktorý sa cez víkend zúčastnil exhibičného zápasu hviezd, predviedol hviezdnu akciu počas prvého hracieho večera v NHL po prestávke. Skóre zápasu proti Rangers otvoril po krásnom rýchlom prieniku:

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

Momentálne žiaden. V minulosti Jaroslav Obšut, Marek Svatoš, Peter Budaj a Marko Daňo.

Reklama

O tíme v kocke

Colorado Avalanche

Vznik: 1972/1995
Aréna: Balls Arena (kapacita: 18 007)
Adresa: Balls Arena, 1000 Chopper Circle, Denver, CO 80204
Oficiálny web: www.coloradoavalanche.com
Farma(AHL): Lake Erie Monsters
Najväčšie úspechy: 3x Stanley Cup (1996, 2001, 2022)
Vyradené čísla: 19 (J.Sakic), 21. (P. Forsberg), 23 (M.Hejduk), 33 (P.Roy), 52(A.Foote), 77 (R.Bourque), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Jaroslav Obšut, Marek Svatoš, Peter Budaj, Marko Daňo