SlovakNHL.sk

Tampa znížila stav, no prišla o hviezdu. Bol vyrovnaný Šťastného rekord

Colorado v pondelok postupový mečbal nezískalo, Tampa po treťom zápase finále Stanleyho pohára udržuje svoje majstrovské nádeje v reálnej hladine.

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2022

Finále Stanleyho pohára

Zápas č. 3
1
2
3
Stav série
 Tampa Bay Lightning
2
4
0
6
•••
 Colorado Avalanche
1
1
0
2
••••
Podrobné štatistiky

Tampa Bay, ktorá bola bez Braydena Pointa, nedopustila tretiu prehru po sebe a v prvom domácom zápase zdolala Colorado 6:2, aby znížila stav finále na 1:2. Andrej Vasilevskij urobil 37 zákrokov a Nick Paul strelil víťazný gól. Gól a asistenciu zaregistrovali Ondřej Palát, Steven Stamkos a Pat Maroon, strelecky sa presadili aj Anthony Cirelli a Corey Perry. Victor Hedman a Nikita Kučerov dvakrát asistovali. Hviezdny ruský útočník však duel po zákroku Devona Toewsa opustil predčasne. Oba góly Avalanche, ktorým chýbal Andre Burakovsky, strelil Gabriel Landeskog. Pri oboch mu asistovali Cale Makar a Mikko Rantanen. Darcy Kuemper inkasoval päť gólov z 22 striel, Pavel Francouz jeden z deviatich. Slovenský obranca Erik Černák vyslal na bránu jednu strelu. V akcii strávil 19 minút a 14 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj dva plusové body, dva bodyčeky a tri bloky. Štvrtý zápas série sa odohrá opäť v Tampe. Na programe je v stredu.


Víťazný gól Nicka Paula:


V úvode zápasu ukázali dva dôležité zákroky obaja brankári – najskôr Kuemper proti Coltonovi a Paulovi, potom Vasilevskij proti Compherovi. Prvého gólu sa dočkalo Colorado, keď Landeskog využil v deviatej minúte presilovku. Domáci následne nevyužili vlastnú presilovku, ale krátko po jej skončení vyrovnal stav Cirelli. V 15. minúte sa Lightning ujali vedenia, keď pri protiútoku skóroval po prihrávke Stamkosa Palát.

Vstup do druhej tretiny vyšiel lepšie Tampe, keď už po 86 sekundách po zaváhaní Mansona získal puk Colton, ktorý ho poslal pred bránu Paulovi a ten sa nemýlil. V 24. minúte podržal svoj tím Vasilevskij, no Colton hákoval a Avalache opäť udreli v presilovke. Na 2:3 znížil opäť Landeskog. O tri minúty neskôr obnovil dvojgólové vedenie Stamkos a v 32. minúte ho ešte o niečo zvýraznil Maroon. Do brány hostí sa postavil Francouz. V 35. minúte hrali „Bolts“ presilovku a Perry zvýšil už na 6:2. V závere tretiny mali Avalanche prečíslenie 3 na 1, ale MacKinnon so svojím zakončením neuspel.

Do tretej dvadsaťminútovky vstúpili aktívnejšie hráči Colorada, ale Tampa Bay, ktorá sa zamerala na bránenie, im väčšie šance neumožňovala. V 54. minúte sa Kučerov stal terčom tvrdého zákroku Toewsa a odišiel do šance. Lightning hrali presilovku o dvoch hráčov, ale svoj náskok nezveľadili. Colorado to štyri minúty pred koncom skúsilo bez brankára, ale k ničomu vážnejšiemu sa nedostalo. V tretine sme videli aj pár potýčok.

Andrej Vasilevskij
Darcy Kuemper
60:00 37/39 31:11 17/22
Brian Elliott
Pavel Francouz
- - 26:56 9/10

Lightning sa stali 25. tímom histórie NHL, ktorý vyhral tretí finálový zápas po tom, čo prehral prvé dva. Naposledy to dokázal Nashville v roku 2017. 13 z predošlých 24 klubov vyhralo aj zápas číslo štyri. ... Finále Stanleyho pohára nebude mať štvorzápasový priebeh v 23. sezóne po sebe, čo je najdlhšia takáto séria v ligovej histórii. ... Vasilevskij je 7. brankárom v ére po expanzii (od 1967/68), ktorý vyhral vo finálových sériách 10 zápasov. Dokázali to aj Ken Dryden (24), Patrick Roy (18), Martin Brodeur (17), Billy Smith (17), Grant Fuhr (14) a Chris Osgood (11). ... Palát strelil 10 gólov v jednom play-off po druhýkrát v kariére (v roku 2020 ich strelil 11). Z aktívnych hráčov to viackrát dokázal len Jevgenij Malkin (3x). ... Palát bodoval v deviatom domácom zápase po sebe. V play-off to nikto z tímu ešte nedokázal. ... Makar a Rantanen s 19 asistenciami v jednom play-off vyrovnali klubový rekord Petra Šťastného z roku 1985. ... Kučerov je štvrtým hráčom histórie NHL s troma play-off po sebe s minimálne 25 bodmi. Dokázali to aj Wayne Gretzky (1983/85), Mike Bossy (1981/83) a Bryan Trottier (1980/82). ... Perry sa stal prvým hráčom ligovej histórie, ktorý strelil gól vo finále so štyrmi rôznymi klubmi (ANA, DAL, MTL, TBL).

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos, 2. N. Kučerov, 3. N. Paul (všetci TBL)

Jon Cooper, tréner Lightning: „Myslím si, že bodom zvratu pre nás bolo, že sme museli streliť gól po tom Landeskogovom prvom góle, čo sa nám aj podarilo. Potom sme pridali ďalší gól a myslím si, že vtedy sme sa upokojili, čím však nechcem povedať, že by sme dovtedy panikárili alebo niečo podobné. Jednoducho nám to dodalo trochu viac priestoru na dýchanie. Mužstvo odpovedalo mimoriadne, čo sme aj potrebovali. Potom sa nám darilo strieľať góly.“

Jared Bednar, tréner Avalanche: „Nemyslím si, že Darcy Kuemper mal dnes dobrý večer, no nemal ho ani náš tím. Vyhrávate ako tím, prehrávate ako tím. Dávam ho do jednej hromady s ostatnými hráčmi. Naša dnešná hra sa mi nepáčila. Nevyhrávali sme veľa súbojov, ktoré sme v druhom zápase vyhrávali. Pri niektorých góloch, ktoré sme inkasovali, sme ich neprinútili, aby sa na ne nadreli.“

// Publikované: 21. 06. 2022
 

Posledný zápas

18. 04. 2024
COL 
-
 EDM

5:1

(4:1, 1:0, 0:0)

Nasledujúci zápas

WPG 
-
 COL
21. 04. 2024 -

Novinky z tímu

13. 04. 2024 - Útočník Mikko Rantanen by sa mohol vrátiť do zostavy Colorada v sobotnom zápase proti Winnipegu po tom, čo vynechal dva zápasy pre následky otrasu mozgu. V piatok trénoval naplno a tréner Jared Bednar povedal, že jeho návrat v sobotu je pravdepodobný.
29. 03. 2024 - Útočník Valerij Ničuškin nehral vo štvrtkovom zápase Colorada proti Rangers pre zranenie dolnej časti tela. Jeho stav sa posudzuje na dennej báze. Pri jeho absencii dostal šancu v prvej presilovkovej formácii Casey Mittelstadt a do zostavy sa dostal Jean-Luc Foudy povolaný z Colorada Eagles z AHL.
06. 02. 2024 - Hviezdny útočník Colorada Nathan MacKinnon, ktorý sa cez víkend zúčastnil exhibičného zápasu hviezd, predviedol hviezdnu akciu počas prvého hracieho večera v NHL po prestávke. Skóre zápasu proti Rangers otvoril po krásnom rýchlom prieniku:

Aktuálne v diskusii


Vújtek (03.10.2016 - 08:14:40):
môze byt Brigant nie, napr. Jakubech áno ... ale vzdy si to Hapal logicky obháji a hned sa k tomu aj musel v médiach vyjadrovat zatial čo Ernie by musel vzdy obhajovat tak 1/4 zostavy minimálne a ked sa ho na to niekto z tých pár novinárov opýta tak ešte sa cíti podráždený, akoby nemali ani právo.... na druhu stranu aspon sa nám tu kazdý rok stará o hlavnu tému. Fakt sa teším uz o mesiac na turnaj do Norska koho zoberie. :-D

peto10 (03.10.2016 - 01:29:04):
Ale páni už dosť!!! Toto je téma o MSJ a nie o futbale, našej lige alebo o projekte. O tom môžte diskutovať v príslušných témach. Toto je téma čisto o nomináciách a o samotných majstrovstvách.

Slováci v tíme

Momentálne žiaden. V minulosti Jaroslav Obšut, Marek Svatoš, Peter Budaj a Marko Daňo.

Reklama

O tíme v kocke

Colorado Avalanche

Vznik: 1972/1995
Aréna: Balls Arena (kapacita: 18 007)
Adresa: Balls Arena, 1000 Chopper Circle, Denver, CO 80204
Oficiálny web: www.coloradoavalanche.com
Farma(AHL): Lake Erie Monsters
Najväčšie úspechy: 3x Stanley Cup (1996, 2001, 2022)
Vyradené čísla: 19 (J.Sakic), 21. (P. Forsberg), 23 (M.Hejduk), 33 (P.Roy), 52(A.Foote), 77 (R.Bourque), 99 (W.Gretzky)
Slováci v tíme: Jaroslav Obšut, Marek Svatoš, Peter Budaj, Marko Daňo